aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΓ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ«Παραμείναμε φτωχοί, όμως τα καταφέραμε. Η Ομόνοια "πέθανε" για εμάς»

«Παραμείναμε φτωχοί, όμως τα καταφέραμε. Η Ομόνοια “πέθανε” για εμάς»

Μεγάλο βήμα για την Ομόνοια 1948, καθώς το Δ.Σ. των πρασίνων ανακοίνωσε την αγορά ιδιόκτητου γηπέδου και προπονητικού κέντρου. Ο εκτελεστικός γραμματέας του σωματείου, Αδάμος Ευσταθίου, παραχώρησε ραδιοφωνικές δηλώσεις στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου.

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε:

Το αρχικό του σχόλιο: «Παλιά μέσω της κρίσης της Ομόνοιας, αναρτήσαμε πανό στην βόρεια που έλεγε “εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί”. Τώρα παραμένουμε φτωχοί, όμως τα καταφέραμε. Δεν είναι πολλά από τον έναν, είναι τα λίγα από τους πολλούς. Έχουμε προχωρήσει με κόσμο δικό μας, με δανεισμό και με στάδιο αποπληρωμής. Δεν έγινε πλούσιο το σωματείο. Πληρώνει υπέρογκα ποσά για να βρίσκει χώρους προπονήσεων, έτσι με το προπονητικό κέντρο θα έχουμε τον δικό μας χώρο. Θα μάθετε σύντομα που θα είναι».

Για την έκφραση στην ανακοίνωση «ήρθαμε για να μείνουμε»: «Χρησιμοποιούμε κάποιες εκφράσεις που ερμηνεύονται ως μπηχτές. Σταματήσαμε να ασχολούμαστε με άλλες ομάδες. Το σωματείο μας ανήκεις στον λαό, η ομάδα ανήκει στον λαό. Αν έχει μια ποδοσφαιρική εταιρεία ένα γήπεδο, τότε αυτό ανήκει στους μετόχους της και όχι στον λαό. Είναι αυτά που πιστεύουμε και τα εφαρμόζουμε. Θα τα γράφουμε χωρίς να θεωρούνται μπηχτές».

Για το σωματείο της Ομόνοιας: «Με τον ΑθλητικόΣύλλογο της Ομόνοιας Λευκωσίας, εννοείται ότι είναι το σωματείο που αγαπάμε και στηρίζουμε. Με την εταιρεία δεν είχαμε καμία σύνδεση. Είναι μια απάντηση σε αυτούς που έλεγαν να απαρνηθούμε ότι πιστεύαμε, ότι θα κλείσουμε κι άλλα πολλά. Όμως είμαστε εδώ και κάνουμε βήματα μπροστά».

Για τα έξοδα της ομάδας: «Από τον κόσμο βγαίνουν αυτά. Κάποιες φορές από τους χορηγούς. Εμείς λέμε να κοιτάξουμε τα έξοδα των απλών ανθρώπων. Αν οι ομάδες ζητάνε λεφτά, είναι γιατί κάνουμε διπλάσιους και τριπλάσιους προϋπολογισμούς από αυτούς που μπορούν. Όλοι οι παίκτες μας είναι πληρωμένοι, προχωρήσαμε το προπονητικό μας κέντρο χωρίς να ενοχλήσουμε τον προϋπολογισμό της νέας σεζόν. Το payroll της ομάδας μας, είναι 70.000-80.000 ετησίως. Έχει πολλές ομάδες που έχουν περισσότερο».

Για την άνοδο: «Απ’ ότι φαίνεται, η ομάδα μας παίρνει αυτό που δικαιούται. Είναι στο +7. Θα πάρουμε την άνοδο στην Γ’ κατηγορία. Θα δοθεί ο λόγος στον λαό ώστε να αποφασίσει τι θα κάνει σε αυτή την κατηγορία. Θα τα βάλουμε κάτω, θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας».

Για τα μέλη: «Είμαστε στα 1150 μέλη εγγεγραμμένα. Κάποιοι δεν πρόλαβαν να ανανεώσουν λόγω του κορωνοϊού. Ορίσαμε χρονιαία συνδρομή 48 ευρώ».

Για το αν ο στόχος είναι η παρουσία της Ομόνοιας στην Α’ κατηγορία: «Δεν αληθεύει ότι έχουμε σκοπό να πάμε στην Α’ κατηγορία για να αντιμετωπίσουμε την Ομόνοια του κύριου Παπασταύρου. Θα διατηρήσουμε την αγνότητα του σωματείου. Αυτά σκεφτόμαστε, όχι με ποιους δεν βρεθούμε αντιμέτωποι. Το ταβάνι μας το έχει θέσει ο κόσμος. Το θέμα είναι εμείς να κάνουμε τα επόμενα βήματα. Να διατηρήσουμε την Ομόνοια με τις δυνάμεις μας χωρίς να ζητάμε ξένες δυνάμεις».

Για το αν μετάνιωσαν για κάποιες τοποθετήσεις που έγιναν πριν από 2 χρόνια: «Θα προτιμούσα να μιλήσουμε μόνο για το γήπεδο, όμως θα πάρω την πάσα που μου δίνεις. Θέλω να ξαναμπείς και να διαβάσεις την ανακοίνωση. Κάποιοι θεωρούν ότι θέλουμε να πάρουμε κάτι από τη δημοσιότητα της εταιρείας Παπασταύρου. Η ανακοίνωση μας είναι ξεκάθαρη. Έγραφε μέσα η ανακοίνωση μακάρι να πάει καλά η Ομόνοια, ότι στις πρώτες επιτυχίες θα μείνουμε μόνοι μας κτλπ. Η Ομόνοια που αγαπήσαμε έχει πεθάνει. Δεν αναφερθήκαμε στο αγωνιστικό κομμάτι, όταν ήταν 6η εμείς ήμασταν εκεί μέχρι το τέλος. Υπάρχουν πολλοί οπαδοί της Ομόνοιας που έλεγαν να έρθει να μας πιάσει όποιος θέλει ώστε να κερδίζουμε τον ΑΠΟΕΛ. Εμείς διαφωνούσαμε πάντα με αυτό. Δυστυχώς, από την στιγμή, που η Ομόνοια του λαού έχει πουλήσει το ποδοσφαιρικό του τμήμα, δεν μπορεί να είναι η ομάδα μας».

Για το υστερόγραφο της ανακοίνωσης του γηπέδου: «Είναι όλα αυτά που άρχισαν να γράφονται. Που βρήκαν τα λεφτά, να μας ελέγξουν κτλπ. Μιλούσαν για λεφτά από παρανομίες. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Καλούμε όποιον θέλει να έρθει στη γενική συνέλευση, να δουν πως διοικούμε το σωματείο μας. Βάλαμε το υστερόγραφο για να κλείσουμε κάποια στώματα πριν ανοίξουν».

Για την προτίμηση της Θύρα 9 στον Κατσουρίδη  πριν από 2 χρόνια: «Σε καμία προτίμηση. Σας προκαλώ να διαβάσετε τις ανακοινώσεις. Όταν ακούστηκε το όνομα του, ήταν πριν ακουστούν εισηγήσεις για εταιρείες. Εγώ ειδικά, ανέφερε ότι αν ο κύριος Κατσουρίδης θέλει να διοικήσει την Ομόνοια με αυτούς που την κατέστρεψαν, τότε θα αποτύχει. Όμως δεν κατέβηκε ποτέ ως υποψήφιος πρόεδρος. Ουδέποτε στηρίξαμε κάποιον. Στην ανακοίνωση μας υπήρχαν πολλά “άλλα”. Δεν ήμασταν ποτέ με κάποια πλευρά. Εμείς βάζαμε πάντα την αγάπη μας για την ομάδα, πάνω απ’ όλα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ