ΑΛΣ Ομόνοια: Πρόστιμο για το πρόσωπο της Σκεύης και τις «πάτσιες» στη φανέλα

Κανένα ίχνος κατανόησης...

Κι εφόσον στην Κυπριακή Δημοκρατία οι Αρχές κάνουν τα στραβά μάτια σε διαφόρων ειδών διαφθορές και διεφθαρμένους, αυτή η «αρρώστια» δεν μπορούσε να μην μεταδοθεί και στο κυπριακό ποδόσφαιρο, με την ίδια ευκολία που μεταδίδεται κι ο κορωνοϊός. Βλέπετε, ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ, κλείνει τα μάτια πολλές φορές, μα υπάρχουν και περιπτώσεις που τα έχει ορθάνοιχτα όταν πρόκειται για λόγους που έχουν να κάνουν με τον ανθρώπινο παράγοντα και δεν υπάρχει ελαστικότητα.

Τιμωρήθηκε η Ομόνοια 29ης Μαΐου με πρόστιμο, επειδή στη φανέλα της απεικονιζόταν ένα πολύ μικρό πρόσωπο τοποθετημένο ανάμεσα στα στήθη, στο σημείο περίπου της καρδιάς. Το πρόσωπο της οπαδού της ομάδας, Σκεύης, η οποία προσφάτως έφυγε άδικα από τη ζωή. Στο ΑΛΣ Ομόνοια, ήξεραν ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος τις τιμωρίας, αφού υπάρχει κανονισμός για κάτι τέτοιο (δεν εγκρίθηκε εξάλλου από την ΚΟΠ), όμως για τους περήφανους ανθρώπους του συλλόγου, κανένα πρόστιμο δεν υπερισχύει της ανθρωπιάς και της τιμής, αλλά δεν μπορούσαν να συνεχίσουν να πληρώνουν βαρβάτα πρόστιμα.

«Για κάθε παιχνίδι που θα χρησιμοποιούσαμε την εικόνα της Σκεύης στις φανέλες μας, η ομάδα θα πλήρωνε πρόστιμο, έτσι στο επόμενο παιχνίδι επιστρέψαμε στην “δηλωμένη στολή” με μια πάτσια (1). Γιατί να περιμένουμε κατανόηση από μια ομοσπονδία με παρωχημένες απόψεις και ιδέες; Όταν αποφάσισαν ότι θα υπάρχει μέγιστος αριθμός ενός χορηγού στο κάθε μανίκι, είδαμε το εξής ευτράπελο που συμβαίνει και σε όλες τις ομάδες της Α’ κατηγορίας. Οι πλείστες αθλητικές φίρμες (στην δική μας περίπτωση η Joma) βάζουν το λογότυπο τους στο μανίκι/ώμο της κάθε φανέλας. Η ΚΟΠ αποφάσισε ότι αυτό είναι διαφήμιση και για να μπορέσουν οι ομάδες να βάλουν χορηγό στο μανίκι πρέπει να καλύψουν το λογότυπο της μάρκας της φανέλας (2), πάντα με μια άχαρη και πρόχειρη πάτσια!», τονίζεται σε οπαδική σελίδα ονόματι «Προπονητές Δυτικής Κερκίδας Ομόνοιας 1948» και ακολούθως υποστηρίζεται πως παρατηρητής αγώνα υπάρχει μόνο σε αγώνες του ΑΛΣ Ομόνοια, κάτι που αν ισχύει επιβεβαιώνει το βούρκο στον οποίο πνίγεται ολοένα και πιο βαθιά το ποδόσφαιρο.

ΜΕΣΩΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ