aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΥπομονή για τον Ραν Μπεν Σιμόν και το μέλλον του

Υπομονή για τον Ραν Μπεν Σιμόν και το μέλλον του

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Όπως συνηθίζεται μετά από βαριά ήττα της Εθνικής Κύπρου, ο εκάστοτε προπονητής βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής και ο Ραν Μπεν Σιμόν δεν αποτελεί εξαίρεση έπειτα από το προψεσινό 0-5 από τη Ρωσία στο ΓΣΠ. Σε συνδυασμό με το ότι πλησιάζει η εκπνοή του συμβολαίου των δύο πλευρών, δίδεται τροφή για ακόμη μεγαλύτερη κουβέντα.

Ωστόσο, οι πληροφορίες της «Goal News» αναφέρουν ότι το μέλλον του θα κριθεί μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων στο EURO 2020. Απομένουν το καθοριστικό ματς με τη Σκωτία (16/11) και το πολύ δύσκολο παιχνίδι στο Βέλγιο (19/11). Ακολούθως, ο Γιώργος Κούμας και τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ θα βάλουν στο τραπέζι τα δεδομένα και θα αποφασίσουν.

Όπως δεν έκριναν μετά το 2-1 στο Καζακστάν ότι πρέπει να ανανεωθεί η συνεργασία με τον Ισραηλινό προπονητή, δεν πιστεύουν ότι πρέπει να αποχωρήσει μετά το βαρύ προψεσινό αποτέλεσμα απέναντι στην «αρκούδα». Σαφέστατα υπάρχουν θετικά και αρνητικά από την παρουσία του στον κυπριακό πάγκο, από τις 5 Ιουλίου 2017 που ανακοινώθηκε η πρόσληψή του.

Τα συν: Μετά από χρόνια ανέβηκαν νεαροί, όπως οι Ματίγια Σπόλιαριτς, Ιωάννης Κωστή και Μιχάλης Ιωάννου, οι οποίοι απέκτησαν πρωταγωνιστικό ρόλο και πείθουν ότι μπορούν να τραβήξουν το κουπί στο εγγύς μέλλον. Στα προκριματικά του EURO 2020 βρισκόμαστε ακόμη εντός στόχου, που είναι το βήμα παραπάνω με τον τερματισμό στην τρίτη θέση και μπορούμε να τη διεκδικήσουμε ώς την τελευταία αγωνιστική. Επίσης, γνωρίζει πολύ καλά πού βρίσκεται και αν παραμείνει, θα κερδηθεί αρκετός χρόνος ενόψει Πρωταθλήματος Εθνών 2020-21.

Στα πλην: Η παρουσία του στο τιμόνι της Κύπρου δεν τη βοήθησε να αλλάξει κάτι δραματικά. Μάλιστα, υπήρχαν σκαμπανεβάσματα, με πιο μελανά σημεία την ήττα στην Εσθονία (0-1, 3/9/2017) και την ισοπαλία στο ΓΣΠ με το Καζακστάν (1-1, 6/9/2019). Αποτελέσματα που συνδυάστηκαν με κακές εμφανίσεις, απέναντι σε αντιπάλους στα μέτρα μας, και που μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στην αντίστοιχη διοργάνωση για την Εθνική Ανδρών. Ασφαλώς, και το προψεσινό βαρύ 0-5 από τους Ρώσους ενόχλησε κόσμο και ΚΟΠ.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής μας είχε την ευθύνη σε 18 επίσημα παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματός μας. Ο απολογισμός είναι πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και δέκα ήττες. Η υπέρβαση έγινε στο ματς με τη Βοσνία (3-2) και από εκεί και πέρα σημαντικοί σταθμοί ήταν οι νίκες επί της Σλοβενίας και του Καζακστάν, μα και ανάποδα, η ήττα από την Εσθονία. Όσο για τις ήττες, με εξαίρεση το 0-5 από τους Ρώσους, το 0-4 από τους Βέλγους και το 0-2 από τους Νορβηγούς, τις άλλες εφτά φορές πουλήσαμε ακριβά το τομάρι μας.

Βεβαίως, όμως, δεν πρέπει να παραβλέπεται και τι θέλει η άλλη πλευρά. Διότι ακόμα και αν η ομοσπονδιακή απόφαση είναι θετική για την παραμονή του, θα πρέπει και ο Μπεν Σιμόν να το επιθυμεί. Ας μην ξεχνάει κανείς ότι συχνά-πυκνά ακούγεται και γράφεται το όνομά του σε ρεπορτάζ ομάδων που αναζητούν προπονητή (με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον Απόλλωνα).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ