aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ«Υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τον Κωστένογλου. Ως ΚΟΠ δεν βάζουμε όρο σε κανέναν»

«Υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τον Κωστένογλου. Ως ΚΟΠ δεν βάζουμε όρο σε κανέναν»

Με όνειρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και σπίτι του κυπριακού ποδοσφαίρου χαρακτήρισε ο Σάββας Κωνσταντίνου το μεγαλεπήβολο πλάνο της ΚΟΠ για ανέγερση αθλητικού κέντρου στον Κόρνο.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα Γκολ» έκανε λόγο για στολίδι που θα δώσει το έναυσμα για καλύτερες μέρες στο ποδόσφαιρό μας, ενώ για την απόφαση πρόσληψης του Νίκου Κωστένογλου υπογράμμισε πως από την στιγμή που επιλέχθηκε ομόφωνα από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ επιβάλλεται να τον στηρίξουν όλοι για το καλό της εθνικής ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Ανακοινώθηκε από την ΚΟΠ ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο, το αθλητικό κέντρο στον Κόρνο. Ήταν ένα από τα μεγάλα έργα που ήθελε η Ομοσπονδία και ο Γιώργος Κούμας, ήταν από τους πρώτες πυλώνες που έθεσε… «Ναι, είναι αλήθεια. Είναι μια ιστορική μέρα για εμάς και πιστεύουμε ότι είναι το έναυσμα για καλύτερες μέρες στο ποδόσφαιρό μας. Είναι ένα όνειρο που άρχισε από το 1990 στην ΚΟΠ. Τέθηκε ως προτεραιότητα από τον Γιώργο Κούμα με την ανάληψη της προεδρίας του και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για αυτό το στολίδι. Θα είναι ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο».

Έχετε καταρτίσει ένα πλάνο και είναι μέσα στο χρονοδιάγραμμα που θέσατε από την αρχή… «Έχει γίνει σκληρή δουλειά τους τελευταίους μήνες από την επιτροπή που ορίστηκε από την ΚΟΠ για να υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Τεχνοκρατικά έχουμε δουλέψει, έχουν ετοιμαστεί όλοι οι όροι για την προκήρυξη. Μπήκαν τα χρονοδιαγράμματα κάτω, ώστε να μην ξεφύγει κανείς απ’ αυτό τον σχεδιασμό και δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία η ΚΟΠ αντιμετωπίζει αυτό το έργο».

Θα στεγάζονται εκεί όλες οι εθνικές ομάδες, έτσι; «Θα υπάρχει Στάδιο που θα φιλοξενούνται διεθνείς αγώνες. Τρία προπονητικά γήπεδα και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για την εκπαίδευση των προπονητών. Θα υπάρχουν ξενώνες, αίθουσες για σεμινάρια, θα είναι τα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδίας στον Κόρνο, ώστε να έχουν πρόσβαση από όλες τις πόλεις».

Είναι στο κέντρο της Κύπρου και αυτό βοηθά… «Ναι, είναι στο κέντρο της Κύπρου. Θα είμαστε προσεχτικοί και με το περιβάλλον. Θα είναι το σπίτι του κυπριακού ποδοσφαίρου».

Νέα εποχή στην εθνική Ανδρών, επιλογή ο Νίκος Κωστένογλου. Ο κόσμος διερωτάται γιατί ο κ. Κωστένογλου και γιατί όχι ένας Κύπριος… «Να πούμε ότι είχαμε πολύ σύντομα διάστημα για να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε μεγάλο αριθμό προπονητών, λόγω και των αγώνων του Μαρτίου. Αρχές Φεβρουαρίου αποχώρησε ο νέος προπονητής με κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας. Υπήρχαν στη μικρή λίστα που πήγε στην Εκτελεστική και Κύπριοι προπονητές. Η Εκτελεστική αποφάσισε ομόφωνα την πρόσληψη του κ. Νίκου Κωστένογλου. Από την στιγμή που υπάρχει απόφαση είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας να στηρίξουμε τον νέο προπονητή. Ο ανταγωνισμός είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο και πρέπει αν βοηθήσουμε τον εκάστοτε προπονητή, όποιος και να είναι αυτός, για να πάει όσο το δυνατό καλύτερα η χώρα μας».

Υπήρχαν παίκτες όπως ο Παπουλής και ο Μαργκάσα που με απόφαση του πρώην προπονητή, Γιόχαν Βάλεμ έμειναν εκτός κλήσεις. Είναι πλέον διαθέσιμοι; «Η ΚΟΠ ποτέ δεν έχει βάλει όρους σε κάποιο προπονητή πως θα κάνει τη δουλειά του. Ο εκάστοτε προπονητής μπορεί να επιλέγει τους ποδοσφαιριστές που θέλει για να μας φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Εμείς ως ΚΟΠ δεν βάζουμε κανένα όρο σε κανέναν προπονητή. Είναι δουλειά του Νίκου Κωστένογλου για το ποιους ποδοσφαιριστές θα καλέσει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ