aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΞέσπασε εκεί που την παίρνει η Εθνική Κύπρου!

Ξέσπασε εκεί που την παίρνει η Εθνική Κύπρου!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η Κύπρος… βρήκε και έκανε ψες στο Σεραβάλε, αφού, όπως αποδείχτηκε ξανά, ο Άγιος Μαρίνος είναι του χεριού της και τον διέσυρε με 4-0. Έτσι, έπειτα από τέσσερα ματς με τρεις ήττες και μία ισοπαλία, χθες επέστρεψε στα τρίποντα και προσδοκεί ότι θα διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την προτελευταία θέση του 9ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Euro 2020.

Αυτός άλλωστε είναι ο αντικειμενικός στόχος που απέμεινε και μάλιστα, με τα ψεσινά αποτελέσματα (Ρωσία-Καζακστάν 1-0, Σκοτία-Βέλγιο 0-4), ισοβαθμεί με τους τρίτους Καζάκους, ενώ προσπέρασε τους Σκοτσέζους, που είναι πλέον πέμπτοι. Ακολουθεί μάλιστα στις 10 Οκτωβρίου το ματς στην Αστάνα, το οποίο μπορεί να δείξει αν υπάρχουν τα περιθώρια για κυνήγι της τρίτης θέσης με περισσότερες αξιώσεις.

Η εικόνα του αγώνα δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετική από την αναμενόμενη και τα 31 σουτ έναντι κανενός (!) τα λένε όλα. Απέναντι στην τελευταία ομάδα της κατάταξης της UEFA, η Κύπρος μπήκε για να κυριαρχήσει και να σκοράρει νωρίς. Όπως και έγινε, αφού μόλις στο 2’ άνοιξε το σκορ ο Ιωάννης Κούσουλος, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Το γρήγορο γκολ δεν άλλαξε τον τρόπο αντιμετώπισης του παιχνιδιού από τις δύο ομάδες.

Οι ποδοσφαιριστές του Φράνκο Βαρέλα δεν ανοίχτηκαν, οι αντίστοιχοι του Ραν Μπεν Σιμόν συνέχισαν να έχουν την κατοχή και να προσπαθούν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Ε, αφού ο Σιμόνε Μπενεντετίνι αρνήθηκε τρεις φορές το γκολ στον Πιέρο Σωτηρίου (11’, 23’, 30’), έφαγε το εύκολο σουτ του Φώτη Παπουλή στο 39’, αφού η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του.

Όσοι πίστευαν, όμως, ότι στο δεύτερο ημίχρονο θα άλλαζαν μυαλά οι γηπεδούχοι, στην προσπάθεια να «επιστρέψουν» στο παιχνίδι, διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Ο Άγιος Μαρίνος έδειχνε να μην ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο από την αποφυγή της συντριβής. Έτσι, ο Βαρέλα διατήρησε το «λεωφορείο» και οι Κύπριοι διεθνείς γυρόφερναν την περιοχή του Μπενεντετίνι με στόχο τη διεύρυνση του σκορ.

Τελικά, η Κύπρος βρήκε τη λύση από στατικές φάσεις και μάλιστα σε κοντινό χρονικό διάστημα με τα τέρματα των Κούσουλου με κοντινό σουτ (73’) και Αρτυματά με κεφαλιά (75’). Παρά το ότι οι διεθνείς μας προσπάθησαν για περισσότερα τέρματα, ο τερματοφύλακας του Αγίου Μαρίνου δεν το επέτρεψε και το σκορ έμεινε αναλλοίωτο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ