aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΒάλεμ: «Θα κάνουμε rotation, ζήτησα από την ΚΟΠ 26 παίκτες»

Βάλεμ: «Θα κάνουμε rotation, ζήτησα από την ΚΟΠ 26 παίκτες»

Δύσκολη πρόκληση για την Εθνική Κύπρου χαρακτήρισε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιόχαν Βάλεμ το γεγονός πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει τρεις αγώνες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με Τσεχία (φιλικό στην Αρένα) και Λουξεμβούργο (εκτός έδρας), Αζερμπαϊτζάν (εκτός έδρας) για το Πρωτάθλημα Εθνών.

Ο Βέλγος προπονητής ανέφερε πως σκοπός του είναι να κάνει rotation και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές και γι’ αυτό ζήτησε από την Ομοσπονδία να καλέσει 26 ποδοσφαιριστές αντί 23.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Έχουμε τρία παιχνίδια μέσα σε λίγες ημέρες. Θα είναι ακόμη πιο δύσκολη πρόκληση για εμάς τα παιχνίδια αυτά. Θα κάνουμε rotation, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να είμαστε έτοιμοι και για τα τρία παιχνίδια. Όπως είχα πει από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα, θέλω να έχω ένα γκρουπ 30 παικτών. Είμαι χαρούμενος που έχω οκτώ νέους παίκτες και εύχομαι την άλλη φορά να έχω ακόμα περισσότερους».

Για το γεγονός πως κάλεσε 26 ποδοσφαιριστές: «Έχω ζητήσει από την ομοσπονδία να έχω 26 παίκτες αντί 23 που είναι στην αποστολή. Σκοπεύω να τους χρησιμοποιήσω σχεδόν όλους. Θα δώσω την ευκαιρία σχεδόν σε όλους. Είναι πολύ σημαντικό και ωραίο που θα παίξουμε με μια δυνατή ομάδα όπως η Τσεχία και ως προπονητής αναμένω να πάρω πολλές απαντήσεις σε σχέση με την απόδοση της ομάδας και των ποδοσφαιριστών. Θα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε μεγάλους αντιπάλους».

Για την εικόνα που είχε η Εθνική στα δύο πρώτα παιχνίδια του Πρωταθλήματος Εθνών: «Έχω αναλύσει στους παίκτες μου τα παιχνίδια, κάναμε κάποια λάθη αλλά είχαμε και θετικά πράγματα. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη πως αλλάζουμε πολλά στην ομάδα. Ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία, τρόπο σκέψης, τρόπο παιχνιδιού. Όλα αυτά παίζουν ρόλο, χτίζουμε κάτι για το μέλλον και όταν χτίζεις πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις δύσκολες στιγμές που θα συναντήσεις».

Ως παιδικό όνειρο χαρακτήρισε την ευκαιρία να αγωνιστεί με την Εθνική Κύπρου ο Άλεξ Γκόγκιτς.

«Είμαι περήφανος που είμαι μέλος της Εθνικής Κύπρου. Ήταν ένα παιδικό μου όνειρο το οποίο γίνεται πραγματικότητα. Όπως είπε και ο προπονητής μου, θα δουλέψουμε για να είμαστε έτοιμοι για τα τρία παιχνίδια που έρχονται».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ