aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΤο πρώτο φιλικό μεταξύ Κύπρου και Πορτογαλίας

Το πρώτο φιλικό μεταξύ Κύπρου και Πορτογαλίας

Κύπρος και Πορτογαλία βρέθηκαν αρκετές φορές στο παρελθόν αντίπαλοι σε διοργανώσεις είτε της FIFA είτε της UEFA, ποτέ όμως στο παρελθόν δεν αγωνίστηκαν σε φιλικό αγώνα. Ο σημερινός φιλικός στο Εστορίλ είναι ο πρώτος στην ιστορία των δύο ομάδων.

Η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων έγινε στις 29 Μαρτίου του 1972 στη Λισαβόνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ 1974. Η Πορτογαλία πήρε τη νίκη με 4-0 ενώ στο δεύτερο αγώνα που έγινε στην Κύπρο το Μάιο του ίδιου χρόνου, ο αγώνα έληξε με νίκη των Πορτογάλων με 1-0.

Οι δύο ομάδες ήταν στον ίδιο όμιλο και στα προκριματικά του EURO 1976 με τους Πορτογάλους να παίρνουν τη νίκη με 2-0 στην Κύπρο και με 1-0 στην Πορτογαλία.

Αντίπαλη με την Πορτογαλία και στα προκριματικά του Μουντιάλ 1978 η Εθνική μας. 1-2 στην Κύπρο, 4-0 στην Πορτογαλία ήταν τα αποτελέσματα.

Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002 ήταν η επόμενη διοργάνωση που παίξαμε με τους Πορτογάλους, χάνοντας με 6-0 εκτός έδρας και με 3-1 στην Κύπρο.

Η μόνη φορά που δεν έχασε η Κύπρος από την Πορτογαλία ήταν τον Οκτώβριο του 2010 στο Γκιμαράες όταν σε αγώνα για τα προκριματικά του EURO 2012 ο αγώνας τελείωσε ισόπαλος 4-4. Στον αγώνα που έγινε στην Κύπρο στις 2 Σεπτεμβρίου του 2011 η Πορτογαλία νίκησε με 4-0.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ