aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Το «διπλό» και η… ταυτότητα του Λαΐφη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Για όσους είναι υπεραισιόδοξοι και τους «ξύπνησαν» αγρίως οι ορέξεις είναι καλό να σημειώσουμε ένα-δύο πραγματάκια… Δεν σημαίνει επειδή ο ΑΠΟΕΛ επιβλήθηκε του Ολυμπιακού Πειραιώς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», οκτώ μέρες μετά, μέσα στο ίδιο στάδιο, θα αρχίσουμε τις προβλέψεις για το ματς της Εθνικής μας ομάδας με την Ελλάδα από το σημείο «2». Άλλες ομάδες, άλλοι παίκτες, άλλες διοργανώσεις. Άσπρο-μαύρο ή μέρα-νύχτα επομένως.

Είναι καλό να πατάμε στο έδαφος, χωρίς ασφαλώς να υπερεκτιμάμε παραλλήλως τις δυνατότητες του συνόλου που έχουμε μπροστά μας. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Εάν η Κύπρος παρουσιαστεί πολύ πιο βελτιωμένη σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα (ηττήθηκε από το Βέλγιο με 0-3), παίξει έξυπνα και έχει την τύχη με το μέρος της, μπορεί για το βαθμολογικό κέρδος. Αλλά μόνο αδαής μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος που θεωρεί πως ξαφνικά γίναμε το φαβορί στο αποψινό παιχνίδι. Σεμνά και ταπεινά. Γιατί ο υπερενθουσιασμός βλάπτει και μάλιστα πολύ σοβαρά.

Πάνω στην ίδια… γραμμή σκέψης είναι καλό να σημειώσουμε και το ακόλουθο: Στον Ολυμπιακό Πειραιώς δεν θα θεωρήσουν ως ένα βασικό κριτήριο για το τι θα πράξουν με τον Κωνσταντίνο Λαΐφη το ερχόμενο καλοκαίρι, με βάση την αποψινή απόδοσή του.

Αλίμονο ένας σύλλογος του επιπέδου των μόνιμων πρωταθλητών Ελλάδος να σκέφτονταν με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή. Να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό γιατί «αιωρείται» σε παρασκηνιακές στήλες ιστοσελίδων. Δηλαδή, επειδή ο Γιάννης Γιαννιώτας δεν «έλαμψε» στο ματς της περασμένης εβδομάδας, είναι τελειωμένος από τον Ολυμπιακό; Ας σοβαρευτούμε…

Ναι, θα είναι η πρώτη φορά που ο Λαΐφης θα «συστηθεί» στο ελληνικό φίλαθλο κοινό και δη στους φίλους της ομάδας του Πειραιά, αλλά ώς εκεί. Πολύ περισσότερο για τη λήψη της απόφασης όσον αφορά στο τι θα κάνουν οι ερυθρόλευκοι με τον διεθνή μας παίκτη, θα προσμετρήσουν τα πεπραγμένα του στη Σταντάρ Λιέγης (παίζει με τη μορφή δανεισμού).

Σύλλογος, που ο τέως παίκτης της Ανόρθωσης αγωνίζεται στο αρχικό σχήμα και επί της παρούσης το πρόσημο που μπαίνει στις εμφανίσεις του είναι θετικό. Στο ντέρμπι με την Κλαμπ Μπριζ (2-2) για παράδειγμα είχε αναδειχθεί ο πολυτιμότερος.

Όποιες ιδιαιτερότητες διέπουν το αποψινό ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όποια θεματάκια αναδύονται πριν από τη σέντρα (ένα εξ αυτών λέει με ποια ομάδα θα είναι ορισμένοι!!!), αυτά έχω την εντύπωση πως είναι για λαϊκή κατανάλωση. Επί σκηνής θα κριθούν τα πάντα, εκεί που έχω την εντύπωση ότι θα χρειασθεί η αγωνιστική υπέρβαση για να προκύψει ένα καλό αποτέλεσμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ