aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Θέλοντας και μη… EURO 2020

Η Κύπρος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο πρώτο Πρωτάθλημα Εθνών, με απολογισμό πέντε βαθμών στον γ’ όμιλο της Γ’ Κατηγορίας. Η Εθνική μας τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου, με μία νίκη επί της Σλοβενίας στο ΓΣΠ και δύο ισοπαλίες με τη Σλοβενία στη Λουμπλιάνα και τη Βουλγαρία στη Λευκωσία. Από τον όμιλο μας, στη Β’ Κατηγορία ανέβηκε η Νορβηγία που τερμάτισε πρώτη και θα αγωνιστεί στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης το Μάρτιο του 2020, διεκδικώντας θέση για την τελική φάση του EURO 2020, ενώ υποβιβάστηκε στη Δ’ Κατηγορία η Σλοβενία.

Σαφέστατα, η πορεία μας δεν ήταν η προσδοκώμενη στον νεοσύστατο θεσμό και πλέον, η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στην επόμενη διοργάνωση που θα συμμετάσχει η Εθνική μας, τα προκριματικά του EURO 2020. Η κλήρωση των ομίλων θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2018 στο Δουβλίνο. Θα συμμετάσχουν και οι 55 χώρες μέλη της UEFA και μέσα από μια διαδικασία δέκα αγωνιστικών (ή οκτώ, ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων σε κάθε όμιλο), είκοσι ομάδες θα εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στην τελική φάση του EURO 2020. Από την κλήρωση των προκριματικών του EURO 2020, θα προκύψουν δέκα όμιλοι, οι πέντε με έξι ομάδες και οι πέντε με πέντε ομάδες. Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στην τελική φάση του EURO 2020.

Οι άλλες τέσσερις ομάδες θα προκριθούν από το Πρωτάθλημα Εθνών στους αγώνες της τελικής φάσης (φάιναλ φορ που θα γίνει το Μάρτιο του 2020). Αν κάποια ομάδα που θα αγωνιστεί στο φάιναλ φορ εξασφαλίσει πρόκριση στην τελική φάση του EURO μέσω των προκριματικών, θα αντικαθίσταται στο φάιναλ φορ από την αμέσως επόμενη ομάδα της κατηγορίας της. Η κατάταξη των ομάδων, η οποία θα καθορίσει και τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση της 2ας Δεκεμβρίου, θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση των ομίλων του Πρωταθλήματος Εθνών.

Θα αρχίσουν το Μάρτιο

Τα προκριματικά του EURO 2020 θα αρχίσουν το Μάρτιο του 2019 και θα ολοκληρωθούν το Νοέμβριο του 2019. Θα διεξαχθούν δύο αγώνες από τις 21 ώς τις 26 Μαρτίου, δύο αγώνες στις 7-8 και 10-11 Ιουνίου, δύο αγώνες από τις 5 ώς τις 10 Σεπτεμβρίου, δύο αγώνες από τις 10 ώς τις 15 Οκτωβρίου και δύο αγώνες από τις 14 ώς τις 19 Νοεμβρίου.

Η τελική φάση του EURO 2020 δεν θα γίνει σε συγκεκριμένη χώρα, αλλά σε δώδεκα ευρωπαϊκές πόλεις. Για αυτό και στα προκριματικά θα λάβουν μέρος όλες οι χώρες, αφού δεν υπάρχει κάποια διοργανώτρια για να προκριθεί απευθείας. Συγκεκριμένα, οι αγώνες θα γίνουν στο Λονδίνο, στο Άμστερνταμ, στο Μπακού, στο Μπιλμπάο, στο Βουκουρέστι, στη Βουδαπέστη, στην Κοπεγχάγη, στη Γλασκώβη, στο Μόναχο, στη Ρώμη και την Αγία Πετρούπολη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ