aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Θέλει μια νίκη… αδελφική

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

«Νικάμε, νικάμε, αλλά σας αγαπάμε», ένα σύνθημα παλαιότερων δεκαετιών, που ακουγόταν από Ελλαδίτες οπαδούς, όταν η ομάδα τους κέρδιζε κάποια κυπριακή. Δείγμα των διαχρονικών δεσμών ανάμεσα στις δύο χώρες, οι οποίες θα βρεθούν αντιμέτωπες απόψε για 90 λεπτά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (ΡIK1 – 21:45).

Βεβαίως, ο Χριστάκης Χριστοφόρου θα ήθελε πολύ, με το τελευταίο σφύριγμα του Πάβελ Κράλοβετς, να ακούσει το συγκεκριμένο σύνθημα από τους 600 Κύπριους φίλαθλους, που υπολογίζεται πως θα βρεθούν στον Πειραιά.

Διότι ενδεχόμενο τρίποντο θα είναι ιδιαιτέρως σημαντικό στην προσπάθεια της Εθνική μας, για διάκριση στον 8ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Καταρχάς, θα ρεφάρει για την ήττα από το Βέλγιο στο ΓΣΠ (0-3), στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής. Έπειτα, θα πρόκειται για σημαντική ψυχολογική «ένεση» ενόψει της συνέχειας, η οποία θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στην έδρα της πολύ απαιτητικής Βοσνίας / Ερζεγοβίνης.

Όπως και στο ματς της πρεμιέρας, η Κύπρος θα είναι απόψε το αουτσάιντερ. Μπορεί η Ελλάδα να μην έχει τη εκτυφλωτική λάμψη αστέρων του Βελγίου, παραμένει όμως μία πιο προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα από τη δική μας και στο γήπεδό της θα είναι το φαβορί. Άλλωστε, στο ρόστερ της υπάρχουν παίκτες που διακρίνονται σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, όπως για παράδειγμα, η Μπορούσια Ντόρτμουντ (Σωκράτης Παπασταθόπουλος), η Ρόμα (Κώστας Μανωλάς) και η Μπενφίκα (Κώστας Μήτρογλου).

Επίσης, είναι και η προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες, η οποία γέρνει ξεκάθαρα προς τη μεριά της Ελλάδας. Η Κύπρος μετρά 4 νίκες, 6 ισοπαλίες και 16 ήττες, ενώ τα γκολ είναι 25-46 εις βάρος της. Βεβαίως, σε επίσημο επίπεδο έγιναν μόνο δύο ματς ανάμεσά τους, με την ελλαδική ομάδα να φεύγει νικήτρια ισάριθμες φορές (1-3, 2-4). Συνεπώς, οι διεθνείς μας θα κυνηγήσουν απόψε την πρώτη επίσημη νίκη επί της Μητέρας Πατρίδας. Φάρος της Κύπρου θα είναι δύο φιλικές επιτυχίες, μία στη Θεσσαλονίκη με 3-2 (2/9/1992) και μία στην Αθήνα με 2-1 (14/11/2001).

Στο πλευρό της εθνικής μας αναμένεται να βρεθούν στο σημνερινό αγώνα με την Ελλάδα γύρω στους 600 Κύπριους φίλαθλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ