aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΣωτηρακόπουλος: Οι Κύπριοι που ξεχώρισε και γιατί δίνει τα εύσημα στον Τιμούρ

Σωτηρακόπουλος: Οι Κύπριοι που ξεχώρισε και γιατί δίνει τα εύσημα στον Τιμούρ

Ο γνωστός Ελλαδίτης δημοσιογράφος Χρήστος Σωτηρακόπουλος, αρθρογράφησε στο bnsports.gr για την ήττα της Ελλάδας στο «ΑΕΚ Αρένα» και μεταξύ άλλων, γράφει για τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισε από την Εθνική Κύπρου, ενώ δίνει τα εύσημα στον Τιμούρ Κετσπάγια:

«Η πρώτη ήττα λοιπόν σε αυτή την φάση του Nations League ήρθε χωρίς μεν να επηρεάζει την βαθμολογία ωστόσο δεν ήταν καλή για την ομάδα σε επίπεδο εντυπώσεων! Επίσης τώρα η εθνική μας ομάδα «χρωστάει» στον κόσμο που θα έρθει την Τρίτη (27/9) το βράδυ στη Ριζούπολη μια καλή εμφάνιση και μία νίκη για να μπορέσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις πριν την διακοπή έως τον επόμενο Μάρτιο οποιασδήποτε δραστηριότητας σε εθνικό επίπεδο!

Υπάρχει φυσικά και η φάση του 86’ λεπτού που το γκολ ήταν καθαρό και πιθανώς θα μας έδινε την ισοπαλία. Όταν σουτάρει ο Φούντας, ο Χατζηδιάκος είναι μεν μπροστά από τον Παναγή, ωστόσο δεν επηρεάζει την φάση ξεκάθαρα. Η μπάλα αναπηδάει, παίρνει ύψος και είναι πάρα πολύ εύκολο για τον τερματοφύλακα να αντιδράσει. Είναι αδιανόητο να υπάρχει VAR και να μην μετράει το γκολ! Ωστόσο όποιος σταθεί σε αυτό το τέρμα για να δικαιολογήσει το ότι θα μπορούσαμε να έχουμε γλιτώσει το παιχνίδι, βλέπει ένα δέντρο και χάνει το δάσος. Μια κακή εμφάνιση από την πλειονότητα των ποδοσφαιριστών μας δηλαδή, σε αντίθεση με εκείνη των Κύπριων, που δικαιούντο απόλυτα αυτή την επικράτηση, έχοντας πέντε παίκτες σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο στην βραδιά.

Ο Πιέρρος Σωτηρίου, ο Κάστανος, ο Λοΐζου, ο σκόρερ Τζιωνής και κυρίως ο Ρομπέρζ που πρόσφερε σιγουριά στην άμυνα, έκαναν ένα πολύ σπουδαίο ματς. Φυσικά πάντα το κίνητρο θα παίζει ρόλο στο ποδόσφαιρο, με την Κύπρο να χρειάζεται μόνο τη νίκη για να έχει πιθανότητες αποφυγής της τελευταίας θέσης.

Πολλά μπράβο πάνε και στον Κετσπάγια που άλλαξε την ψυχοσύνθεση της Κύπρου πολύ γρήγορα, κάνοντας τους παίκτες να πιστέψουν πως μπορούσαν να χτυπήσουν το παιχνίδι κερδίζοντας την Ελλάδα, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από το 2001 και τους πρώτους μήνες του Ρεχάγκελ στον πάγκο της εθνικής μας!

Για την ελληνική ομάδα ίσως ο μοναδικός που στάθηκε πραγματικά στο ύψος των περιστάσεων ήταν ο Μαυροπάνος, επίσης και ο Βλαχοδήμος που μας γλίτωσε από ένα δεύτερο γκολ με μία πολύ μεγάλη επέμβαση λίγο μετά το τέρμα που δεχθήκαμε.

Είχαμε την ατυχία να χάσουμε τον Μπακασέτα, πολύ πιο νωρίς από την ώρα που αντικαταστάθηκε και συγκεκριμένα από την στιγμή που δέχτηκε μία γονατιά στο πρώτο ημίχρονο και αυτό άρχισε να επηρεάζει την κινητικότητα του. Ενώ ο Φούντας από την ώρα που μπήκε, άλλαξε λίγο την δυναμική της επίθεσης μας, όμως ήταν άτυχος, γιατί θα μπορούσε και με το τέρμα που δεν μέτρησε, αλλά και νωρίτερα με μία «βολίδα» που ο γκολκίπερ ακούμπησε την μπάλα και πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, να έχει ένα γκολ.

Προχωράμε και βλέπουμε το επόμενο ματς. Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι πως οι ίδιοι οι παίκτες καταλαβαίνουν σε μία τέτοια βραδιά πως δεν έχουν ακουμπήσει τα δικά τους στάνταρ, που είναι σαφέστατα πολύ πιο ψηλά από αυτά που είδαμε το βράδυ του Σαββάτου στο AEK arena».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ