aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΣλοβενία-Κύπρος 2-1: Ούτε η γκολάρα του Κακουλλή… χρυσώνει το χάπι (vid)

Σλοβενία-Κύπρος 2-1: Ούτε η γκολάρα του Κακουλλή… χρυσώνει το χάπι (vid)

Το κλείσιμο των υποχρεώσεων της Εθνικής Κύπρου στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν αντιπροσωπευτικό της πορείας της: Ήττα 1-2 στη Λουμπλιάνα από τη ανώτερη Σλοβενία και το μόνο που κρατάμε είναι η γκολάρα του Κακουλλή στο 89ο λεπτό.

Αν μη τι άλλο, αποφύγαμε την τελευταία θέση του ομίλου, καθώς ισοβαθμώντας με τη Μάλτα υπερέχουμε στη διαφορά τερμάτων (δεν ισχύουν τα αποτελέσματα στα μεταξύ μας παιχνίδια).

Το ματς
Η κυριαρχία των γηπεδούχων ήταν σχεδόν ολοκληρωτική στο πρώτο ημίχρονο. Πριν από την ανάπαυλα, μέτρησαν έξι καλές ευκαιρίες και ένα ακυρωθέν γκολ για οφσάιντ έναντι καμίας της ομάδας μας.

Ο Ζάιτς αστόχησε με δύο καλές προσπάθειες, πρώτα με πλασέ στο 5’ και ύστερα με κεφαλιά στο 23’. Ο Βέρμπιτς έκανε τρεις απόπειρες με κεφαλιές σε διάστημα δευτερολέπτων στο 16’, αγγίζοντας το γκολ (η μία στο δοκάρι, η δεύτερη σταμάτησε με δύσκολη απόκρουση του Μιχαήλ και η Τρίτη κόντραρε σε αμυντικό). Ακολούθως, ο Τσέλαρ σκόραρε στο 25’ αλλά ήταν οφσάιντ, ενώ στο 45’ είδε τον Μιχαήλ να μπλοκάρει μετά από σουτ του εντός περιοχής.

Σε αυτό το διάστημα, η Κύπρος είχε μια καλή αντεπίθεση στο 20’ με τους Τζιωνή και Παπουλή, με τον Μπιγιόλ να διώχνει και ένα κακό σουτ του Κάστανου στο 28’.

Νωρίς, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε το γκολ για τους Σλοβένους. Ο Ζάιτς επωφελήθηκε από κόντρες στο 48’ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινό σουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τα ηνία μετά το προβάδισμα που πήρα, όχι όμως τόσο πιεστικά όπως προηγουμένως.

Η Κύπρος προσπάθησε μετά το 70 να γίνει πιο επικίνδυνη, είχε δύο σουτ με τον Αντωνιάδη στο ίδιο λεπτό (76’), αλλά στο 84’ δέχτηκε και δεύτερο γκολ από τον Τσέριν. Ήρθε στο 89’ όμως η γκολάρα του Κακουλλή με σουτ εκτός περιοχής, για να αναπτερώσει τις ελπίδες μας για «κλέψιμο» του βαθμού στη Λουμπλιάνα. Ωστόσο, στα τέσσερα λεπτά καθυστέρησης δεν μπορέσαμε καν να κάνουμε ευκαιρία και μοιραία, κλείσαμε με ήττα την προσπάθειά μας στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σλοβενία (Ματιάζ Κεκ): Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπιγιόλ, Μπάλκοβετς, Κάρνιτσνικ, Ίλισιτς, Τσέριν, Κούρτιτς, Βέρμπιτς (31′ Λόβριτς), Ζάιτς (84′ Στούλατς), Τσέλαρ (90’+4 Βρχόβετς).

Κύπρος (Νίκος Κωστένογλου): Μιχαήλ, Ανδρέου, Λαΐφης, Αντωνιάδης, Δημητρίου, Αρτυματάς, Κάστανος, Αβραάμ (90’+2 Σπόλιαριτς), Παπουλής (81′ Κακουλλής), Τζιωνής (75′ Εφραίμ), Π. Σωτηρίου.

Σκόρερ: Ζάιτς 48′, Τσέριν 84′ / Κακουλλής 89′

Κίτρινες: Στογιάνοβιτς / Αρτυματάς, Κάστανος

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Στόζιτσε (Λουμπλιάνα)

Διαιτητής: Σεργκέι Ιβάνοφ (Ρωσ.)

Α’ Βοηθός διαιτητής: Ρομάν Ουσάτσεφ (Ρωσ.)

Β’ Βοηθός διαιτητής: Βαλερί Νταντσέκνο (Ρωσ.)

Τέταρτος: Βλάντισλαβ Μπεζμπορόντοφ (Ρωσ.)

VAR: Βιτάλι Μέσκοφ (Ρωσ.)

ΑVAR: Ιγκόρ Ντεμέσκο (Ρωσ.)

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Άρχισε το ματς.

5′ Πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Ζάιτς βρέθηκε στην περιοχή και πλάσαρε, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

12′ Κυριαρχούν οι Σλοβένοι στο γήπεδο. Επισκέπτονται την περιοχή μας, δίχως να δημιουργήσουν άλλη φάση εκτός από του 5ου λεπτού, την ώρα που η ομάδα μας δεν έχει ακόμα επιθετική προσπάθεια.

16′ Τρεις κεφαλιές του Βέρμπιτς σε διάστημα δευτερολέπτων, η πρώτη στο δοκάρι, η δεύτερη σταμάτησε στον Μιχαήλ και η τρίτη κόντραρε σε αμυντικό.

20′ Καλή αντεπίθεση με τον Παπουλή να μπαίνει στην περιοχή και προσπαθεί να τροφοδοτήσει τον Τζιωνή, αλλά ο Μπιγιόλ παρενέβη και έδιωξε.

23′ Ο Στογιάνοβιτς σέντραρε και ο Ζάιτς από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά.

25′ Ο Τσέλαρ σκοράρει με πλασέ. Ελέγχεται η φάση για οφσάιντ.

27′ Ακυρώνεται το γκολ.

28′ Κακό σουτ του Κάστανου, η μπάλα άουτ.

45′ Ο Τσέλαρ έκανε απευθείας σουτ μετά από σέντρα του Ζάιτς, ο Μιχαήλ ήταν έτοιμος όμως και μπλόκαρε την μπάλα.

45’+4 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Άρχισε το δεύτερο ημίχρονο.

48′ ΓΚΟΛ 1-0! Ο Στογιάνοβιτς σέντραρε, ο Ανδρέου προσπάθησε να διώξει, αλλά ο επερχόμενος Ζάιτς σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

67′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπάλκοβετς έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά.

76′ Μετά από σέντρα του Σωτηρίου και διώξιμο αμυντικού, ο Αντωνιάδης σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κόρνερ.

76′ Νέα προσπάθεια του Αντωνιάδη μετά από κόρνερ, απέκρουσε ο Όμπλακ.

84′ ΓΚΟΛ 2-0! Ο Τσέριν πήρε πάσα από τον Τσέλαρ, βγήκε τετ α τετ με τον Μιχαήλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ.

89′ ΓΚΟΛ 2-1! Γκολάρα του Κακουλλή. Ο επιθετικός της Εθνικής μας σούταρε εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα εκεί που ούτε ολάκερος Όμπλακ μπορούσε να αντιδράσει.

90’+4 Τέλος παιχνιδιού.

Η σελίδα ανανεώνεται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ