aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΣκωτσέζικο ντους για την Κύπρο δια χειρός και της διαιτησίας (vids)

Σκωτσέζικο ντους για την Κύπρο δια χειρός και της διαιτησίας (vids)

Όνειρο ήταν και πάει για την Εθνική Κύπρου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν πάλευε για το «θαύμα» της πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020, αλλά κυνηγούσε την 3η θέση στον όμιλο, η οποία θα ήταν η καλύτερη όλων των εποχών, όμως δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο της.

Ηττήθηκε 2-1 από την Σκωτία στο ΓΣΠ το απόγευμα του Σαββάτου, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής και έμεινε στους 10 βαθμούς, με την Σκωτία να πηγαίνει στους 12. Έντονα παράπονα για τη διαιτησία έχει η Κύπρος και δικαιολογημένα, καθώς δεν μέτρησε λανθασμένα γκολ του Εφραίμ στο 6’ με το σκορ στο 0-0, ενώ δεν καταλογίστηκε πέναλτι σε καθαρή παράβαση στον Πιέρο Σωτηρίου στο 87’.

Η Σκωτία προηγήθηκε 1-0 με τον Κρίστι στο 12’, η Κύπρος ισοφάρισε 1-1 με εκπληκτικό γκολ του Εφραίμ στο 47’, όμως οι σκωτσέζοι πήραν εκ νέου προβάδισμα στο 52’ με τον Μακγκίν και πέτυχαν την έκτη τους νίκη σε βάρος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε ισάριθμα παιχνίδια.

Στα άλλα σημερινά παιχνίδια για τον όμιλο της Εθνικής Κύπρου, η Ρωσία υποδέχεται το Βέλγιο στις 19:00, ενώ την ίδια ώρα το Σαν Μαρίνο που σε οκτώ αγώνες δεν έχει πετύχει γκολ, θα φιλοξενήσει στις το Καζακστάν. Η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 19 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει τους αγώνες Βέλγιο – Κύπρος, Σαν Μαρίνο – Ρωσία και Σκωτία – Καζακστάν. Για να τερματίσει στην τρίτη θέση η Κύπρος θα πρέπει στην τελευταία αγωνιστική η Κύπρος να κερδίσει το Βέλγιο εκτός έδρας και η Σκωτία να ηττηθεί από το Καζακστάν.

Αδικία και ολιγωρία

Ορεξάτη και αποφασισμένη να μπει σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση άρχισε τον αγώνα η Εθνική Κύπρου. Μάλιστα, στο 6’ μετά από ωραία πάσα του Παπουλή και εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Εφραίμ η μπάλα πέρασε την γραμμή τέρματος, όμως οι Νορβηγοί διαιτητές… έκλεισαν τα μάτια και δεν έδειξαν την σέντρα.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Ο διαιτητής στέρησε από την Κύπρο την γκολάρα του Εφραίμ!

Έξι λεπτά αργότερα οι σκωτσέζοι στην πρώτη τους επιθετική προσπάθεια πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Κρίστι στο 12’ να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία της αμυντικής γραμμής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και με άψογο σουτ ο ποδοσφαιριστής της Σέλτικ «έγραψε» το 1-0 για την Σκωτία.

Τέσσερις τελικές προσπάθειες είχε η Κύπρος στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, έναντι έξι των σκωτσέζων. Ντεμπούτο με την Εθνική Ανδρών έκανε ο Ανδρέας Καρώ, ο οποίος ήταν στην ενδεκάδα, όμως στο 41’ αποχώρησε τραυματίας και έδωσε τη θέση του στον Κάστανο.

Νέο «κτύπημα» Εφραίμ, αλλά άμεση «τιμωρία»

Το «αίμα» του πίσω για το γκολ που λανθασμένα ακυρώθηκε στο 6’ πήρε ο Γιώργος Εφραίμ. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός με εξαιρετικό βολ – πλανέ στο 47’ ισοφάρισε σε 1-1 για την Εθνική Κύπρου τον αγώνα με την Σκωτία για τα προκριματικά του Euro 2020.

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάστανου και κεφαλιά αμυνομένου, ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ με άψογο βολ – πλανέ προτού η μπάλα σκάσει στο έδαφος την έστειλε στο «παραθυράκι» της εστίας του Μαρσιάλ και ισοφάρισε 1-1 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Πήρε το «αίμα» του πίσω ο Εφραίμ, ισοφάρισε με τρομερό γκολ!

Πριν καλά – καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στις τάξεις της Εθνικής Κύπρου για την ισοφάριση η Σκωτία κατάφερε να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο σκορ. Πέντε λεπτά αργότερα, στο 52’,  μετά από σέντρα που έγινε από δεξιά ο Μαγκίν πρόλαβε τον Νικόλα Ιωάννου και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Πάρντο σημειώνοντας το 1-2.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΓΚΟΛ ΒΑΘΜΟΙ
1. ΒΕΛΓΙΟ 8 30-1 24
2. ΡΩΣΙΑ 8 27-4 21
3. ΣΚΩΤΙΑ 9 13-18 12
4. ΚΥΠΡΟΣ 9 14-14 10
5. ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ 8 9-13 7
6. ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ 8 0-43 0

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κύπρος (Ραν Μπεν Σιμόν): Πάρντο, Καρώ (41′ Κάστανος), Μερκής, Κούσουλος, Τζέισον Δημητρίου, Ιωάννου, Κυριάκου (77′ Θεοδώρου), Κωστή, Παπουλής, Εφραίμ (74′ Σπόλιαριτς), Σωτηρίου.

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Μαρσιάλ, Παλμέρ, Γκάλαχερ, Μακένα, Τέιλορ, Μακγκίν, Μακγκρέγκορ, Τζακ, Φόρεστ (72΄Μπούρκε), Κρίστι (92 Ντελβίν), Νέισμιθ (61′ Μαγκμπέρνι).

Σκόρερ: 47′ Εφραίμ / 12′ Κρίστι, 52΄Μακγκίν

Κίτρινες: Δημητρίου / Μακγκρέγκορ, Μακγκίν, Τέιλορ.

Αποβολές:

Διαιτητής: Ola Hobber Nilsen (Νορβηγός)


ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ