aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΣιμόν: «Τα πάντα για το αποτέλεσμα» (μίλησε για Ντόσα και Χριστοφή)

Σιμόν: «Τα πάντα για το αποτέλεσμα» (μίλησε για Ντόσα και Χριστοφή)

Ως σταυροδρόμι για την μετέπειτα πορεία της Εθνικής Κύπρου στα προκριματικά του Euro 2020 χαρακτήρισαν τον εντός έδρας αγώνα της Παρασκευής (6/9, 19:00) με τον Καζακστάν οι Ραν Μπεν Σιμόν και Νικόλας Ιωάννου. Μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου τόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός, όσο και ο διεθνής αμυντικός στάθηκαν στο γεγονός ότι ανεξαρτήτως απόδοσης η Κύπρος επιβάλλεται να πάρει το τρίποντο κόντρα στους Καζάκους, ενώ έκαναν κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια της Εθνικής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Είναι μια πολύ σημαντική εβδομάδα για εμάς. Ήρθαμε σε μια στιγμή που πρέπει να τα βάλουμε όλα στη σειρά. Μας ενδιαφέρει κυρίως το αποτέλεσμα. Είναι καλή ομάδα το Καζακστάν, αλλά μας απασχολεί η δική μας ομάδα. Είμαι αισιόδοξος λόγω της θέλησης των παικτών στις προπονήσεις, θα κάνουμε τα πάντα για το αποτέλεσμα. Χρειαζόμαστε τον κόσμο, έρχονται παιδιά δικά μας, Κύπριοι και χρειάζονται ώθηση από τον κόσμο. Το συζητούν για το πόσο κόσμο θα έχουμε και θέλουν στήριξη. Έχουμε νεαρούς που είναι το μέλλον και θέλουν την ενέργεια του κόσμου».

Για την αποχώρηση του Ντόσα Ζούνιορ: «Ήταν δική του απόφαση να θέσει τον εαυτό του εκτός Εθνικής».

Ποια είναι η φιλοσοφία για τις κλήσεις των παικτών στην Εθνική: «Η φιλοσοφία είναι να βλέπω τι μπορούν να δώσουν οι παίκτες σε κάθε αγώνα, αλλά και τι έδωσαν πριν. Συζητώ με τους συνεργάτες μου για την τακτική και επιλέγω αυτούς που θέλω για κάθε αγώνα. Επειδή ήρθαν νέοι ποδοσφαιριστές είχα περισσότερες επιλογές. Για τον Ντόσα ήταν δική του επιλογή, για τον Χριστοφή είναι σημαντικός τον σέβομαι. Πρέπει να πάρει παιχνίδια και θα έρθει στην Εθνική. Μίλησα με τον Αβραάμ και του εξήγησα ότι αυτή την φορά επέλεξα άλλους, ίσως να είναι μαζί μας τις άλλες φορές».

Για την κρισιμότητα του αγώνα με το Καζακστάν: «Θα μπορούσα να πω ότι είναι όλοι κρίσιμοι οι αγώνες. Όμως αυτός είναι πιο κρίσιμος από τους προηγούμενους. Είναι σταυροδρόμι».

Τι εικόνα έχεις για το Καζακστάν; «Το πρωτάθλημα τους είναι στην 25η αγωνιστική. Εμείς παίζουμε με την Εθνική. Ξέρουμε τον προπονητή τους, έχουν δυνατή ομάδα και παίζουν με το ίδιο σύστημα. Παίζουμε εντός και έχουμε την ποιότητα να πετύχουμε. Θέλουμε να νικήσουμε και είμαστε έτοιμοι να πετύχουμε».

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Νικόλας Ιωάννου

«Ξέρουμε πως θα είναι δύσκολος αγώνας, είμαστε αισιόδοξοι. Θα ακολουθήσουμε το πλάνο και θέλουμε τους τρεις βαθμούς. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, να μας στηρίξει».

Πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι; «Είναι σημαντικό παιχνίδι. Θέλουμε τους βαθμούς για να προχωρήσουμε. Πρέπει να κερδίσουμε γιατί μετά παίζουμε με το Σαν Μαρίνο και θα πρέπει και πάλι να κερδίσουμε για να είμαστε στους στόχους μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ