aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΣιμόν: «Έχω την καλύτερη γενιά παικτών. Ακούω ότι θα χάσουμε...»

Σιμόν: «Έχω την καλύτερη γενιά παικτών. Ακούω ότι θα χάσουμε…»

Πεπεισμένος ότι η Εθνική Κύπρου διαθέτει αυτή την περίοδο την καλύτερη γενιά ποδοσφαιριστών δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ραν Μπεν Σιμόν, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής (21/3, 19:00) αναμέτρησης με το Σαν Μαρίνο για την πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Euro 2020.

Ο Ισραηλινός προπονητής επεσήμανε ότι δεν αρκεί πλέον μια απλή συμμετοχή, ενώ απάντησε σε όσους θεωρούν ότι η Κύπρος θα κερδίσει την Πέμπτη και θα χάσει την Κυριακή (24/3, 21:45, ΓΣΠ) από το Βέλγιο.

Διαβάστε επίσης: Πιέρος: «Προσπαθώ να μην ακούω τι λένε δεξιά και αριστερά»

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για τη νέα διοργάνωση που αρχίζει την Πέμπτη: «Ξεκινούμε μια νέα διοργάνωση. Υπάρχει μεγάλη αυτοπεποίθηση τις τελευταίες μέρες. Πιστεύω πολύ στην Εθνική. Είναι η καλύτερη γενιά ποδοσφαιριστών και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Πιστεύω μέσα από την καρδιά μου ότι έχουμε μια καλή ομάδα. Προσπαθούμε να προοδεύουμε συνεχώς. Λένε ότι θα κερδίσουμε το Σαν Μαρίνο και θα χάσουμε από το Βέλγιο. Αυτό δεν το ξέρει κανένας. Μόνο η δική μας προσπάθεια θα το κρίνει. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον κόσμο να το πιστέψει».

Για τους στόχους της Εθνικής Κύπρου στα προκριματικά του Euro 2020: «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα ο μεγάλος μας στόχος είναι η πρόκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση. Μια απλή συμμετοχή απλά για τον σεβασμό του αντίπαλου δεν αρκεί. To πιο σημαντικό είναι η προσπάθεια και η πίστη ότι κάποια στιγμή θα τa καταφέρουμε. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε και ο στόχος είναι να πιστέψουμε όλοι ότι μπορούμε».

Για το χρόνο συμμετοχής των Κύπριων παικτών στις ομάδες τους: «Θέλω να μεταφέρω στους παίκτες μου να μην ζητούν να παίζουν, αλλά να κερδίσουν τη θέση. Δεν θα παίζουν απλά γιατί είναι Κύπριοι,  αλλά μόνο γιατί το αξίζουν. Είμαι ευχαριστημένος με την παρουσία τους, αλλά θα μπορούσε να είναι και καλύτερη. Οι παίκτες μας παίζουν αρκετά, κάποιοι περισσότερο, κάποιοι λιγότερο».

Για την απουσία του Χάμπου Κυριάκου και πόσο σημαντική: «Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς, αλλά είναι μέρος του ποδοσφαίρου οι τραυματισμοί. Δεν το χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία. Έχουμε αρκετούς παίκτες στη διάθεση μας και θα χρησιμοποιήσουμε τους καλύτερους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ