aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΡωσία - Κύπρος: Μας «σκόρπισαν» στους έξι... ανέμους! (vid)

Ρωσία – Κύπρος: Μας «σκόρπισαν» στους έξι… ανέμους! (vid)

Στους έξι… ανέμους σκόρπισε την Κύπρο η Ρωσία! Την έκτη συνολικά ήττα (σε εννέα ματς) της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου γνώρισε η Εθνική, αυτή τη φορά από τη Ρώσους με το «βαρύ» 6-0, στο «Gazprom Arena» της Αγίας Πετρούπολης για την ένατη αγωνιστική.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έμεινε με το… καλημέρα πίσω στο σκορ, προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, ωστόσο η επτάλεπτη κατάρρευση στο δεύτερο ημίχρονο κρίθηκε καθοριστική. Με τρία γκολ στο 55’, 57’ και 62’ οι Ρώσοι τελείωσαν τον αγώνα, ενώ με δύο γκολ στο 81’ και στο 87’ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στο σκορ.

Στον πάτο της βαθμολογίας παραμένει η Κύπρος με μόλις πέντε βαθμούς συγκομιδή, και 19 γκολ παθητικό, έναντι μόλις τριών στο ενεργητικό της, σε σύνολο εννέα αγώνων.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ρωσία

9

7-1-1 22

19-5

2. Κροατία

8

5-2-1 17

13-3

3. Σλοβακία

8

2-4-2 10

9-8

4. Σλοβενία

8

3-1-4 10

9-9

5. Μάλτα

8

1-2-5 5

8-17

6. Κύπρος

9

1-2-6 5

3-19

*Στις 21:45 αγωνίζονται Σλοβακία – Σλοβενία και Μάλτα – Κροατία.

Επόμενη αγωνιστική (10η)
14 Νοεμβρίου (16:00)
Σλοβενία – Κύπρος
Κροατία – Ρωσία
Μάλτα – Σλοβακία

Το ματς

Με το «καλημέρα» στην αναμέτρηση πήρε προβάδισμα η Ρωσία. Στην πρώτη της ουσιαστικά φορά που πάτησε στην περιοχή της Κύπρου, στο τέταρτο λεπτό, κατάφερε να βρει το γκολ που την έβαλε νωρίς σε θέση οδηγού. Μετά από γύρισμα του Σμόλοφ, ο Καρώ δεν μπόρεσε να απομακρύνει. Η μπάλα κατέληξε στον Ερόκιν, που από κοντά και σε κενή εστία την έστειλε στα δίκτυα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν στην κατοχή τους τον έλεγχο της μπάλας, ωστόσο επιθετικά υστερούσαν. Γυρόφερναν γύρω από την περιοχή του Δημητρίου χωρίς να απειλούν, πέραν κάποιων εκτός περιοχής σουτ. Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου ως κυλούσε ο χρόνος έβγαιναν από το «καβούκι» τους και προσπάθησαν, κυρίως στις αντεπιθέσεις, να δημιουργήσουν επιθετικά. Κάτι που έκαναν, με τη συμπλήρωση του πρώτου σαρανταπενταλέπτου, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τζιωνή ο Κ. Σωτηρίου πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με τον Σαφόνοφ να διώχνει με δυσκολία σε νέο κόρνερ. Το 1-0 που διαμορφώθηκε στο 4ο λεπτό παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στα αποδυτήρια έμεινε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο στο δεύτερο μέρος. Οι Ρώσοι έκαναν ότι ήθελαν, σκόραραν τρία γκολ σε ένα επτάλεπτο (55’, 57’, 62’) και άλλα δύο στο 81’ και 87’, ολοκληρώνοντας τον διασυρμό. Κάθε επίθεση τους «μύριζε» γκολ, ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν πετύχει περισσότερα τέρματα…


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ρωσία (Βαλερί Κάρπιν): Σαφόνοφ, Σουτόρμιν, Ντιβέεφ, Οσιπένκο, Τερέκοφ, Ερόκιν, Γκολόβιν (57′ Ζόμπνιν), Φομίν (68′ Γκλεμπόφ), Μίραντσουκ, Μοστοβόι (70′ Ιόνοφ), Σμολόφ (57′ Ζαμπολότνι).

Κύπρος (Νίκος Κωστένογλου):  Δ. Δημητρίου, Ψάλτης (46′ Μ. Δημητρίου), Καρώ, Κ. Σωτηρίου, Λαΐφης, Ιωάννου, Τζιωνής (68′ Μάμας), Αρτυματάς, Κάστανος (83′ Αντωνιάδης), Παπουλής (83′ Σπόλιαριτς), Π. Σωτηρίου (74′ Κακουλλής).

Σκόρερ: Ερόκιν 4′, 87′, Σμόλοφ 55′, Μοστοβόι 56′, Σουτόρμιν 62′, Ζαμπλότνι 81′ / –

Κίτρινες: – / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Gazprom Arena» (Αγία Πετρούπολη, Ρωσία). ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΔΩ!

Διαιτητής: Ντάνιελ Στεφάνσκι (Πολωνία).

Α’ Βοηθός διαιτητής: Ντάβιντ Γκόλις (Πολωνία).

Β’ Βοηθός διαιτητής: Μίχαλ Ομπούκοβιτς (Πολωνία).

4ος: Ντάμιαν Σιλβέστρακ (Πολωνία).

VAR: Πάβελ Ρατσκόβσκι (Πολωνία).

AVAR: Κρίστοφ Μίρμους (Πολωνία).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ η Ρωσία, με τον Ερόκιν. Πολύ νωρίς η Κύπρος πίσω στο σκορ. Μετά από γύρισμα του Σμόλοφ, δεν μπόρεσε να απομακρύνει ο Καρώ. Σε κενή εστία ο Ρώσος μέσος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

18′ Σουτ του Ερόκιν, μετά από ώρα. Εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα άουτ.

21′ Σέντρα του Τερέκοφ, απομάκρυνε με δυσκολία ο Δημητρίου με τις γροθιές.

-Επιθετικός μονόλογος των Ρώσων.

27′ Εκτός περιοχής σουτ του Σμόλοφ, έβαλε την κόντρα ο Καρώ. Στην εξωτερική πλευρά των δικτύων η μπάλα.

29′ Π. Σωτηρίου και Παπουλής άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο τελευταίος βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, αλλά ο Ντιβέεφ την τελευταία στιγμή τον σταμάτησε.

30′ Σε καλή θέση ο Τζιωνής στο ύψος της περιοχής, έκανε το σουτ, άστοχο.

38′ Ξανά στην περιοχή ο Ερόκιν, το σουτ του ήταν αδύναμο. Μπλόκαρε ο Δημητρίου.

40′ Σε καλή θέση ο Φομίν, κακή εκτέλεση.

41′ Σουτ του Μίραντσουκ εκτός περιοχής, με δεύτερη προσπάθεια μάζεψε ο Δημητρίου που ήταν στη σωστή θέση.

45+1′ Μεγάλη ευκαιρία με τον Κ. Σωτηρίου για την Κύπρο, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τζιωνή. Πήρε την κεφαλιά ο Κύπριος διεθνής στο πρώτο δοκάρι, απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ ο Σαφόνοφ.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Πρώτη αλλαγή για την Κύπρο. Ο Ψάλτης έμεινε στα αποδυτήρια, στη θέση του ο Μ. Δημητρίου.

51′ Καλό σουτ του Κάστανου, από το ύψος της περιοχής, λίγο άουτ.

55′ ΓΚΟΛ 2-0 Διπλασιάζει τα τέρματα της η Ρωσία. Ο Μίραντσουκ έκλεψε από τον Λαίφη, μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Σμόλοφ, ο οποίος πέρασε και τον Δ. Δημητρίου και πλάσαρε εύστοχα.

56′ ΓΚΟΛ 3-0 Και τρίτο γκολ για τους Ρώσους, με τον Μοστοβόι. Μετά από λάθος του Καρώ, η μπάλα κατέληξε στον μεσοεπιθετικό των γηπεδούχων, που πέρασε από Κ. Σωτηρίου, Αρτυματά και Καρώ και από κοντά τελείωσε ιδανικά.

57′ Διπλή αλλαγή για τους Ρώσους. Γκολόβιν και Σμόλοφ εκτός, Ζόμπνιν και Ζαμπολότνι εντός.

61′ Μεγάλη χαμένη φάση για τη Ρωσία, με τον Δημητρίου να απομακρύνει το κοντινό σουτ του Ερόκιν.

62′ ΓΚΟΛ 4-0 Ένα ακόμα γκολ για τους Ρώσους με τον Σουτόρμιν. Πάνω στη γραμμή απομάκρυνε ο Κ. Σωτηρίου το σουτ του Ζαμπολότνι, πήρε το ριμπάουντ ο ακραίος αμυντικός των Ρώσων και σημείωσε το τέταρτο γκολ της ομάδας του.

65′ Σε καλή θέση ο Τζιωνής, έκανε το σουτ που κόντραρε. Απομάκρυνε η άμυνα της Ρωσίας.

68′ Γκλεμπόφ στη θέση του Φομίν και Μάμας σε αυτή του Τζιωνή.

70′ Ιόνοφ αντί Μοστοβόι.

73′ Συρτό σουτ του Μάμα από καλή θέση, λίγο έξω.

74′ Κακουλλής εντός, Π. Σωτηρίου εκτός.

81′ ΓΚΟΛ 5-0 Ο Ζαμπολότνι στέλνει για πέμπτη φορά τη μπάλα στα δίκτυα της Κύπρου. Κράτησε την μπάλα στην περιοχή, έκανε το σουτ και νίκησε τον Δημητρίου.

83′ Διπλή αλλαγή για την Κύπρο, Κάστανος και Παπουλής εκτός, Αντωνιάδης και Σπόλιαριτς εντός.

87′ ΓΚΟΛ 6-0 Και έκτο γκολ, με τον Ερόκιν ξανά.

Το κείμενο ανανεώνεται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ