aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΠτώση κάθετη και σταθερή για την Εθνική Κύπρου

Πτώση κάθετη και σταθερή για την Εθνική Κύπρου

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η ήττα της Εθνικής Κύπρου από το Λουξεμβούργο θα πλήγωνε σε κάθε περίπτωση το γόητρό μας. Το χθεσινό 0-2 στο «Τζόσι Μπάρθελ», όμως, πονάει ακόμα περισσότερο επειδή ήταν πέρα για πέρα δίκαιο. Αδιαμφισβήτητα! Σάμπως και παίζαμε με κάποιο μεγαθήριο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ηττηθήκαμε δίχως να αξίζαμε διαφορετική μοίρα.

Καλή η ανανέωση που επιχειρείται, καλό το μακροπρόθεσμο πλάνο με βλέψεις στις επόμενες διοργανώσεις, όχι όμως και να μη λειτουργεί τίποτα σωστά. Άλλωστε, ο Γιόχαν Βάλεμ χρησιμοποίησε σχήμα με όσο το δυνατόν πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές. Δείγμα του ότι μετά τις δύο ήττες στα πρώτα ματς από το Μαυροβούνιο και το Αζερμπαϊτζάν, η κυπριακή ομάδα ήθελε να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις την πρώτη νίκη στον 1ο όμιλο της Γ’ Κατηγορίας του Nations League.

Στο μόνο, όμως, που υπερείχαμε χθες των γηπεδούχων ήταν στην κατοχή της μπάλας κατά 10%. Η μεσοεπιθετική λειτουργία, όμως, δεν λειτούργησε σωστά με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να γίνουμε επικίνδυνοι στην αντίπαλη περιοχή έως το 65’. Όσο για τη μεσοαμυντική συμπεριφορά μας, βρέθηκε ουκ ολίγες φορές εκτεθειμένη και οι Λουξεμβουργιανοί επωφελήθηκαν χτυπώντας κυρίως με αντεπιθέσεις.

Τιμωρός για τους γηπεδούχος ο Ντάνελ Σινάνι, ο οποίος μετά από λάθος μας στο κέντρο έγινε ο τελικός αποδέκτης στην κόντρα και άνοιξε το σκορ στο 12’. Ο ίδιος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 26’, όταν πήρε το ριμπάουντ μετά το σουτ του Βίνσεντ Τιλ και σούταρε εύστοχα. Μάλιστα, στο 45’+2 στερήθηκε το χατ τρικ, όταν με σουτ σχεδόν από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο «ακάλυπτος» Ροντρίγκες μπήκε μπροστά από τον Κυριακίδη και τον παρενόχλησε.

Έπρεπε, όμως, να περάσουν 65 λεπτά για να δείξουμε ότι υπάρχουμε επιθετικά. Απειλήσαμε με σουτ των Πίττα (65’, 68’), Χριστοφή (66’) και Κάστανου (78’), ενώ στο 90’ καταγράφηκε η πιο σπουδαία στιγμή μας. Πρώτα ο Χριστοφή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σωτηρίου αστόχησε απελπιστικά. Έτσι γράψαμε τρία ματς με ισάριθμες ήττες δίχως να σκοράρουμε. Η συνέχεια θα δοθεί την ερχόμενη Τρίτη στην ουδέτερη Αλβανία απέναντι στο τυπικά γηπεδούχο Αζερμπαϊτζάν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ