aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΠριν από επτά χρόνια στο Γκιμαράες...

Πριν από επτά χρόνια στο Γκιμαράες…

Ο φιλικός αγώνας της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών με την Πορτογαλία εκτός έδρας πλησιάζει. Η Εθνική μας θα παίξει στο Εστορίλ το ερχόμενο Σάββατο 3 Ιουνίου με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε ένα δυνατό φιλικό, παραμονές του επίσημου αγώνα με το Γιβραλτάρ (9 Ιουνίου).

Ενόψει του εκτός έδρας αγώνα του Σαββάτου, θυμίζουμε την τελευταία φορά που η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών αντιμετώπισε εκτός έδρας την Πορτογαλία.

Ήταν πριν από σχεδόν 7 χρόνια, στις 3 Σεπτεμβρίου του 2010 όταν, για την πρώτη αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2012, οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν στο Γκιμαράες με τον αγώνα να τελειώνει ισόπαλος με το εκπληκτικό 4-4.

Πρόκειται για ένα αγώνα που έχει μείνει στην ιστορία για την Εθνική μας ομάδα αφού πέραν του εντυπωσιακού αποτελέσματος, εντυπωσιακή ήταν και η εξέλιξη του, με τον Ανδρέα Αβραάμ να ισοφαρίζει για την Κύπρο λίγο πριν το τέλος.

Ο Αβραάμ είναι ένας από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές που είχαν αγωνιστεί σε εκείνο τον αγώνα και βρίσκονται στην κλήση του νυν Ομοσπονδιακού προπονητή Χριστάκη Χριστοφόρου για το φιλικό της 3ης Ιουνίου.

Οι άλλοι τρεις είναι ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, ο Αντώνης Γιωργαλλίδης και ο Ηλίας Χαραλάμπους. Όλοι τους ήταν στην αρχική εντεκάδα που παρέταξε τότε ο Άγγελος Αναστασιάδης μαζί με το Γιώργο Μερκή που επίσης βρίσκεται στην κλήση αλλά δεν θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα με την Πορτογαλία.

Τα τέρματα της Εθνικής μας είχαν πετύχει τότε, πέραν του Αβραάμ, οι Αλωνεύτης, Μιχάλης Κωνσταντίνου και Οκκάς. Αλμέιδα, Μεϊρέλες, Ντάνι και Φερνάντες είχαν σκοράρει για την Πορτογαλία.

Η Εθνική μας είχε αγωνιστεί με την ακόλουθη σύνθεση: Γιωργαλλίδης, Μ. Ηλία (66′ Πουρσαϊτίδης), Μερκής, Αβραάμ, Η. Χαραλάμπους, Ντοπρασίνοβιτς, Σατσιάς, Χαλαμπίδης (75′ Μ. Νικολάου), Μ. Κωνσταντίνου, Αλωνεύτης (55′ Οκκάς), Μακρίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ