aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΠώς διεξάγεται ο προκριματικός γύρος

Πώς διεξάγεται ο προκριματικός γύρος

Στην Πάφο φιλοξενείται και φέτος η προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων U-17 και συγκεκριμένα ο 12ος όμιλος στον οποίο συμμετέχει η Εθνική μας.

Η Κύπρος όπως είναι γνωστό κληρώθηκε σε όμιλο μαζί με την Πολωνία, τη Σουηδία και το Σαν Μαρίνο. Στην προκριματική φάση λαμβάνουν μέρος 52 χώρες που χωρίστηκαν σε δεκατρείς ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της UEFA από κάθε όμιλο θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες και οι καλύτερες τέσσερις τρίτες ομάδες των ομίλων, σύνολο 30 ομάδες.

Απευθείας στον elite round θα αγωνιστούν Γερμανία και Πορτογαλία. Σε αυτή τη φάση οι ομάδες θα κληρωθούν σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων και οι πρώτες ομάδες καθώς και οι καλύτερες επτά δεύτερες θα εξασφαλίσουν εισιτήριο συμμετοχής για την τελική φάση που θα φιλοξενηθεί στην Αγγλία.

Σημειώνεται ότι η Αγγλία δεν συμμετέχει σε προκριματικές φάσεις. Για σκοπούς κλήρωσης η Κύπρος τοποθετήθηκε στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με το Ισραήλ, τη Βουλγαρία, τη Νορβηγία, την Λευκορωσία, τη Λετονία, την Εσθονία, την Ουγγαρία, τη Βόρειο Ιρλανδία, τη Φινλανδία, την Αλβανία, τη Λιθουανία και τη Μολδαβία.

Στη βαθμολογική κατάταξη της UEFA για τις χρονιές 2013-2014, 2014-2015 και 2015 – 2016 η Κύπρος βρίσκεται στην 35η θέση με 3.000 βαθμούς. Πιο υψηλά στην κατάταξη από τις ομάδες του ομίλου μας είναι η Πολωνία με 7.833 βαθμούς (13η) και ακολουθεί η Σουηδία που βρίσκεται στην 20η θέση με 5.500 βαθμούς. Το Σαν Μαρίνο βρίσκεται στην 49η θέση της Ευρωπαϊκής κατάταξης με 0.333 βαθμούς.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Γερμανία (14.667 βαθμούς) και στη δεύτερη θέση η Πορτογαλία (11.167) και αυτός είναι και ο λόγος που δεν συμμετέχουν στην προκριματική φάση της διοργάνωσης. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν Ολλανδία, Ισπανία, Γαλλία, Σκοτία, Αυστρία, Ρωσία, Ιταλία και Τσεχία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ