aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ«Πονάει» εκτός η Εθνική Κύπρου με Μπεν Σιμόν

«Πονάει» εκτός η Εθνική Κύπρου με Μπεν Σιμόν

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το προψεσινό ματς στη Σλοβενία (1-1) ήταν το 8ο επίσημο ματς με τον Ραν Μπεν Σιμόν στον πάγκο της Εθνικής Κύπρου και αποτέλεσε το πρώτο εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα. Ο απολογισμός του είναι δύο νίκες, μία ισοπαλία και πέντε ήττες, με το αρνητικό πρόσημο να μπαίνει στα ματς μακριά από την έδρα μας.

Πέντε φορές επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο με την αποστολή της Εθνικής για εκτός έδρας επίσημο ματς και ποτέ δεν επέστρεψε με το διπλό στις… αποσκευές, μετρώντας μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες. Αντιθέτως, στο ΓΣΠ είναι καλύτερη η κατάσταση, αφού με τον Ισραηλινό τεχνικό καθοδηγητή ήρθαν δύο νίκες επί της Βοσνίας και της Σλοβενίας, ενώ δεχτήκαμε και μία ήττα από την Ελλάδα. Πλέον, για το τρίποντο πέρα από τα σύνορα θα χρειαστεί να περιμένει τα προκριματικά του Γιούρο 2020, αφού για το Πρωτάθλημα Εθνών απέμειναν δύο παιχνίδια στο ΓΣΠ με τη Βουλγαρία και τη Νορβηγία.

Συμπερασματικά, ο Μπεν Σιμόν δεν κατάφερε να διαφοροποιήσει τη μοίρα της Κύπρου, αναφορικά με τα εκτός έδρας παιχνίδια της, που διαχρονικά παραμένουν το ευαίσθητο σημείο της. Κάτι που, αν έπραττε, θα έδιδε σημαντικούς πόντους στην αξιολόγησή του για την έως τώρα παραμονή του στο πόστο του ομοσπονδιακού προπονητή μας. Πιο μελανά σημεία του διαστήματος που βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής, η ήττα στην Εσθονία (0-1) για το Παγκόσμιο Κύπελλο και η τριάρα με κακή εμφάνιση στη Νορβηγία για το Πρωτάθλημα Εθνών (0-3).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ