aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEURO«Πάτησε» το Καζακστάν η Κύπρος με μεγάλη ανατροπή! (pics & vid)

«Πάτησε» το Καζακστάν η Κύπρος με μεγάλη ανατροπή! (pics & vid)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Αυτή μάλιστα, ήταν η Κύπρος που όλοι μας θέλουμε να βλέπουμε, να θαυμάζουμε και να υπερηφανευόμαστε γι’ αυτή! Στην έβδομη αγωνιστική του 9ου ομίλου των προκριματικών του Γιούρο 2020, η Εθνική μας κέρδισε το Καζακστάν στην Αστάνα Αρένα και μάλιστα με ανατροπή (2-1).

Μεγάλη πρωταγωνιστές, οι Σωτηρίου και Ν. Ιωάννου, οι οποίοι με τέρμα στο 73′ και στο 84′ αντίστοιχα, ανέτρεψαν το σε βάρος μας 0-1 από το πρώτο μέρος (34′ Γερλάνοφ). Η Κύπρος είχε καλή εμφάνιση σε γενική άποψη, αλλά στο β’ ημίχρονο και αφού ο Μπεν Σιμόν έκανε κάποιες διαφοροποιήσεις σε πρόσωπα και σχηματισμό, ήταν εκπληκτική και βρήκε τον τσαμπουκά που έπρεπε για να έλθει αυτή η επιτυχία.

Ειδικά η είσοδος των Ζαχαρίου και Μ. Σπόλιαριτς, οι οποίοι είχαν συμμετοχή στα γκολ (έδωσε ασίστ ο δεύτερος στο 1-1), άλλαξε τα δεδομένα υπέρ μας και αμφότεροι δικαιούνται σοβαρό μερίδιο από την επιτυχία. Ενώ μεγάλη εμφάνιση έκανε και ο Κωστή (ξανά), ο οποίος έδωσε την ασίστ στο γκολ που μας χάρισε τους τρεις βαθμούς.

Με τη νίκη μας αυτή, η Κύπρος ανέβηκε πλέον στην 3η θέση της βαθμολογίας του 9ου ομίλου, κάτι το οποίο αποτελούσε και τον στόχο της Εθνικής μας. Ασφαλώς η επίτευξη αυτού του στόχου δεν είναι καθόλου εύκολη, όμως, ούτε και ακατόρθωτη και τα πάντα θα κριθούν στα επόμενα παιχνίδια με Ρωσία, Βέλγιο και Σκωτία.

Το γεγονός πως στο πρώτο ματς στο ΓΣΠ με το Kαζακστάν, το αποτέλεσμα ήταν 1-1 και η επιτυχία αυτή στον δεύτερο αγώνα ήλθε ενάντια σε αντίπαλο-βασικό ανταγωνιστή μας, αποκτάει μεγαλύτερη σημασία.

Όσον αφορά στο ματς, ήταν μία Κύπρος για… φίλημα! Η ομάδα του Μπεν Σιμόν παρά το γεγονός ότι έχει μαθηματικές πιθανότητες για πρόκριση, παρουσιάστηκε ως ένα κανονικό σύνολο με αρχή, μέση και τέλος.

Το ματς κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν για την Κύπρο κι αυτό φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο, όταν μόλις στο 9’ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Κουάτ, αλλά ο Παπουλής στο 22’ απάντησε στις ευκαιρίες με το δυνατό του σουτ, να το αποκρούει ο Νεπογκότοφ. Ωστόσο, στο 34’ το Καζακστάν από κεφαλιά του Μάλι που η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, άνοιξε το σκορ, καθώς ο Ερλάνοφ στην επιστροφή πήρε το ριμπάουντ και σε ανυπεράσπιστη εστία διαμόρφωσε το 1-0. Μάλιστα, στο 41’ λίγο έλειψε να γίνει και το 2-0, όταν ο Παναγή σε τετ-α-τετ νίκησε τον Κουάτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Κύπρος πίεσε για την ισοφάριση, αλλά είχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια, όμως εκεί αποδείχθηκε η εκτελεστική δεινότητα του Πιέρου Σωτηρίου στο 74’, καθώς από σέντρα του Σπόλιαριτς έκανε εξαιρετική κεφαλιά με την μπάλα να αναπαύεται στην εστία των γηπεδούχων. Στο 79’ οι Κύπριοι ήταν τυχεροί, καθώς ο Βορογκόφσκι με προβολή σημάδεψε τον Λαΐφη και από εκεί η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, με την Κύπρο να απαντά με… γκολ. Έπειτα από ενέργεια του Κωστή, ο οποίος φέρεται να έχει κλείσει στον Ολυμπιακό, η μπάλα έφτασε στον Ιωάννου που ήταν στο δεύτερο δοκάρι και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Αμέσως μετά τον αγώνα, η αποστολή της Εθνικής μας θα ταξιδέψει για την Κύπρο και από την Παρασκευή το απόγευμα θα αρχίσει η προετοιμασία για τον κυριακάτικο αγώνα με τη Ρωσία στο ΓΣΠ (19:00).

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!

Καζακστάν (Μιχάλ Μπίλεκ): Νεπογκόντοφ, Μάλιγ, Γερλάνοφ, Κουάτ (90′ Ταγκιμπέργκεν), Αμπίκεν (80′ Φεντίν), Ισλαμχάν, Βορογκόφσκι, Ζανγκιλισμπάι (61′ Κιζνιτσένκο), Πέρτσουκ, Μαρόκιν, Σουγουμπάεφ.

Κύπρος (Ραν Μπεν Σιμόν): Παναγή, Μερκής (62′ Μ. Σπόλιαριτς), Κούσουλος, Λαΐφης, Μιντίκκης (46′ Ζαχαρίου), Κ. Αρτυματάς, Χ. Κυριάκου, Ν. Ιωάννου, Κωστή, Παπουλής (88′ Παπουλής), Σωτηρίου.

Γήπεδο: Αστάνα Αρένα.

Σκόρερ: 34′ Γερλάνοφ / 73′ Σωτηρίου, 84′ Ν. Ιωάννου.

Kίτρινες: 5′ Σουγουμπάεφ, 26′ Ισλαμχάν, 39′ Γερλάνοφ, 50′ Αμπίκεν, 64′ Κουάτ, 72′ Πέρτσουκ / 26′ Μερκής.

Αποβολές: -/-.

Διατητής: Κρέγκ Πόσον (Αγγλία).

Βοηθοί: Λι Μπετς, Ίαν Χάσεν (Αγγλία).

Τέταρτος: Στιούαρτ Άτγουελ (Αγγλία).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 7ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου

Καζακστάν-Κύπρος 1-2 (34’ Ερλάνοφ – 73’ Σωτηρίου, 84’ Ιωάννου)
Ρωσία-Σκωτία 21:45
Βέλγιο-Σαν Μαρίνο 21:45

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (8ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Κυριακή 13 Οκτωβρίου

Καζακστάν-Βέλγιο 16:00
Σκωτία-Σαν Μαρίνο 19:00
Κύπρος-Ρωσία 19:00

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ