aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Πάει παρακάτω…

Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Οι προσδοκίες απέναντι σε μια ομάδα όπως είναι το Βέλγιο, εκ των κορυφαίων στον κόσμο, δεν μπορεί να είναι μεγάλες, όμως ο κάθε Κύπριος φίλαθλος που πήγαινε προχθές στο ΓΣΠ και όχι μόνο, ανέμενε κάτι καλύτερο.

Το 0-3 είναι ένα βαρύ σκορ, όμως μπορούσε στο τέλος της ημέρας να ήταν και μεγαλύτερο εάν ο Παναγή δεν έκανε σωτήριες επεμβάσεις, με σημαντικότερη την απόκρουση του πέναλτι.

Οι Κύπριοι διεθνείς δεν ανταποκρίθηκαν στο βαθμό που θα έπρεπε, παρά την προσπάθειά τους. Απογοήτευσαν τον κόσμο, όμως θα έχουν πολλές ευκαιρίες στο μέλλον για να πάρουν θετικά αποτελέσματα και να τον κρατήσουν δίπλα στην Εθνική και γιατί όχι να τον αυξήσουν. Το ματς με το Βέλγιο ανήκει στην ιστορία.

Ήταν μόλις το πρώτο για την προκριματική φάση του Μουντιάλ. Στην Εθνική βλέπουν μπροστά, πάνε παρακάτω, ο δρόμος είναι μακρύς. Είναι σημαντικό να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να παρουσιάζεται βελτιωμένος και κυρίως σε τέτοια ματς να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που σου προσφέρονται.

«Ήταν μόνο η αρχή, ήταν η πρώτη αγωνιστική απέναντι σε μια ομάδα που νομίζω θα προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Βαθμολογικά δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά στους στόχους μας. Βάλαμε στόχο να μαζέψουμε όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς. Αυτό πρέπει να κάνουμε πάντα, πρέπει πρώτα να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και μετά να δούμε τους υπόλοιπους», ανέφερε ο Χριστάκης Χριστοφόρου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός σε δηλώσεις του στον Super ΣΠΟΡ FM, είπε ακόμη: «Δεν θα αλλάξει η φιλοσοφία στα παιχνίδια μας, στόχος είναι πάντα η νίκη και όχι οι τιμητικές ήττες. Αυτό θα κάνουμε και στα επόμενα παιχνίδια. Θα παίξουμε με όλους τους αντιπάλους, εντός και εκτός έδρας».

Η Εθνική αγωνίστηκε με πολλούς ποδοσφαιριστές που έχουν πολλά χρόνια μπροστά τους να προσφέρουν. Ο Κάστανος είναι στα 18 του, οι Χάμπος Κυριάκου και Μακρής στα 21, ο Παναγή στα 22, ενώ λίγο μεγαλύτεροι είναι οι Λαϊφης, Σωτηρίου και Αρτυματάς, που είναι στα 23 του χρόνια. Μόλις τρεις ποδοσφαιριστές άνω των 30 πήραν χρόνο συμμετοχής (Χαραλαμπίδης, Αλεξάνδρου, Λαμπάν). Υπάρχει μέλλον, απομένει οι διεθνείς να δουλέψουν σκληρά, με επιμονή και υπομονή, για να έρθουν και τα αποτελέσματα.

Οι επόμενες υποχρεώσεις της Εθνικής είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο. Στις 7 του μήνα θα αγωνιστεί με την Ελλάδα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και στις 10 με τη Βοσνία στη Ζένιτσα.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, αναφερόμενος για το μέλλον της παρούσας Εθνικής ομάδας, είπε: «Θα μας πάρει λίγο χρόνο, γιατί και στην ΚΟΠ άρχισαν ένα πλάνο από τις μικρές ηλικίες. Υπάρχει μια ενιαία φιλοσοφία για τις εθνικές ομάδας και αναμένουμε να έχουμε αποτελέσματα και στις μικρές ηλικίες, που θα βοηθήσουν σε εμπειρίες και να είναι έτοιμοι οι ποδοσφαιριστές όταν κάνουν το βήμα στην στην Εθνική Ανδρών».

Ο Χριστάκης Χριστοφόρου, αναφέρθηκε και στον χρόνο που παίρνουν οι ποδοσφαιριστές στις ομάδες τους. «Ελπίζω ότι θα έχουν περισσότερο στη συνέχεια», είπε και συνέχισε: «Η Κύπρος δεν μπορεί να κάνει μαζική ανανέωση. Δεν έχουμε την πολυτέλεια, τους χρειαζόμαστε όλους τους ποδοσφαιριστές, φτάνει να έχουν το κίνητρο να παίζουν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ