aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΟυγγαρία-Κύπρος 1-0: Αν το πίστευε λίγο παραπάνω…

Ουγγαρία-Κύπρος 1-0: Αν το πίστευε λίγο παραπάνω…

Φιλική ήττα με 0-1 γνώρισε η Εθνική Κύπρου στην έδρα της Ουγγαρίας, που προετοιμάζεται για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (θα αρχίσει σε μία εβδομάδα). Για λεπτομέρειες χάθηκε το ματς και θα μπορούσαν με λίγη περισσότερη πίστη οι διεθνείς μας να έπαιρναν τουλάχιστον την ισοπαλία. Στα αξιοσημείωτα η απόκρουση πέναλτι του Μιχαήλ στο 86ο λεπτό.

Το παιχνίδι διεξήχθη σε πρωτόγνωρες συνθήκες για τα δεδομένα των καιρών, καθώς το γήπεδο ήταν σχεδόν κατάμεστο και οι ιαχές των φιλάθλων ήταν ασταμάτητες. Κάτι που έλειψε γενικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τη νίκη στους Ούγγρους χάρισε ο Σάφερ με δυνατό σουτ στο 36’, παίρνοντας την πάσα του Κ. Βάργκα και αφού προηγουμένως δεν βρήκε την μπάλα ο Χόλεντερ. Το γκολ ήρθε σε διάστημα που ναι μεν ανέβηκε η γηπεδούχος, ωστόσο δεν είχε βρει άλλη ευκαιρία προηγουμένως. Τουλάχιστον για το πρώτο μισάωρο, η ομάδα μας δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους, αντιθέτως θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ εάν ο Παπουλής προλάβαινε να σπρώξει τη μπάλα μετά από σέντρα του Χριστοφή στο 9ο λεπτό.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου μπήκε με περισσότερες απαιτήσεις η Κύπρος, απείλησε με δυνατά εκτός περιοχής σουτ των Πίττα (δύο συνεχόμενα στο 54’) και Αβραάμ (56’), αλλά ο Ντιμπούζ απέκρουσε δύσκολα και στις τρεις περιπτώσεις.

Οι Ούγγροι πίεσαν προς τα τελευταία στάδια του παιχνιδιού για δεύτερο γκολ με όφελος ένα πέναλτι, που κέρδισε ο Σάφερ σε ανατροπή του από τον Παναγιώτου. Στο 86’ η μπάλα στήθηκε στα 11 βήματα, ο Νίκολιτς εκτέλεσε και ο Μιχαήλ είπε «όχι».

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάσι (46΄ Ντιμπούζ), Λανγκ (60΄ Όρμπαν), Α.Σάλαϊ, Χολέντερ, Σάφερ, Λόβρενσιτς (60΄ Μπόλα), Κλέινσχέσλερ (46΄ Νέγκο), Σιγκέρ (79′ Νάγκι), Βάργκα, Μπότκα, Χαν (60΄ Νίκολιτς)

Κύπρος (Νίκος Κωστένογλου): Mιχαήλ, Ψάλτης (71′ Παναγιώτου), Καρώ (78′ Ανδρέου), Σωτηρίου, Ιωάννου, Αρτυματάς (71′ Γκόγκιτς), Κάστανος (64′ Χ. Κυριάκου), Παπουλής (71′ Λοΐζου), Αβραάμ, Πίττας, Χριστοφή (63′ Μ. Ηλία).

Σκόρερ: Σάφερ 36’ / –

Κίτρινες: Σιγκέρ / Ψάλτης, Ιωάννου

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Φέρεντς Σούζα».

Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

9′ Σέντρα του Χριστοφή από δεξιά, δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα ο Παπουλής.

24΄ O Σιγκέρ σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε έξω

26΄ Ο Χολέντερ επιχείρησε να απειλήσει από δεξιά, αλλά το σουτ του δεν είχε τύχη.

36’ ΓΚΟΛ 1-0: Η Ουγγαρία ανοίγει το σκορ με τον Σάφερ. Ο K. Βάργκα σέντραρε, ο Χόλεντερ δεν βρήκε την μπάλα, αλλά o Σάφερ με δυνατό σουτ νίκησε τον Μιχαήλ.

ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

54′ Δύο καλά σουτ του Πίττα σε διάστημα δευτερολέπτων, ισάριθμες αποκρούσεις από τον Ντιμπούζ.

57′ Καλό μακρινό σουτ του Αβραάμ, απόκρουση με διπλή προσπάθεια από τον Ντιμπούζ.

75′ Καλή ενέργεια, κακό τελείωμα από τον Κυριάκου, ο οποίος προσπάθησε να νικήσει τον Ντιμπούζ από πλάγια θέση εκτός περιοχής.

85′ Ο Παναγιώτου ανέτρεψε τον Σάφερ στην περιοχή και πέναλτι.

86′ Όχι του Μιχαήλ στην εκτέλεση του Νίκολιτς από τα 11 βήματα!

ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Το κείμενο ανανεώνεται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ