aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΓΥΝΑΙΚΕΙΟΟλοκληρώνεται η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών ενόψει Πορτογαλίας

Ολοκληρώνεται η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών ενόψει Πορτογαλίας

Αύριο Παρασκευή η επιστροφή στη δράση για την Εθνική μας ομάδα των Γυναικών. Μετά από αρκετές αναβολές αγώνων λόγω της Πανδημίας, η Εθνική μας ομάδα υποδέχεται αύριο την Πορτογαλία στις 19:00 στο ΑΕΚ Αρένα. Ο αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Είναι ο τέταρτος αγώνας για την Εθνική Γυναικών στον 5ο προκριματικό όμιλο του UEFA Women’s EURO 2021 και ο δεύτερος εντός έδρας, μετά από αυτόν που προηγήθηκε τον περασμένο Μάρτιο με την Αλβανία (0-2). Είναι η πρώτη φορά που η Εθνική Γυναικών Κύπρου συμμετέχει σε επίσημη διοργάνωση της UEFA και σίγουρα, αυτή η πρώτη συμμετοχή θα προσφέρει πολύτιμες εμπειρίες στις ποδοσφαιρίστριες της ομάδας μας ενόψει της συνέχειας.

Η Πορτογαλία, με τέσσερις βαθμούς σε δύο αγώνες είναι σαφώς ανώτερος αντίπαλος, με πολύ περισσότερες εμπειρίες και μάλιστα, διεκδικεί πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης, προσπαθώντας να μπει σφήνα σε Σκωτία (6 βαθμούς σε δύο αγώνες) και Φινλανδία (10 βαθμούς σε 4 αγώνες). Είναι το φαβορί για τη νίκη στον αυριανό αγώνα, όμως η Εθνική μας θα προσπαθήσει να είναι ανταγωνιστική και να διεκδικήσει, αν είναι εφικτό το βαθμολογικό κέρδος που θα είναι και το πρώτο της στον όμιλο.

Κύπρος και Πορτογαλία θα αγωνιστούν και την ερχόμενη Τρίτη 27 Οκτωβρίου στο Εστορίλ. Η προετοιμασία της Εθνική μας για τον αυριανό αγώνα ολοκληρώνεται με απογευματινή προπόνηση.

Στη διάθεση του προπονητή Άγγελου Τσολάκη βρίσκονται οι ακόλουθες ποδοσφαιρίστριες: Ελένη Γιάννου, Μαρία Ματθαίου, Μαριλένα Γεωργίου, Krystyna Marie Freda, Έλενα Αριστοδήμου, Φιλίππα Σάββα, Βικτώρια Ζαμπά, Κορίνα Πάολα Αδάμου, Γεωργία Αντωνίου, Σταυριάνα Αντωνίου, Λουκριτία Χρυσοστόμου, Χαρά Χαραλάμπους, Έλενα Ττάκκα, Ευθαλία Σιακαλλή, Κυριακή Βασιλείου, Άντρη Βιολάρη, Γεωργία Ξενοφώντος, Μαρία Ιωάννου, Μικαέλλα Χάλιου, Χριστιάνα Σολωμού, Ιβάνα Τάνεβα, Σάρα Παπαδοπούλου, και Κωνσταντίνα Κουζάλη.

Τον αγώνα θα διαιτητεύσει η Michalina Diakow από την Πολωνία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ