aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΟι πολύτιμες εμπειρίες και η ελπίδα για το μέλλον

Οι πολύτιμες εμπειρίες και η ελπίδα για το μέλλον

Αναλύοντας τη συμμετοχή της Εθνικής Νεανίδων U-19 στον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε χθες στην Αλβανία και λαμβάνοντας υπόψιν μόνο τα αποτελέσματα και τους αριθμούς, εύκολα καταλήγει κάποιος στο συμπέρασμα ότι η παρουσία της δεν ήταν ικανοποιητική.

Οι τρεις ήττες σε ισάριθμούς αγώνες ασφαλώς δεν ικανοποιούν κανέναν και έφεραν μεγάλη στεναχώρια και απογοήτευσης στις παίκτριες και στην τεχνική ηγεσία.

Όμως, λαμβάνοντας υπόψη κάποιες άλλες παραμέτρους που γνωρίζουν καλά όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα, η απογοήτευσης και η στεναχώρια μειώνονται και μετατρέπονται σε αποφασιστικότητα για καλύτερη παρουσία στο μέλλον.

Σε μια διοργάνωση όπου σε όλες τις ομάδες οι συντριπτική πλειοψηφία των παικτριών τους έχουν γεννηθεί το 1998, στην εντεκάδα της Κύπρου σε κάθε αγώνα υπήρχαν 2 με 3 παίκτριες του 1998 με τις υπόλοιπες να έχουν γεννηθεί το 1999 και το 2000.

Από τις 18 παίκτριες της αποστολής οι 12 έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στην επόμενη διοργάνωση και κάποιες και στη μεθεπόμενη και σίγουρα, οι εμπειρίες που αποκόμισαν από τους αγώνες στην Αλβανία, δημιουργούν προοπτική για καλύτερη παρουσία τα επόμενα χρόνια.

Επίσης, ήταν ξεκάθαρο πως η ομάδα μας ήταν επηρεασμένη από την πολύμηνη αγωνιστική απραξία.

Οι τελευταίοι επίσημοι αγώνες που είχαν δώσει οι παίκτριες ήταν τον περασμένο Μάρτιο. Μπορεί να έκαναν πολλές προπονήσεις με την Εθνική και να έπαιξαν και κάποια φιλικά, όμως ήταν ξεκάθαρο από την εικόνα τους στο γήπεδο πως τους έλειπαν παιχνίδια.

Κάτα από αυτές τις συνθήκες, ήταν αδύνατο για την Εθνική Νεανίδων να διεκδικήσει αποτέλεσμα από ομάδες όπως η Σερβία και η Σκοτία που έχου βλέψεις να φτάσουν πολύ μακριά στη διοργάνωση.

Έγινε πολύ καλή προσπάθεια κόντρα στην Αλβανία η οποία όμως αγωνιζόμενη στην έδρα της, κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Είναι ξεκάθαρο πως σε αυτό το επίπεδο, το να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό δεν είναι αρκετό για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Όμως, αν μη τι άλλο, έχουν μπει κάποιες βάσεις για να έχουμε μια πιο ανταγωνιστική ομάδα τα επόμενα χρόνια η οποία θα μπορέσει να κάνει ένα βήμα πιο μπροστά από τις προηγούμενες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ