aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΟι αντίπαλοι της Εθνικής στο Nations League

Οι αντίπαλοι της Εθνικής στο Nations League

Σε αγώνες μπαράζ θα αγωνιστεί η Εθνική Κύπρου τον ερχόμενο Μάρτιο με αντίπαλο την Εσθονία, για να μάθει αν θα αγωνιστεί τελικά στην τρίτη ή τέταρτη κατηγορία του Nations League 2022.

Η κλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, και οι αντίπαλοι της Εθνικής έγιναν γνωστοί σε αμφότερες τις περιπτώσεις.

Στην περίπτωση που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικρατήσει του αντίστοιχου εσθονικού, θα βρεθεί αντιμέτωπο με την Ελλάδα, το Κόσοβο και τη Βόρεια Ιρλανδία, στον δεύτερο όμιλο της τρίτης κατηγορίας.

Σε αντίθετη περίπτωση, η Κύπρος θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Μάλτα και το Σαν Μαρίνο, στον δεύτερο όμιλο της τέταρτης κατηγορίας.

Το πρόγραμμα του Nations League:

1η & 2η αγωνιστική: 2-8 Ιουνίου 2022
3η & 4η αγωνιστική: 8-14 Ιουνίου 2022
5η & 6η αγωνιστική: 22-27 Σεπτεμβρίου 2022

Όλοι οι όμιλοι στις τέσσερις κατηγορίες

League A

1ος όμιλος

Γαλλία
Δανία
Κροατία
Αυστρία

2ος όμιλος

Ισπανία
Πορτογαλία
Ελβετία
Τσεχία

3ος όμιλος

Ιταλία
Γερμανία
Αγγλία
Ουγγαρία

4ος όμιλος

Βέλγιο
Ολλανδία
Πολωνία
Ουαλία

League B

1ος όμιλος

Ουκρανία
Σκωτία
Ιρλανδία
Αρμενία

2ος όμιλος

Ισλανδία
Ρωσία
Ισραήλ
Αλβανία

3ος όμιλος

Βοσνία Ερζεγοβίνη
Φινλανδία
Ρουμανία
Μαυροβούνιο

4ος όμιλος

Σουηδία
Νορβηγία
Σερβία
Σλοβενία

League C

1ος όμιλος
Τουρκία
Λουξεμβούργο
Λιθουανία
Νησιά Φερόε

2ος όμιλος

Βόρεια Ιρλανδία
Ελλάδα
Κόσοβο
Κύπρος ή Εσθονία

3ος όμιλος

Σλοβακία
Λευκορωσία
Αζερμπαϊτζάν
Καζακστάν ή Μολδαβία

4ος όμιλος
Βουλγαρία
Σκόπια
Γεωργία
Γιβραλτάρ

League D

1ος Όμιλος
Λιχτενστάιν
Καζακστάν ή Μολδαβία
Ανδόρα
Λετονία

2ος Όμιλος
Μάλτα
Κύπρος ή Εσθονία
Σαν Μαρίνο

Nations 201149

Τι πρέπει να ξέρετε για το Nations League

Στις 16 Δεκεμβρίου θα γίνει η κλήρωση για το UNL 2022, το οποίο προβλέπει 4+2 διαδοχικούς αγώνες λόγω του χειμερινού Μουντιάλ στο Κατάρ.

Το UEFA Nations League που μπήκε στη ζωή μας τον Σεπτέμβριο του 2018, δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσσει με τις αλλεπάλληλες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του.

Η αμέσως προσεχής διοργάνωση, που θα αρχίσει τον Ιούνιο του 2022 και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, θα φέρει τους διεθνείς παίκτες ενώπιον μιας νέας πραγματικότητας: Να δώσουν (τον Ιούνιο) τέσσερις διαδοχικούς επίσημους αγώνες, έτσι ώστε να απομείνουν δύο για τον Σεπτέμβριο και να ολοκληρωθεί η διοργάνωση σε μόλις δύο αγωνιστικά «παράθυρα».

Ο λόγος της νέας αλλαγής στο αγωνιστικό format της διοργάνωσης είναι προφανής: Για να δημιουργηθεί, στο διεθνές καλεντάρι, χώρος τον προσεχή Νοέμβριο για το χειμερινό Μουντιάλ του Κατάρ.

Υπό κανονικές συνθήκες, το UNL θα ολοκληρωνόταν σε τρία αγωνιστικά παράθυρα με δύο παιχνίδια το καθένα (σύνολο έξι ματς), αλλά το πρόγραμμα συμπιέζεται από τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθούν 21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου του 2022.

Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για το 3o Nations League

Οι Λίγκες Α, Β, C θα αποτελούνται από 16 Εθνικές Ομάδες η καθεμιά, οι οποίες θα χωριστούν σε τέσσερις ισάριθμους ομίλους. Οι επικεφαλής στη βαθμολογία των 4 ομίλων της League A θα αγωνιστούν για το τρόπαιο τον Ιούνιο του 2023 (οι αγώνες θα διεξαχθούν σε μία από τις τέσσερις χώρες). Στην Λίγκα D, οι επτά εθνικές ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των τεσσάρων και των τριών ομάδων.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στην League A και League B, θα υποβιβαστούν στις αμέσως κατώτερες λίγκες. Οι ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στους ομίλους της League C, θα συμμετάσχουν σε αγώνες play-out τον Μάρτιο του 2024 και οι δύο εκ των τεσσάρων θα υποβιβαστούν στην League D.

Σήμερα, οι 51 από τις 55 συμμετέχουσες ομάδες στο UNL 2022, γνωρίζουν σε ποια λίγκα θα αγωνιστούν. Το Καζακστάν και η Μολδαβία, όπως και η Κύπρος – Εσθονία, θα αγωνιστούν τον προσεχή Μάρτιο σε αγώνες play-out μέσω των οποίων θα καθοριστεί ποιες δύο Εθνικές Ομάδες θα διατηρηθούν στην League C και ποιες θα υποβιβαστούν στην League D.

**Επί του παρόντος, το σύστημα διεξαγωγής του EURO 2024 δεν έχει οριστικοποιηθεί και κατά συνέπεια δεν είναι γνωστό αν το UEFA Nations League 2024 θα έχει κάποια σύνδεση με τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ