Ο Ραν Μπεν Σιμόν μπορεί να περιμένει

Επί της παρούσης, όπως μας ειπώθηκε, δεν είναι θέμα που τίθεται ως προμετωπίδα...

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στην ΚΟΠ δηλώνουν σε αδρές γραμμές ευχαριστημένοι από τη δουλειά που επιτελεί ο Ραν Μπεν Σιμόν στην Εθνική μας ομάδα και τις ευκαιρίες που δίνει σε νεαρά παιδιά ώστε να προχωρήσουν, ισχυροποιώντας σταδιακά τη θέση τους. Το συμβόλαιό του με την Ομοσπονδία εκπνέει με το τέλος της προκριματικής φάσης του EURO 2020, δηλαδή τον ερχόμενο Νοέμβριο. Μέχρι τότε, προφανώς υπάρχει αρκετός χρόνος ώστε οι δύο πλευρές να συζητήσουν το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους. Επί της παρούσης, όπως μας ειπώθηκε, δεν είναι θέμα που τίθεται ως προμετωπίδα.

Ασφαλώς, μια πρώτη επαφή έγινε, χωρίς όμως να λέει κάτι. Ουσιαστικές συζητήσεις δρομολογούνται εν ευθέτω χρόνω, μέσω των οποίων θα διαφανεί κατά πόσον υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να πέσουν οι υπογραφές. Για να προκύψει συμφωνία, ασφαλώς, πρέπει να θέλουν κι οι δύο πλευρές. Για παράδειγμα, ο Ισραηλινός προπονητής μπορεί να επιθυμεί την επιστροφή του στην καθημερινή τριβή με τη δουλειά, αναλαμβάνοντας κάποια ομάδα. Όλα αυτά θα συζητηθούν στην ώρα τους, ανοίγοντας η κάθε μία πλευρά τα χαρτιά της.

Έως την ολοκλήρωση των προκριματικών για το EURO 2020 απομένουν άλλα εννέα παιχνίδια της ομάδα μας, οπότε θα μπορεί να υπάρξει μια καλύτερη αξιολόγηση και στην ΚΟΠ να δράσουν αναλόγως.

Στο παρόν στάδιο, στην Εθνική μας κρατούν τις θετικές εμφανίσεις απέναντι σε Σκωτία και Ρωσία. Επίσης, τη συμμετοχή νεαρών παικτών, οι οποίοι με τις εμφανίσεις τους έστειλαν ελπιδοφόρα μηνύματα. Υπενθυμίζουμε πως η προψεσινή ήταν η τρίτη αποτυχία σε τέσσερα ματς, αφού νικήσαμε μόνο τον Άγιο Μαρίνο. Έτσι, σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα, υποχωρήσαμε στην προτελευταία θέση του 9ου ομίλου της προκριματικής φάσης.

Δύο αγώνες τον Σεπτέμβριο

Μετά τη διπλή αποστολή σε Σκωτία και Ρωσία, η συνέχεια στον όμιλο μας για την προκριματική φάση του EURO 2020 είναι προγραμματισμένη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Κύπρο. Η Εθνική μας τότε θα δώσει νέο διπλό παιχνίδι με πρώτο αντίπαλο το Καζακστάν στην Κύπρο στις 6 Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσει στις 9 Σεπτεμβρίου εκτός έδρας παιχνίδι με το Σαν Μαρίνο. Η Κύπρος στη μέχρι τώρα διαδρομή της προκριματικής φάσης έδωσε τέσσερις αγώνες με απολογισμό τρεις βαθμούς ως ακολούθως: Κύπρος – Σαν Μαρίνο 5-0, Κύπρος – Βέλγιο 0-2, Σκωτία – Κύπρος 2-1, Ρωσία – Κύπρος 1-0.

Η καλή εικόνα που παρουσίασε η ομάδα μας στους εκτός έδρας αγώνες με Σκωτία και Ρωσία αντίστοιχα, με τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών που για πρώτη φορά κλήθηκαν και με το δεδομένο της ικανότητας και της εμπειρίας την παλιάς φρουράς, δημιουργεί προσδοκίες για καλύτερη συνέχεια και επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα στους επόμενους αγώνες.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ