aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΟ έκτος αγώνας μεταξύ Κύπρου και Γεωργίας

Ο έκτος αγώνας μεταξύ Κύπρου και Γεωργίας

Η Γεωργία αναγνωρίστηκε ως ανεξάρτητο κράτος μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το Δεκέμβριο του 1991 και ένα χρόνο μετά, το Δεκέμβριο του 1992 έδωσε στην Κύπρο ένα από τα πρώτα της φιλικά παιχνίδια ως Εθνική ομάδα. Τότε, στις 22 Δεκεμβρίου 1992, Κύπρος και Γεωργία αγωνίστηκαν στο Τσίρειο Στάδιο με το σκορ να είναι 1-0 για την Κύπρο.

Το 1996 οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν ξανά στη Λεμεσό σε φιλικό αγώνα με τους Γεωργιανούς να παίρνουν τη νίκη με 2-0. Μεσολάβησαν οκτώ χρόνια μέχρι να αγωνιστούν ξανά οι δύο ομάδες. Αυτό έγινε στις 19 Φεβρουαρίου του 2004 με την Κύπρο να παίρνει τη νίκη με 3-1 στο ΓΣΠ.

Κύπρος και Γεωργία βρέθηκαν μόνο μια φορά στον ίδιο όμιλο σε προκριματική διοργάνωση της UEFA ή της FIFA. Ήταν στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010. Ο πρώτος αγώνας έγινε στις 11 Οκτωβρίου 2008 στην Τιφλίδα και τελείωσε ισόπαλος 1-1 ενώ ο δεύτερος αγώνας έγινε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στις 28 Μαρτίου του 2009 και η Κύπρος πήρε τη νίκη με 2-1. Τα τέρματα πέτυχαν ο Μιχάλης Κωνσταντίνου και ο Δημήτρης Χριστοφή.

Η αυριανή θα είναι η 6η αναμέτρηση στην ιστορία της Κύπρου με τη Γεωργία, είτε σε φιλικό είτε σε επίσημο αγώνα και η πρώτη μετά από οκτώ περίπου χρόνια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ