aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΝικηφόρο φινάλε για την Εθνική Νέων

Νικηφόρο φινάλε για την Εθνική Νέων

Νικηφόρο φινάλε για την Εθνική μας ομάδα Νέων στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19. Για τον έβδομο όμιλο της διοργάνωσης σήμερα το μεσημέρι νίκησε στο  στο Στάδιο «Ferrycarrig Park» του Wexford με 2-1 το Αζερμπαϊτζάν και τερμάτισε στην τρίτη θέση. Ο στόχος της πρόκρισης στο Elite round δεν έγινε κατορθωτός και παρά την απογοήτευση για αυτή την εξέλιξη, οι διεθνείς μας παρουσίασαν πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο (ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο) και εξασφάλισαν τη διεθνή νίκη απέναντι σε μια αξιόλογη ομάδα που στην πρεμιέρα δεν έχασε από τους Ιρλανδούς.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας είχε κάποιες καλές επιθετικές πρωτοβουλίες και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, ενώ στις δύο φορές που απειλήθηκε η εστία μας ο Δημήτρης Δημητρίου με γρήγορη επεμβάσεις εξουδετέρωσε τον κίνδυνο. Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μας ανέλαβε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και έγινε ιδιαίτερα απειλητική για την εστία του Αζερμπαϊτζάν. Η εμφάνιση σε αυτό το χρονικό διάστημα ήταν πολύ καλή και με εξαιρετικούς συνδυασμούς οι διεθνείς μας επιβραβεύτηκαν με το αποτέλεσμα της νίκης.

Στο 61′ μετά από εξαιρετική επιθετική προσπάθεια ο Παναγιώτης Λουκά ανατράπηκε και ο Ούγγρος σφύριζε αμέσως την παράβαση. Εκτέλεσε ο Λουκά και άνοιξε το σκορ, 1-0 για την Κύπρο. Στο 70ο λεπτό μετά από ανατροπή του Γιάννη Γερολέμου η Εθνική μας κέρδισε δεύτερο πέναλτι και ο Τζακ Ρόουλς που ανέλαβε την εκτέλεση του πέτυχε το 2-0. Η Εθνική μας είχε την ευκαιρία να πετύχει και τρίτο γκολ με το Γερολέμου και στο φινάλε (90’+2) το Αζερμπαϊτζάν μείωσε 2-1 με τον Haziyev. Ο απολογισμός της διοργάνωσης μας βρήκε στην τρίτη θέση της κατάταξης πίσω από την Ιρλανδία και τη Σερβία που συνεχίζουν στον Elie round.

Η Κύπρος αγωνίστηκε με τους Δημητρίου, Ιωάννου, Χαραλάμπους, Στυλιανίδης, Άδωνη, Παναγίδης (αρχηγός), Μενελάου, Ρόουλς (78’ Μ. Χαραλάμπους), Κατσαντώνης, Μούσιτς (56’ Γερολέμου), Λουκά (90’ Ππούνας). Στον άλλο σημερινό αγώνα η Ιρλανδία νίκησε με ανατροπή 2-1 την Σερβία και τερμάτισε στην πρώτη θέση με επτά βαθμούς. Η αποστολή της Εθνικής μας θα επιστρέψει από την Ιρλανδία στην Κύπρο αργά το βράδι της Τετάρτης.

Όλα τα αποτελέσματα στον όμιλο μας:

Σερβία – Κύπρος 1-0

Αζερμπαϊτζάν – Ιρλανδία 0-0

Αζερμπαϊτζάν – Σερβία 1-4

Ιρλανδία – Κύπρος 5-0

Ιρλανδία – Σερβία 2-1

Κύπρος – Αζερμπαϊτζάν 2-1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ