aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΝέοι-Παίδες: Περηφάνεια για τις προκρίσεις

Νέοι-Παίδες: Περηφάνεια για τις προκρίσεις

Περηφάνια, ικανοποίηση, αισιοδοξία. Αυτά είναι τα συναισθήματα που πηγάζουν από τις πρόσφατες επιτυχίες των Εθνικών μας ομάδων Νέων U-19 και Παίδων U-17 με τις προκρίσεις τους στον Elite Round των διοργανώσεων της UEFA.

Η τελευταία πρόκριση της Εθνικής Παίδων ήταν το 2006 και η τελευταία πρόκριση της Εθνικών Νέων, ήταν το 2013. Όμως, για πρώτη φορά, προκρίνονται την ίδια χρονιά και οι δύο ομάδες μας, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε χθες βράδυ στη Συνέλευση της ΚΟΠ, στο πλαίσιο του απολογισμού του και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωστάκης Κουτσοκούμνης κάνοντας λόγο και όχι άδικα, για ιστορικές προκρίσεις.

Τόσο η πρόκριση της Εθνικής Νεών όσο και η πρόκριση της Εθνικής Παίδων αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και επιτεύχθηκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες, με ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς αντιπάλους.

Η Εθνική Νέων πέτυχε πρόκριση εκτός έδρας και για το καταφέρει αυτό νίκησε και τη διοργανώτρια χώρα του προκριματικού ομίλου, το Μαυροβούνιο ενώ η Εθνική Παίδων πέτυχε τρεις νίκες σε τρεις αγώνες, νίκησε μεταξύ άλλων το Βέλγιο ενώ δεν δέχτηκε τέρμα.

Τα αποτελέσματα αυτά δεν ήρθαν τυχαία. Αποτελούν προϊόν της καλής δουλειάς και της σωστής οργάνωσης με την αλλαγή φιλοσοφίας στις μικρές Εθνικές μας ομάδες υπό την καθοδήγηση του Τεχνικού Διευθυντή Σάββα Κωνσταντίνου και των συνεργατών του.

Ο Νεόφυτος Λάρκου, προπονητής της Εθνικής Νεών και ο Γιάννος Οκκάς, προπονητής της Εθνικής Παίδων κατάφεραν σε μικρό χρονικό διάστημα να κάνουν τους ποδοσφαιριστές τους να εμπεδώσουν αυτά που ζητούν και να φέρουν αποτελέσματα και προκρίσεις και να μας κάνουν όλους περήφανους.

Ασφαλώς τα άμεσα αποτελέσματα είναι κάτι που ικανοποιούν όλους όσους ασχολούνται με τις Εθνικές μας ομάδες, όμως ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι οι ποδοσφαιριστές που σήμερα αποτελούν αυτές τις Εθνικές, να στελεχώσουν όταν έρθει η ώρα την Εθνική Ανδρών, έχοντας τη σωστή εκπαίδευση και τη σωστή νοοτροπία και από ότι φαίνεται, είμαστε σε καλό δρόμο.

Επίσης, οι εμφανίσεις και οι νίκες των Νέων και των Παίδων, στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στα Σωματεία πως η επένδυση σε νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές και η σωστή δουλειά στις Ακαδημίες, μακροπρόθεσμα μόνο οφέλη μπορεί να τους αποφέρει, τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ