aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Νέο ξεκίνημα, νέα όνειρα

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Άλλος ένας κύκλος αρχίζει σήμερα για την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022, η τελική φάση του οποίου θα γίνει στο Κατάρ. Η παρουσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο εμιράτο της Μέσης Ανατολής, είναι απομακρυσμένος ως στόχος, αλλά κανένας δεν μπορεί να στερήσει -τουλάχιστον- από τους ποδοσφαιριστές να ονειρεύονται. Είναι η συνέχεια μιας διαδρομής που άρχισε το 1960, όταν η εθνική Κύπρου, στα σπάργανά της τότε, συμμετείχε για πρώτη φορά σε προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου. Πριν από 60 τόσα χρόνια (23 Νοεμβρίου 1960) είχαμε αντιμετωπίσει το Ισραήλ στο παλιό ΓΣΠ κι είχαμε και την πρώτη διεθνή «επιτυχία», την ισοπαλία 1-1 με σκόρερ τον Μιχάλη Σιαλή της Ανόρθωσης.

Σήμερα, ανοίγει άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα των προκριματικών του Μουντιάλ με την πρώτη προπόνηση των διεθνών μας (ΓΣΠ, 18:00). Με νέο προπονητή τον Νίκο Κωστένογλου, επιχειρείται ένα νέο ξεκίνημα. Οι αντίπαλοί μας, βέβαια, είναι κλάσεις καλύτεροι, αλλά τα όνειρα δεν απαγορεύονται. Συγκεκριμένα σε διάστημα επτά ημερών, η εθνική μας θα αντιμετωπίσει τη Σλοβακία (24 Μαρτίου, ΓΣΠ), την Κροατία (27 Μαρτίου, Ριέκα) και τη Σλοβενία (30 Μαρτίου, ΓΣΠ). Ζόρικες αποστολές, αλλά στόχος, άμεσος και μακροπρόθεσμος, ενδέχεται να αναλυθεί αύριο 15:15, στη συνέντευξη Τύπου του Ελλαδίτη τεχνικού στο συνεδριακό κέντρου του ΓΣΠ.

Τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είναι τα νέα πρόσωπα Νίκου Κωστένογλου στη νέα Εθνική Κύπρου. Την πρώτη τους κλήση έχουν πάρει ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου, ο Πάρης Ψάλτης και ο Στέλιος Ανδρέου. Σε σχέση με τις κλήσεις του Γιόχαμ Βάλεμ, επανέρχεται στις προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ο Φώτης Παπουλής.

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός έχει επιλέξει 27 ποδοσφαιριστές για τους πρώτους τρεις αγώνες της ομάδας μας. Στις επιλογές του Κωστένογλου ήταν και ο Ανδρέας Καρώ. Όμως, η ομάδα του, η Μαρίτιμο Πορτογαλίας, έκανε εφαρμογή του προσωρινού κανονισμού της ΦΙΦΑ που επιτρέπει στις ομάδες να μην αποδεσμεύσουν ποδοσφαιριστές τους για τις Εθνικές, όταν, με την επιστροφή τους στη χώρα που εδρεύει η ομάδα τους, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα πέραν των πέντε ημερών. Αναλυτικά η κλήση της Εθνικής μας ομάδας:

ΑΕΚ: Θωμάς Ιωάννου, ΑΕΛ: Ανδρέας Αβραάμ, Άντονι Γεωργίου, Μηνάς Αντωνίου, Ανόρθωση: Κωστάκης Αρτυματάς, ΑΠΟΕΛ: Χρίστος Σιέλης, Απόλλων: Δημήτρης Δημητρίου, Ιωάννης Πίττας, Φάνος Κατελάρης, Χαράλαμπος Κυριάκου, Εθνικός Άχνας: Μάριος Ηλία, Ένωση: Δημήτρης Θεοδώρου, Ερμής: Ονησίφορος Ρουσιάς, Ολυμπιακός: Κωνσταντίνος Σωτηρίου, Νεόφυτος Μιχαήλ, Πάρης Ψάλτης, Στέλιος Ανδρέου, Ομόνοια: Ιωάννης Κούσουλος, Κωνσταντίνος Παναγή, Λοϊζος Λοϊζου, Μαρίνος Τζιωνή, Φώτης Παπουλής, Άρης Θεσσαλονίκης: Νικόλας Ιωάννου, Φροτσινόνε: Γρηγόρης Κάστανος, Χιμπέρνιαν: Αλεξάντερ Γκόγκιτς, Λουντογκόρετς: Πιέρος Σωτηρίου, Σταντάρ Λιέγης: Κωνσταντίνος Λαΐφης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ