Μπεν Σιμόν: «Δούλευα με παίκτες που τους αμφισβητούσαν όλοι»

Περήφανος για τη θητεία του στην Εθνική Κύπρου και πεπεισμένος ότι αφήνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλύτερο απ’ όταν το ανέλαβε πριν από 2,5 χρόνια δήλωσε ο Ραν Μπεν Σιμόν σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή το τέλος της συνεργασίας του με την ΚΟΠ.

Ο Ισραηλινός προπονητής ευχαρίστησε όσους συνεργάστηκαν μαζί του, τόνισε ότι οι ποδοσφαιριστές ήταν επαγγελματίας παρά την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό τους και τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται η Εθνική για να έρθουν οι επιτυχίες είναι το DNA του νικητή.

Όπως αποκάλυψε το Goal.com.cy από τις 27 Δεκεμβρίου διάδοχος του Ραν Μπεν Σιμόν στον πάγκο της Εθνικής θα είναι εκτός απροόπτου ο Βέλγος, Γιόχαν Βάλεμ. Αρχικά ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας τίμησε τον Ραν Μπεν Σιμόν στον οποίο χάρισε μία μεγάλη φωτογραφία της Εθνικής Κύπρου και μία φανέλα της Εθνικής με τ’ όνομά του από πίσω και στη συνέχεια ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στην παρουσία μόνο του Ισραηλινού.

Οι τιμές στον Μπεν Σιμόν από τον πρόεδρο της ΚΟΠ

Οι δηλώσεις του Ραν Μπεν Σιμόν

«Ως Κύπρος δεν είμαστε έτοιμοι για αποτελέσματα. Αυτό που ζητώ από εσάς τους δημοσιογράφους, είναι να μην κρίνεται από τα αποτελέσματα αλλά από την διαδικασία. Είμαι περήφανος για τη θητεία μου στην Εθνική. Για τους συνεργάτες μου που είχα. Είναι δύσκολος ο χωρισμός. Τον πρόεδρο Γιώργο Κούμα, τον Σάββα Κωνσταντίνου ήταν ο πιο στενός μου συνεργάτης, τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, τον Γιάννη Οκκά, τον Μπεκιάι, τους γιατρούς, τους γυμναστές, τους φροντιστές. Τέλος, τους παίκτες που δούλευαν συνεχώς και τους οποίους αμφισβητούσαν για την αξία τους όλοι. Όταν ήρθα μου έλεγαν όλοι για την αξία των παικτών, όμως εγώ συνάντηση παιδιά που δούλευαν σκληρά. Χάρηκα γιατί αυτά τα 2,5 χρόνια δούλευα πραγματικά με επαγγελματίες.

Από την πρώτη μέρα που συμφώνησα ζούσα εδώ με την οικογένειά μου. Ήμουνα μέρος της κοινωνίας εδώ, ήξερα τι γινόταν γύρω μου. Ήταν σημαντική προοπτική της Εθνικής για εμένα και έκανα ότι μπορούσα. Πιστεύω ότι θα επιστρέψω κάποια ημέρα γιατί έκανα φίλους εδώ. Θα με βλέπετε συχνά στα γήπεδα της Κύπρου, γιατί είναι και φθηνά τα εισιτήρια από το Ισραήλ στην Κύπρο (γέλια). Κάποιοι λένε ότι είναι δύσκολο το πώς θα αποχαιρετήσεις, όμως για εμένα είναι εύκολο και το κάνω με αυτόν τον τρόπο. Ότι έχω να πω στους παίκτες θα τους το πω σε προσωπικό επίπεδο. Σας ευχαριστώ όλους».

Αν θεωρεί ότι αφήνει την Εθνική καλύτερη από ότι την ανέλαβε: «Πολλοί προπονητές προτιμούν να αγωνίζονται με έμπειρους ποδοσφαιριστές, εγώ προτιμώ νεαρούς. Ήρθαν πολλοί νεαροί με μένα. Αφήνω μια καλύτερη Εθνική απ’ ότι ήταν όταν την ανέλαβα. Χρειάζεται να αποκτήσει DNA νικητή. Με την Σκωτία ήμασταν καλοί, μπορούσαμε να κατακτήσουμε την 3η θέση».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ