Μερκής: «Σκοράραμε και μας έπιασε ένας φόβος»

Ο Γιώργος Μερκής μετά το τέλος του αγώνα της Κύπρου με το Βέλγιο και τη βαριά ήττα της εθνικής μας ομάδας, μίλησε στη κάμερα του ΡΙΚ2.

Αναλυτικά:

«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με αυτά που είδαμε… Η προσέγγιση του αγώνα απ’ όλες τις φορές που παίξαμε με το Βέλγιο ήταν η καλύτερη. Μπήκαμε χωρίς φόβο και κάναμε το παιχνίδι μας. Καταφέραμε και προηγηθήκαμε όμως  μετά σαν μας έπιασε ένας φόβος ξαφνικά. Τραβήξαμε πίσω μετά το γκολ.  Μετά φάνηκε η ποιότητα του Βελγίου. Εκεί που έμειναν τέσσερα λεπτά να πάμε στα αποδυτήρια για να ακούσουμε τις οδηγίες του προπονητή και να ανασυνταχθούμε αδρανήσαμε. Λίγο τα λάθη, λίγο ποιότητα του Βελγίου έφερε το 4-1.  Μετά η ψυχολογία όλων δεν ήταν και η καλύτερη. Στο πίσω μέρος του μυαλού όλων ήταν η βαριά ήττα.  Έτσι στο μυαλό ήταν μόνο πως ν’ αντέξεις για να μην διασυρθείς. Μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο, έγιναν λάθη. Το Βέλγιο είναι από τις καλύτερες χώρες στο κόσμο και έκανε το παιχνίδι του.  Στο τέλος δεν αποφύγαμε την βαριά ήττα. Παρόλα αυτά είναι από τα παιχνίδια που είδαμε και θετικά. Σε κάποιες στιγμές δεν φοβηθήκαμε τον αντίπαλο. Σίγουρα σε κάποιες στιγμές δείξαμε πολλή σεβασμό και ότι τον φοβόμαστε. Είχε στιγμές που έλεγα γιατί το κάναμε αυτό».

Κλείνοντας, μετά από σχετική ερώτηση, ανέφερε: «Σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να σταματήσεις ούτε ένα λεπτό και να ρίξεις ρυθμό. Το είδαμε και με τη Ρωσία. Τα τελευταία λεπτά δεχθήκαμε τρία γκολ  και στο τέλος διασυρθήκαμε. Η ήττα είναι ήττα αλλά άλλο είναι να χάσεις 2-1  και 3-1 και άλλο 6-1. Πιστεύω ότι υπάρχει υλικό σε αυτή την εθνική και γίνεται καλή δουλειά απ’ όλους. Αλίμονο να μπορούσαμε να κερδίσουμε εντός έδρας το Βέλγιο. Ήρθαμε να το απολαύσουμε. Είναι μαθήματα. Συνεχίσουμε και βλέπουμε τη νέα διοργάνωση. Τώρα θα ξεκουραστούμε μέχρι τον Μάρτιο».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ