aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΚύπρος: Τι άλλο από καλή ευκαιρία

Κύπρος: Τι άλλο από καλή ευκαιρία

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες θα έχει απόψε η Κύπρος, αφού θα έχει απέναντί της την τελευταία ομάδα της οποίας επιβλήθηκε σε επίσημο ματς και πιο αδύναμη του 9ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2020. Στην έδρα του Αγίου Μαρίνου (ΡΙΚ2, 21:45), τον οποίον νίκησε 5-0 στη Λευκωσία στις 21 Μαρτίου, η Εθνική Ανδρών θα επιχειρήσει να πάρει τρίποντο μετά από τρεις σερί ήττες και μία ισοπαλία.

Στόχος της είναι να αναρριχηθεί στη βαθμολογία, κάτι που μπορεί να γίνει αν παραλλήλως επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά απόψε οι Ρωσία και Βέλγιο απέναντι σε Καζακστάν και Σκωτία, αντιστοίχως. Όχι πως ελπίζει σε πρόκριση στα τελικά η Κύπρος, μα για να ανέβει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη βαθμολογία.

Η κυπριακή ομάδα είναι το φαβορί απόψε και μένει να το αποδείξει στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, που βρίσκεται στην πόλη Σεραβάλε. Έχει αποδείξει άλλωστε ότι τουλάχιστον απέναντι σε αντιπάλους της εμβέλειας του Αγίου Μαρίνου, συνήθως φτάνει στον στόχο της. Δεν θέλει και πολύ, όμως, για να γίνει κατανοητό ότι ενδεχόμενο διαφορετικό αποτέλεσμα από τη νίκη, θα αποτελεί παταγώδη αποτυχία… με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αναφορικά με τις αρχικές επιλογές του Ραν Μπεν Σιμόν, δεν αναμένεται να διαφέρουν κατά πολύ σε σχέση με την ενδεκάδα της περασμένης Παρασκευής απέναντι στο Καζακστάν (1-1). Έτσι, είτε όλοι είτε κάποιοι από τους Παναγή, Μιντίκκης, Ιωάννου, Κούσουλος, Μερκής, Λαΐφης, Κυριάκου, Εφραίμ, Παπουλής, Κάστανος, Σωτηρίου, αναμένεται να παραταχθούν στο γήπεδο για τη σέντρα του αγώνα.

Όσο για τους υποψήφιους «νεοεισερχόμενους» στο αρχικό σχήμα, οι Γεωργίου, Κωστή, Πίττας, Σπόλιαριτς και Αρτυματάς συγκεντρώνουν πιθανότητες. Ασφαλώς, σήμερα θα προσπαθήσουν να αγωνιστούν ακόμα πιο επιθετικά οι Κύπριοι διεθνείς, σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στους Καζάκους, έχοντας να αντιμετωπίσουν ομάδα που συνήθως αμύνεται μαζικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ