aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΚύπρος-Σλοβακία 0-0: Καλοδεχούμενο «Χ», μπορούσε για νίκη στο τέλος

Κύπρος-Σλοβακία 0-0: Καλοδεχούμενο «Χ», μπορούσε για νίκη στο τέλος

«Λευκή» ισοπαλία στο ντεμπούτο του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο της πήρε η Κύπρος στο ΓΣΠ με αντίπαλο τη Σλοβακία, στην 1η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αποτέλεσμα που στο τέλος της ημέρας μας αφήνει με δόση πίκρας βάσει των ευκαιριών του τελευταίου δεκαλέπτου, που έκαναν πρωταγωνιστή του ματς τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων Ντουμπράβκα, αλλά ως συνολική εικόνα ήταν δίκαιο.

Η προσπάθεια έγινε από τους διεθνείς μας, που δεν ήταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά βελτιώθηκαν στο δεύτερο και διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι τέλους. Θα μπορούσαν με λίγη προσοχή να τα κατάφερναν. Ωστόσο, μιλάμε για πρώτο παιχνίδι με τον Ελλαδίτη τεχνικό στον πάγκο και μπορεί να ειπωθεί το δεν ήταν άσχημο.

Θα χρειαστεί ασφαλώς πολύ περισσότερο το ερχόμενο Σάββατο στην Κροατία, ενώ την Τρίτη θα υποδεχτούμε τη Σλοβενία.

Το ματς

Πάνω-κάτω ισοδύναμο ήταν το πρώτο ημίχρονο, δίχως πολλές φάσεις και αρκετά λάθη εκατέρωθεν. Κάπως πιο επικίνδυνη ήταν όμως η Σλοβακία, που είχε στο μέρος της και την κορυφαία στιγμή, όταν ο Δημητρίου νίκησε τον Μπόζενικ στο τετ α τετ, ενώ ακολούθησε σουτ του Κούτσκα στο σώμα του Κ. Σωτηρίου.

Η κυπριακή ομάδα προσπαθούσε να πιέσει τους αντιπάλους με στόχο να κλέβει την μπάλα και να φεύγει στην αντεπίθεση, χωρίς όμως να καταφέρει να ολοκληρώσει σωστά κάποια από τις προσπάθειές της.

Το ισόπαλο πρώτο 45λεπτο δίχως γκολ δεν ήταν άσχημο όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι, ωστόσο προϋπόθεση για τη νίκη αποτελούσε η βελτίωση στη συνέχεια. Διότι ήταν προφανές πως οι διεθνείς μας δυσκολεύονταν να συνδυαστούν σωστά και να γίνουν επικίνδυνοι, ενώ και στην κυκλοφορία της μπάλας γίνονταν λάθη, που ευτυχώς γι’ αυτούς δεν στοίχησαν.

Πιο αποφασισμένη και πιο καλή ήταν η Κύπρος στα πρώτα στάδια του δεύτερου ημιχρόνου. Κυκλοφορήσαμε καλύτερα την μπάλα και δημιουργήσαμε μάλιστα την πρώτη ευκαιρία ματς με τον Πίττα στο 54’. Ο ρυθμός μας κάπου κόπασε μετά το 60’ και ισοζύγισαν ξανά οι Σλοβάκοι, δίχως όμως να μπορούν να πατήσουν ιδιαίτερα απειλητικά στην περιοχή του Δημητρίου και στην καλύτερη, επιδίδονταν σε μακρινά σουτ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο άνοιξε πολύ το παιχνίδι και η πλάστιγγα μπορούσε να γείρει προς μία κατεύθυνση από ένα σουτ ή από ένα λάθος. Παραλίγο να το πετύχει ο Αρτυματάς μάλιστα στο 83’, όταν σούταρε εκτός περιοχής, αλλά ο Ντουμπράβκα του είπε «όχι» με σπουδαία απόκρουση. Ο Σλοβάκος τερματοφύλακας ωστόσο, σταμάτησε δύο πολύ καλές κεφαλιές του Πίττα (88’, 89’) και μετατράπηκε στον… κύριο υπαίτιο για τη «λευκή» ισοπαλία στο ΓΣΠ. Η τελευταία φάση ωστόσο ήταν για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Σχραντζ με προβολή δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυά μας.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κύπρος (Νίκος Κωστένογλου): Δημητρίου, Αντωνίου, Ιωάννου, Λαΐφης, Κ. Σωτηρίου, Αρτυματάς, Κάστανος (66′ X. Κυριάκου), Κούσουλος, Παπουλής (72′ Λοΐζου), Πίττας, Π. Σωτηρίου (90’+2 Μ. Ηλία).

Σλοβακία (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Σκρίνιαρ, Χάντσκο, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Χροσόβσκι, Μπέρο (78′ Σχραντζ), Ντούντα (84′ Στέλετς), Ρούσνακ (60′ Γκρέκους), Μπόζενικ (60′ Ντούρις).

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Δημητρίου, Πίττας / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Αλεξάντερ Στάβρεβ (Σκόπια).

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Ντέγιαν Κοσταντίνοφ (Σκόπια).

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γκότσε Πετρέσκι (Σκόπια).

4ος Διαιτητής: Ίγκορ Στοϊτσέφσκι (Σκόπια).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Άρχισε το παιχνίδι.

4′ Αντεπίθεση της Κύπρου, με συνεργασία Π. Σωτηρίου, Παπουλή και Πίττα, αλλά το σουτ του τελευταίου δεν είχε τύχη.

10′ Πέρασε το πρώτο δεκάλεπτο δίχως φάσεις, σε παιχνίδι ισοδύναμο προς το παρόν.

13′ Πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι, ο Δημητρίου νίκησε τον Μπόζενικ στο τετ α τετ, ενώ o Κούτσκα πήρε το ριμπάουντ και σούταρε στο σώμα του Σωτηρίου.

20′ Μακρινό σουτ του Κούσουλου, μπλόκαρε ο Ντουμπράβκα.

28′ Σέντρα του Αντωνίου, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και στον Πίττα και κατέληξε άουτ.

45′ Σέντρα του Χούμποτσαν, κακό τελείωμα από τον Μπέρο.

Τέλος ημιχρόνου.

Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

51′ Εκτέλεση φάουλ του Κάστανου, ο Π. Σωτηρίου δεν έπιασε καλά την κεφαλιά, έδιωξε ο με γροθιές ο Ντουμπράβκα και στη συνέχεια το κακό σουτ του Αρτυματά δεν είχε τύχη.

54′ Μετά από πολύ καλο συνδυασμό και πάσα του Παπουλή, ο Πίττας σούταρε από κοντά αλλά η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Σκρίνιαρ και χάθηκε η ευκαιρία.

68′ Σουτ του Ντούρις εκτός περιοχής, μπλόκαρε ο Δημητρίου.

79′ Ο Λαΐφης διόρθωσε λάθος του Κούσουλου, προτού ο Ντούρις βγει στο τετ α τετ με τον Δημητρίου.

81′ Πλασέ του Κούτσκα, μπλόκαρε ο Δημητρίου.

83′ Σπουδαία απόκρουση σε κόρνερ του Ντουμπράβκα σε εκτός περιοχής σουτ του Αρτυματά.

88′ Σέντρα του Κυριάκου, κεφαλιά του Πίττα και νέο όχι από τον Ντουμπράβκα.

89′ Κεφαλιά του Πίττα, πάλι τον σταμτά ο Ντουμπράβκα.

90’+3 Ο Σχραντζ χάνει την ευκαιρία για τους Σλοβάκους.

Τέλος παιχνιδιού

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ