aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΚύπρος – Σερβία 0-1: Βελτιωμένη μεν, ηττημένη δε

Κύπρος – Σερβία 0-1: Βελτιωμένη μεν, ηττημένη δε

Η Εθνική Κύπρου εμφανίστηκε βελτιωμένη (με βάση και τη δυναμικότητα της αντιπάλου) στη φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο τη Σερβία στην «Αρένα», όμως δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα με 0-1. Το γκολ του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς μόλις στο 7ο λεπτό ήταν αυτό που έκρινε το αποτέλεσμα του αγώνα.

Στο 11ο λεπτό ο Μολ απέκρουσε πέναλτι του Μίτροβιτς (όπως και κόντρα στη Λετονία), κρατώντας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο ματς. Στη συνέχεια, αν και οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία δεν απείλησαν ιδιαίτερα, με τους διεθνείς μας να στέκονται καλά στην άμυνα.

Στην επανάληψη η Εθνική μας μπήκε δυνατά, με διάθεση για πιο επιθετικό παιχνίδι και έβγαλε αντίδραση. Πίεσε ψηλά, πήρε μέτρα στο γήπεδο και έψαξε για διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα, στο 64ο λεπτό θα μπορούσε να βρει την ισοφάριση, όμως το σουτ του Πίττα πήγε στο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Κορέια αστόχησε εξ επαφής. Στο 90’+1 ο Πηλέας είχε επίσης μεγάλη ευκαιρία, όμως τον νίκησε ο Ράικοβιτς.

Παρά την όγδοη ήττα στα δέκα τελευταία ματς, η Εθνική Κύπρου κρατάει τη θετική εμφάνιση και την αντίδραση του δευτέρου ημιχρόνου. Στα καλά στοιχεία που παρουσίασαν οι διεθνείς μας στην επανάληψη είναι που πρέπει να χτίσει ο Τίμουρ Κετσπάγια και το επιτελείο του, ενόψει του Πρωταθλήματος Εθνών που ακολουθεί.

Untitled

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κύπρος (Τιμούρ Κετσπάγια): Μολ, Ανδρέου (46′ Ντ. Σπόλιαριτς), Καρώ (6′ Κυπριανού), Γκόγκιτς, Λαίφης, Κορέια, Χ. Κυριάκου (89′ Πηλέας), Κούσουλος (75′ Αρτυματάς), Χαραλάμπους (83′ Χρυσοστόμου), Λοίζου, Πίττας (89′ Κακουλλής).

Σερβία (Ντράγκαν Στόικοβιτς): Ράικοβιτς, Μιλένκοβιτς, Μάσοβιτς (85′ Εράκοβιτς), Μπάμπιτς, Α. Ζίβκοβιτς (46′ Γιόβιτς), Μιχαίλοβιτς, Λούκιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (76′ Μπαζντάρ), Κόστιτς (63′ Ζντζιέλαρ), Σάμαρτζιτς (46′ Τάντιτς), Μίτροβιτς (63′ Γκατσίνοβιτς).

Σκόρερ: – / Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς 7′

Κίτρινες: Κορέια / Μάσοβιτς

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «ΑΕΚ Αρένα»

Διαιτητής: Μάρκο Ντι Μπέλο (Ιταλία)

Α’ βοηθός διαιτητή: Αλμπέρτο Τεγκόνι (Ιταλία)

Β’ βοηθός διαιτητή: Ντανιέλε Μπιντόνι (Ιταλία)

Τέταρτος: Χρυσοβαλάντης Θεουλή

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

5′ Πρόβλημα με τον Καρώ νωρίς στο ματς, που φαίνεται να πονάει τον ώμο του μετά από πτώση στο έδαφος.

6′ Πρώτη αλλαγή για την Εθνική, είναι αναγκαστική. Ο Κυπριανού στη θέση του τραυματία Καρώ.

7′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ η Σερβία με τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Σάμαρτζιτς, ο ποδοσφαιριστής της Αλ Χιλάλ έπιασε στον ύπνο τους διεθνείς μας και με προβολή σκόραρε.

10′ Πέναλτι για τη Σερβία, για χέρι του Λαίφη στην περιοχή.

11′ Το ‘πιάνει ξανά ο Μολ. Όπως και κόντρα στη Λετονία, αποκρούει πέναλτι, αυτή τη φορά του Μίτροβιτς.

25′ Κεφαλιά του Μίτροβιτς, μπλόκαρε εύκολα ο Μολ.

35′ Νέο πρόβλημα τραυματισμού για την Εθνική μας. Πρόβλημα αντιμετωπίζει αυτή τη φορά ο Ανδρέου.

– Συνεχίζει κανονικά ο Ανδρέου.

42’ Κεφαλιά του Πίττα μετά από σέντρα του Κορέια, πολύ άστοχη. Πρώτη τελική για την Κύπρο.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Untitled

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για την Κύπρο, δεν μπορεί να συνεχίσει ο Ανδρέου. Στη θέση του ο Ντανίλο Σπόλιαριτς.

48′ Άστοχο σουτ του Πίττα.

50′ Σειρά της Σερβίας να απείλησει, το σουτ του Κόστιτς ήταν και αυτό άστοχο.

56′ Κίτρινη στον Μάσοβιτς.

64′ Τεράστια διπλή ευκαιρία για την Κύπρο. Ο Πίττας αρχικά, με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στη συνέχεια ο Λοίζου πήρε μπάλα και γύρισε στην περιοχή, ο Κορέια με προβολή στο πίσω δοκάρι δεν μπόρεσε εξ επαφής να σκοράρει.

74′ Αρτυματάς στη θέση του Κούσουλου.

82′ Εκτός σουτ του Αρτυματά, άστοχο.

87′ Καλό σουτ του Γιόβιτς, έξω.

90′ Μεγάλη απόκρουση του Μολ στο σουτ του Γκατσίνοβιτς.

90’+1 Μεγάλη ευκαιρία για την Κύπρο. Μετά από αντεπίθεση των διεθνών μας, ο Λοίζου πάσαρε στον Πηλέα που βρέθηκε σε θέση βολής όμως ο αντίπαλος τερματοφύλακας τον νίκησε.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ