aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΚύπρος, προχώρει στο παρασύνθημα…

Κύπρος, προχώρει στο παρασύνθημα…

Πήγαν όλα κατ’ ευχήν. Όπως τα θέλαμε, όπως τα περιμέναμε, όπως έπρεπε να είναι. Η εθνική μας ομάδα έκανε ποδαρικό με το δεξί, στην προκριματική φάση του Euro 2020, με εντυπωσιακό μάλιστα τρόπο. Νίκη 5-0 επί του Σαν Μαρίνο, αλλά ας μην πανηγυρίζουμε. Τα δύσκολα είναι μπροστά, αφού όπως είπαν όλοι με ένα στόμα, προπονητής και ποδοσφαιριστές, η πιο μεγάλη πρόκληση για την εθνική μας είναι ο αγώνας της Κυριακής (21:45) με το Βέλγιο. Την ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της ΦΙΦΑ!

Διαβάστε επίσης: Καμία δυσκολία για την Εθνική Κύπρου, «σκόρπισε» το Σαν Μαρίνο (pics)

Θα λέγαμε, μάλιστα, πως το χθεσινό πάρτι άρχισε νωρίς για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο χόρος των γκολ άνοιξε στο 19’ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Πιέρου Σωτηρίου και ο ίδιος διπλασίασε τα προσωπικά του γκολ, αλλά και της ομάδας μας στο 23’ και πάλι με πέναλτι. Η ατυχία όμως του άσου της Κοπεγχάγης ήταν πως ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική αλλαγή λίγο αργότερα. Τα άλλα τρία γκολ για την ομάδα μας πέτυχαν οι Κούσουλος 26’ (το πρώτο του με την εθνική), ο Εφραίμ (31’) και ο Λαΐφης (56’).

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Η πεντάρα που έριξε στο Σαν Μαρίνο η Κύπρος!

Καλή εμφάνιση, με γκολ και θέαμα, με τον νικητή να κρίνεται από το πρώτο ημίχρονο. Με το που σφύριξε τη λήξη του α’ μέρους ο διαιτητής από την Εσθονία, στον φωτεινό πίνακα του ΓΣΠ αναγραφόταν Κύπρος – Σαν Μαρίνο 4-0. Στην επανάληψη έπεσαν οι τόνοι, έπειτα και από οδηγία του Ομοσπονδιακού προπονητή μας Ραν Μπεν Σιμόν, ασχέτως εάν η Κύπρος μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον άλλα δυο, τρία γκολ. Ήταν βλέπετε και το παιχνίδι με το Βέλγιο στο μυαλό, που όσο να ‘ναι αποτελεί την πιο μεγάλη πρόκληση για την ομάδα μας σ’ αυτήν την προκριματική φάση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ