aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΚύπρος: Πιο πολύ το λέγαμε για να πείσουμε τον εαυτό μας

Κύπρος: Πιο πολύ το λέγαμε για να πείσουμε τον εαυτό μας

Αν δεν υπήρχε η τριάρα της περασμένης Τετάρτης από τη Μάλτα, η σημερινή ήττα από τη Ρωσία μπορεί και να μη μας καθόταν τόσο βαριά. Καλύτερη ομάδα η «Αρκούδα», κάναμε απέναντί της δύο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο (Ιωάννου, Πίττας), πιέσαμε προς το τέλος και δημιουργήσαμε προϋποθέσεις. Μάλλον θα λέγαμε ότι χάσαμε στις λεπτομέρειες από ανώτερη ποιοτικά αντίπαλο.

Το χαστούκι από τους Μαλτέζους, όμως, λειτούργησε σαν ανώμαλη προσγείωση μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της περασμένης Άνοιξης, που μας άνοιξαν τότε την όρεξη. Λέγαμε ότι θέλαμε να ρεφάρουμε κάνοντας την έκπληξη απέναντι στη Ρωσία, αλλά κατά βάθος ξέραμε πως πιο πολύ προσπαθούσαμε να πείσουμε τον εαυτό μας. Τελικά, οι ελπίδες μας αποδείχτηκαν φρούδες.

Έτσι, από εκεί και που προσδοκούσαμε σε καλύτερη πορεία στον όμιλο, φλερτάρουμε πια με την τελευταία θέση. Δύο συνεχόμενες ήττες και πυθμένας της βαθμολογίας (η μία βαριά από τη Μάλτα) συνθέτουν το δίδυμο της συμφοράς, που φέρνει απογοήτευση στους Κύπριους ποδοσφαιρόφιλους.

Ήταν φανερό πως η Εθνική μας παρουσιάστηκε ανέτοιμη για τα δύο παιχνίδια και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως πήρε κάτι λιγότερο από αυτό που δικαιούταν. Το ερώτημα λοιπόν είναι εάν μπορεί να ανέβει στο ματς της ερχόμενης Τρίτης στη Σλοβακία και να κλείσει με αισιόδοξη νότα την τριάδα παιχνιδιών, που έως τώρα πάει στραβά κι ανάποδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ