aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΚύπρος με δύο πρόσωπα και ήττα από την Ελλάδα (video)

Κύπρος με δύο πρόσωπα και ήττα από την Ελλάδα (video)

Την ήττα με 2-1 από την Εθνική Ελλάδος γνώρισε το απόγευμα της Τετάρτης (11/11) η Εθνική Κύπρου. Σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας ενόψει των αναμετρήσεων για το Πρωτάθλημα Εθνών που έγινε στη Ριζούπολη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εμφανίστηκε με δύο πρόσωπα.

Στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο είχε παθητικό ρόλο και από νωρίς στο ματς βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τα γκολ των (8’) Τζόλη και (17’) Γιακουμάκη. Η πρώτη ευκαιρία για την Εθνική Κύπρου καταγράφηκε στο 44’!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Γιόχαν Βάλεμ ήταν πολύ πιο απαιτητικοί, κράτησαν περισσότερη ώρα στην κατοχή τους την μπάλα, μείωσαν με τον Μάριο Ηλία στο 58’, όμως δεν μπόρεσαν στη συνέχεια να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Μπάρκα.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής χρησιμοποίησε 17 ποδοσφαιριστές. Τα γκολ των Τζόλη και Γιακουμάκη ήταν τα πρώτα τους με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος.

Η αποστολή της Εθνικής μας θα επιστρέψει στην Κύπρο απόψε και από την Πέμπτη θα μπει σε ρυθμούς προετοιμασίας για τον αγώνα του Σαββάτου με το Λουξεμβούργο για την 5η αγωνιστική του Nations League. Ο αγώνας θα γίνει στις 19:00 στο ΓΣΠ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Μπάρκας, Μαυρίας (69′ Ρότα), Κουρμπέλης, Μιχαηλίδης, Τσιμίκας (46′ Λυκογιάννης), Ζέκα (46′ Λαμπρόπουλος), Μπακασέτας (46′ Πέλκας), Φορτούνης (46′ Φορτούνης), Χατζηγιοβάνης, Τζόλης (46′ Λημνιός), Γιακουμάκης.

Κύπρος (Γιόχαν Βάλεμ): Δημητρίου, Χάρης Κυριάκου, Σιέλης (76′ Παπαφώτης), Κατελάρης (46′ Καρώ), Ν. Ιωάννου (61. Θ. Ιωάννου), Μ. Αντωνίου, Χάμπος Κυριάκου (61′ Κούσουλος), Γκόγκιτς (46′ Κάστανος), Αρτυματάς, Πίττας, Μ. Ηλία (87′ Τζιωνής).

Σκόρερ: 8′ Τζόλης, 17′ Γιακουμάκης / 58′ Μ. Ηλία.

Κίτρινες: Μπουχαλάκης / Ν. Ιωάννου, Πίττας

Αποβολές:

ΤO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

– Έναρξη αγώνα

4′ Eυκαιρία για την Ελλάδα, ο Τσιμίκας πατάει περιοχή μετά από πάσα του Φορτούνη αλλά διώχνει ο Δημητρίου.

8′ Γκολ για την Ελλάδα. Γύρισμα στην περιοχή, ο Γιακουμάκης κάνει το σουτ διώχνει αρχικά ο Δημητρίου αλλά έρχεται τρένο ο Τζόλη και ανοίγει το σκορ.

15′ Εξαιρετική σέντρα από τον Τσιμίκα στο κεφάλι του Γιακουμάκη, ο επιθετικός της Φένλο έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να κτυπά στο σώμα του Σιέλη και να καταλήγει στα χέρια του Δημητρίου.

17′ Δεύτερο γκολ για την Εθνική Ελλάδος. Μπαλιά στην περιοχή, ο Γιακουμάκης βάζει δυνατά το σώμα κερδίζει τις μάχες από Κατελάρη και Νικόλα Ιωάννου και τελειώνει ιδανικά τη φάση. Μπαρουτοκαπνισμένος από την Ολλανδία (Φένλο) σκοράρει στο ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδος.

20′ Απελπιστικά άστοχο σουτ του Πίττα.

33′ Ευκαιρία για την Εθνική Ελλάδος, επέλαση του Τσιμίκα του σουτ λίγο άουτ.

35′ Ακίνδυνη επιθετικά η Κύπρος, δείχνει ανήμπορη να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει έστω μία ευκαιρία σε ροή αγώνα.

44′ Πρώτη καλή φάση για την Κύπρο, ο Πίττας μπήκε από πλάγια δεξιά στην περιοχή έκανε το γύρισμα ο Μαυρίας έδιωξε σε κόρνερ.

TEΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Κάστανος και Καρώ στις θέσεις των Κατελάρη και Γκόγκιτς για την Εθνική Κύπρου.

51′ Σέντρα σουτ του Μαυρία μαζεύει ο Δημητρίου.

58′ Γκολ για την Εθνική Κύπρου! Σουτ του Μηνά Αντωνίου, ο Μάριος Ηλία μπήκε στη φάση σταμάτησε την πορεία της μπάλας και με πλασέ νίκησε τον Μπάρκας για το 2-1.

63′ Εμφανώς βελτιωμένη η Εθνική Κύπρου στο δεύτερο ημίχρονο.

65′ Μετά από λάθος στην άμυνα της Ελλάδας, ο Κάστανος σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε.

68′ Δοκάρι για την Εθνική Ελλάδος, κεφαλιά του Κουρμπέλη στο οριζόντιο του Δημητρίου.

74′ Φοβερή εκτέλεση φάουλ του Λυκογιάννη από μακριά, ο Δημητρίου τεντώνει το κορμί του και διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

85′ Ο Χατζηγιοβάνης απέναντι στον Δημητρίου, ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα αντέδρασε εξαιρετικά.

TEΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ