aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΚύπρος: Έλυσε τα… μάγια και άνοιξε την όρεξη!

Κύπρος: Έλυσε τα… μάγια και άνοιξε την όρεξη!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Προχθές είχε δηλώσει ο Ραν Μπεν Σιμόν ότι η Κύπρος θέλει να ξορκίσει την «κατάρα» στο Αστάνα Αρένα, που δημιουργήθηκε από τις τρεις ήττες του ΑΠΟΕΛ σε ισάριθμες επισκέψεις. Χθες, ένας πρώην και ένας νυν γαλαζοκίτρινος είδαν δίκτυα και χάρισαν τη νίκη 2-1 στην Εθνική μας, με ολική ανατροπή απέναντι στο Καζακστάν!

«Δράστες» οι Πιέρος Σωτηρίου (73’) και Νικόλας Ιωάννου (84’), οι οποίοι είχαν την απάντηση στο γκολ του Τεμίρλαν Γερλάνοφ (34’). Αντιστοίχως, οι Κύπριοι σκόρερ πήραν ασίστ από το νέο «αίμα» των μέσων, Ματίγια Σπόλιαριτς και Ιωάννη Κωστή. Με τη χθεσινή νίκη στην πόλη Νουρ-Σουλτάν (μέχρι πρότινος Αστάνα), η Εθνική μας ανέβηκε στην τρίτη θέση του 9ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Euro 2020 με δέκα βαθμούς. Έτσι άνοιξε η όρεξη για τη συνέχεια, αν και μεθαύριο έχουμε δύσκολο ματς στο ΓΣΠ απέναντι στη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης: «H Εθνική δεν είναι του Κούμα, είναι της Κύπρου. Άστε τους καναπέδες»

Όσο για το χθεσινό παιχνίδι, η Κύπρος έδειξε να ελέγχει το ματς στην αρχή, αλλά μετά τις συνεχόμενες καλές στιγμές της με τους Κωστή (21’) και Παπουλή (22’), άρχισε να χάνει έδαφος. Παρουσιάστηκε ευάλωτη στα πλάγια, με τους Καζάκους να βρίσκουν κενά στο κυπριακό 3-5-2 και με μακρινές μπαλιές να δημιουργούν ρήγματα. Επίσης, έβγαιναν νικητές και στις πλείστες στατικές φάσεις εντός της κυπριακής περιοχής.

Από τέτοια στιγμή, με εκτέλεση κόρνερ στο 34’, ήρθε το άνοιγμα του σκορ για τους γηπεδούχους, όταν δύο σέντερ μπακ τους έκαναν «πάρτι». Ο Μάλγι έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, για να πάρει το ριμπάουντ ο Γερλάνοφ και με προβολή να ανοίξει το σκορ.

Αν και στη συνέχεια προσπάθησαν να αντιδράσουν οι διεθνείς μας, όχι μόνο δεν έγιναν επικίνδυνοι, χρωστούσαν και στον Παναγή το στενό μειονέκτημα στο σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Ο Κύπριος κίπερ είπε διπλό «όχι» στον Αμπίκεν, πρώτα σε τετ α τετ (42’) και έπειτα σε επικίνδυνο σουτ εκτός περιοχής (45’).

Διαβάστε επίσης: Μπεν Σιμόν: «Τώρα μαθαίνουμε να το κάνουμε και εκτός»

Ο Μπεν Σιμόν έκανε ακολούθως τις κινήσεις του, οι οποίες αποδείχτηκαν διορθωτικές. Αρχικά, ο Ζαχαρίου αντικατέστησε τον Μιντίκκη στο 46′ και ακολούθως, ο σχηματισμός γύρισε σε τετράδα στην άμυνα στο 62’, με τον Σπόλιαριτς να παίρνει τη θέση του Μερκή.

Ακολούθως, κρατήσαμε περισσότερο την μπάλα και η αντίπαλος έδωσε χώρο, αλλά δυσκολευόμασταν να δημιουργήσουμε ευκαιρία. Στην πρώτη που βρήκαμε, όμως, ο Σωτηρίου με εκπληκτική κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα στο 73’. Στη συνέχεια το παιχνίδι άνοιξε και αφού τη γλυτώσαμε με δοκάρι στη φάση-καραμπόλα του 77’, στο 84’ ήρθε το νικητήριο γκολ από τον Ιωάννου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ