aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣKύπρος: Από την περηφάνια στην ταπείνωση

Kύπρος: Από την περηφάνια στην ταπείνωση

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ότι η Ρωσία είναι πολύ πιο μπροστά από την Κύπρο δεν περιμέναμε το μεταξύ μας παιχνίδι για να το διαπιστώσουμε. Ότι λίγο ή πολύ ανέμενα την ήττα από τη Ρωσία αν το αρνηθώ, θα είναι ψέμα. Άλλωστε, υπάρχει τεράστια διαφορά δυναμικότητας.

Όμως, τέτοια κάκιστη εικόνα από την Κύπρο δεν την περίμενα. Πόσω μάλλον όταν προερχόταν από σημαντική εκτός έδρας επιτυχία επί του Καζακστάν. Με κατεβασμένα χέρια έχασε η Εθνική από την «αρκούδα» και τα πέντε γκολ ήταν και λίγα μας. Για κάποιον που παρακολούθησε τον αγώνα, νομίζω, θα συμφωνεί μαζί μου. Δεν είναι υπερβολή αλλά η πραγματικότητα.

Η διαφορά δυναμικότητας και επιπέδου είναι το ένα. Τα μαζεμένα ατομικά λάθη και όχι μόνο είναι το άλλο. Η αγωνιστική συμπεριφορά της Εθνικής θύμιζε παιδική χαρά και όχι ποδοσφαιριστές που αποτελούν τον καθρέφτη του κυπριακού ποδοσφαίρου, με τους πλείστους να αμείβονται και πολύ αδρά στις ομάδες τους. Είναι κρίμα από τη μια να χτίζεις και από την άλλη να γκρεμίζεις.

Διαβάστε επίσης: Tρομερή γκαντεμιά: Μετά τον Ουζόχο, τραυματίας και ο Παναγή!

Πέρασαν πολύ καλύτερες εθνικές ομάδες από την Κύπρο και δεν θυμάμαι τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια να είχαμε τόσο κακό πρόσωπο και να δεχθήκαμε τόσο βαριά ήττα. Αντιθέτως, κόντρα σε μεγαθήρια η εικόνα της Κύπρου ήταν καλή και έβαλε δύσκολα στους αντιπάλους της, έστω κι αν στο τέλος δεν απέφυγε την ήττα. Τουλάχιστον το είχε παλέψει. Χθες, όμως, κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Η ευθύνη βαραίνει και τους διεθνείς, και τον προπονητή τους. Τους ποδοσφαιριστές γιατί δεν έβγαλαν έστω εγωισμό και πάθος και τον Μπεν Σιμόν που έμεινε κολλημένος σε ένα σύστημα που δεν είχε τους ποδοσφαιριστές να το υποστηρίξουν και έδωσε την ευκαιρία στη Ρωσία να μας… ξεγυμνώσει. Την ίδια ώρα, θέλησε να ρίξει στα βαθιά νεαρούς ποδοσφαιριστές, τους οποίους θα μπορούσε να προστατεύσει.

Διαβάστε επίσης: Μεκρής: «Καμία δικαιολογία, να δούμε την αλήθεια όπως είναι»

Η εμφάνιση απέναντι στη Ρωσία επιβάλλεται να προβληματίσει. Δεν μπορεί να λέγεται από τη μια ότι υπάρχει καλή φουρνιά ποδοσφαιριστών και από την άλλη αυτοί που αγωνίζονται να μη δικαιώνουν κάτι τέτοιο. Ας γίνει η αυτοκριτική και η «απάντηση» να έρθει άμεσα, απέναντι στη Σκωτία, δίνοντας την ευκαιρία για θετικά σχόλια, όπως έγινε στο πρόσφατο ματς με το Καζακστάν. Βεβαίως, αυτό που θα μετρήσει για την Εθνική και ισχύει για όλες τις ομάδες είναι να έχει μια συνέχεια και συνέπεια και όχι να είναι μια του ύψους και μια του βάθους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ