aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΚύπρος: Αουτσάιντερ σε δύσκολη θέση

Κύπρος: Αουτσάιντερ σε δύσκολη θέση

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το τρίτο μέρος της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018, θα παιχτεί απόψε για την Κύπρο στο Μπίλινο Μπόλγε της Ζένιτσα. Στην έδρα της Βοσνίας / Ερζεγοβίνης, το έργο της Εθνικής μας θα είναι πολύ δύσκολο.

Απέναντι σε αντίπαλο που προέρχεται από πολύ κακό αποτέλεσμα στο Βέλγιο (0-4), οι Κύπριοι διεθνείς θα προσπαθήσουν για το πρώτο βαθμολογικό όφελος στον 8ο όμιλο. Με τη σειρά τους, ηττήθηκαν από το Βέλγιο (0-3) και την Ελλάδα (0-2), συνεπώς με ενδεχόμενη τρίτη ήττα θα στενέψουν επικίνδυνα τα περιθώρια για διάκριση.

Γι’ αυτό και ο Χριστάκης Χριστοφόρου πόνταρε πολύ στη βελτίωση της ψυχολογίας των Κύπριων ποδοσφαιριστών, αμέσως μετά το παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μετά από δύο ατυχή αποτελέσματα, δεν θέλει με τίποτα να κλονιστεί η αυτοπεποίθησή τους, ενόψει ενός σημαντικού αγώνα όπως ο αποψινός.

Πέρα από το ψυχολογικό κομμάτι, σκέφτεται και τη σύνθεση της ομάδας. Η δημόσια παραδοχή του ότι έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση στον Πειραιά, παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι δεν θα αλλάξει κατά πολύ το αρχικό σχήμα. Το γεγονός όμως ότι η ομάδα υστέρησε στην τελική προσπάθεια, τον βάζει σε σκέψεις αναφορικά με τη γραμμή κρούσης.

Σε χθεσινή ερώτησή μας για την κατάσταση του Πιέρου Σωτηρίου, η απάντηση που πήραμε ήταν «είναι πολύ καλά». Κάτι που ίσως τον φέρει στην αιχμή του δόρατος αντί του Νέστορα Μυτίδη. Άλλωστε, ο φορ του ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από αυτόν της Ρόντα. Μετρά 1.049 λεπτά και πέντε γκολ με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα του έναντι 171 λεπτών που έχει ο επιθετικός με την ολλανδική ομάδα δίχως να σκοράρει. Επομένως, από τη στιγμή που ο ομοσπονδιακός προπονητής θέλει να αλλάξει κάτι στην επίθεση, ο Σωτηρίου θέτει γερή υποψηφιότητα για την ενδεκάδα.

Από εκεί και πέρα, ισχύει ό,τι και πριν από το ματς με την Ελλάδα. Χαραλάμπους ή Αλεξάνδρου για το αριστερό άκρο της άμυνας, Κάστανος, Λαμπάν, Αρτυματάς ή Κυριάκου για τις τρεις θέσεις του κέντρου.

Ο 40χρόνος Ισπανός Χαβιέρ Εστράδα ορίστηκε να διαιτητεύσει τον αγώνα της Εθνικής με τη Βοσνία / Ερζεγοβίνη, απόψε στη Ζένιτσα. Είναι διεθνής από το 2013 και δεν έχει διαιτητεύσει στο παρελθόν κάποιο αγώνα κυπριακού συλλόγου ή της Εθνικής μας. Βοηθοί του θα είναι οι Μιγκέλ Μαρτίνεθ και Τεόδορο Σομπρίνο, ενώ 4ος διαιτητής ορίστηκε ο Αλεχάντρο Ερνάντεθ. Όλοι τους από την Ισπανία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ