aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΚρίμα, μείναμε με τις εντυπώσεις...

Κρίμα, μείναμε με τις εντυπώσεις… [vid & pics]

Η Εθνική μας αν και αουτσάιντερ στο φιλικό απέναντι στην Ουκρανία την οποία αντιμετώπισε στο στάδιο Τσέρνομόρετς της Οδησσού, ήταν καλύτερη, απώλεσε σπουδαίες ευκαιρίες, αλλά δεν απέφυγε την ήττα.

Οι διεθνείς μας έχασαν με 0-1 από τους Ουκρανούς με γκολ του Στεπανένκο στο 40’, όμως, άφησαν πέρα για πέρα θετικές εντυπώσεις στο ντεμπούτο του νέου Ομοσπονδιακού μας τεχνικού Χριστάκη Χριστοφόρου.

Κυρίως οι Μυτίδης και Σωτηρίου, ήταν αυτοί που έχασαν τις σπουδαιότερες ευκαιρίες για την Εθνική μας, με αποκορύφωμα ένα δοκάρι του τελευταίου προς το φινάλε της φιλικής αναμέτρησης και αν οι δύο επιθετικοί μας είχαν λίγη περισσότερη τύχη και καθαρό μυαλό, η Κύπρος όχι μόνο θα απέφευγε την ήττα, αλλά ίσως να κέρδιζε.

Για τη δική μας Εθνική, με το αποψινό φιλικό άνοιξε ο κύκλος προετοιμασίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, ενώ απέκτησε και επιπρόσθετη σημασία αφού την ευθύνη είχε για πρώτη φορά, όπως προαναφέραμε, ο Χριστοφόρου.

Η Εθνική Ουκρανίας συμμετέχει στην τελική φάση του EURO 2016 που θα  γίνει το καλοκαίρι στη Γαλλία και με το φιλικό αυτό, μπήκε ουσιαστικά σε φάση προετοιμασίας ενόψει της διοργάνωσης αυτής.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο τερματοφύλακάς μας Κωνσταντίνος Παναγή, κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή με το εθνόσημο στο στήθος και είχε εξαιρετική παρουσία, αφού ουκ ολίγες φορές πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις. Απλά στη φάση όπου οι Ουκρανοί σημείωσαν το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα του φιλικοού, ήταν άτυχος.

Ουκρανία (Μιχάιλο Φομένκο): Μπόικο, Ρόταν (46′ Μαλίσεφ), Πουτίφτσεφ, Χούσιεφ (46′ Πέτριακ), Φεντέτσκι, Σεφτσούκ (81′ Καμενιούκα), Γκαρμάς (46′ Κοβαλένκο), Ζοζούλια (64′ Κράβετς), Στεπανένκο (72′ Τίμοτσουκ), Κούσιερ, Γιαρμολένκο.

Κύπρος (Χριστάκης Χριστοφόρου): Παναγή, Δημητρίου, Λαΐφης, Zούνιορ, Αλεξάνδρου, Μακρίδης, Αρτυματάς (89′ Νικολάου), Λαμπάν (Κυριάκου), Εφραίμ (58′ Μακρής), Χαραλαμπίδης (77′ Εγγλέζου), Μυτίδης (70′ Σωτηρίου).

Σκόρερ: 40′ Στεπανένκο.

Κίτρινες: Λαμπάν, Δημητρίου.

Αποβολές: – / -.

Διαιτητής: Όρελντ Γκρίνφεελντ

Α’ βοηθός: Ντβιρ Σιμόν

Β’ βοηθός: Μαχμούντ Μαχάγκνα

Τέταρτος: Όλεξαντρ Ντέρντο

LIVE… LIVE!

1′ Έναρξη αγώνα.

9′ Ο Γκαρμάς με δυνατό βολέ από πλάγια εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα λίγο έξω.

29’ Ο Παναγή απέκρουσε μακρινό βολέ του Ζοζούλια και στην επαναφορά ο Στεπανένκο από πολύ κοντά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αφού ο τερματοφύλακάς μας, αν και ήταν στο έδαφος απέκρουσε με το σώμα του σε κόρνερ.

34′ Ο Γιαρμολένκο με βολέ από μακριά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

40′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ο Ζοζούλια με γυριστή κεφαλιά ανάγκασε τον Παναγή σε ασταθή απόκρουση και στην επαναφορά ο Στεπανένκο από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

45′ + 1 Τέλος πρώτου μέρους.

46′ Έναρξη δευτέρου μέρους.

55′ Πολύ καλή φάση για την Ουκρανία. Ο Κοβαλένκο μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Παναγή, έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα μόλις έξω.

69′ Μακρινό σουτ από τον Μαλίσεφ, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

79′ Ο Κράβετς επιχείρησε καλό σουτ από μακριά, αλλά ο Παναγή μάζεψε.

83′ O Εγγλέζου μετά από ωραία κάθετη πάσα του Μακρίδη, βρέθηκε απέναντι στον Μπόικο, αλλά το πλασέ του κατέληξε λίγο έξω.

84′ Ο Παναγή απογειώθηκε και έδιωξε σε κόρνερ ένα πολύ δυνατό βολέ του Μαλίσεφ.

87′ Μια ανάσα από την ισοφάριση βρέθηκε η Εθνική μας, αλλά το σουτ του Πιέρου Σωτηρίου μετά από μακρινή μπαλιά του Εγγλέζου, κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Μπόικο.

90′ + 3 Άλλη μια τεράστια ευκαιρία για την Κύπρο. Ο Σωτηρίου μετά από σέντρα του Δημητρίου, έκανε την κεφαλιά από καλή θέση, αλλά ο Μπόικο απογειώθηκε και απέκρουσε την μπάλα.

90′ + 5 Μακρινό βολέ από τον Τίμοτσουκ, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο έξω.

90′ + 5 Τέλος αναμέτρησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ