aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΚωστένογλου: «Με την έναρξη τα φαβορί εξαϋλώνονται, δεν απαγορεύεται να ελπίζουμε»

Κωστένογλου: «Με την έναρξη τα φαβορί εξαϋλώνονται, δεν απαγορεύεται να ελπίζουμε»

Αισιόδοξος για την αναμέτρηση της Παρασκευής με την Κροατία στην «Αρένα» (21:45) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου δήλωσε ο Νίκος Κωστένογλου. Ο ομοσπονδιακός προπονητής μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης σημείωσε πως δεν διαχωρίζει τους αντιπάλους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Αναγνωρίζουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια χώρα με τεράστια ποδοσφαιρική κουλτούρα. Οι ποδοσφαιριστές μας παρουσιάζουν τη σοβαρότητα και την προσήλωση που απαιτεί ο αγώνας. Αυτό με κάνει πιο αισιόδοξο. Στο ποδόσφαιρο με την έναρξη του παιχνιδιού τα φαβορί και αουτσάιντερ εξαϋλώνονται και οι ομάδες επιβεβαιώνουν την αξία τους στον αγωνιστικό χώρο. Επιθυμούμε την βοήθεια του κόσμου μας, θα είναι ουσιαστικός αρωγός στην προσπάθειά μας. Παίζουμε σε ένα νέο γήπεδο με πολύ ωραίες εγκαταστάσεις. Εύχομαι να κερδίσει ο ικανότερος».

Ποιος είναι ο στόχος σε αυτά και γενικότερα στην προκριματική φάση; «Εμείς δεν διαχωρίζουμε ισχυρότερο και πιο αδύναμο αντίπαλο. Στόχος μας είναι μεμονωμένα σε κάθε παιχνίδι να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι και να στοχεύουμε στη νίκη. Γνωρίζουμε τον βαθμό δυσκολίας αλλά αυτό δεν μας απαγορεύει να ελπίζουμε ότι μπορούμε να αποκομίσουμε κάτι θετικό».

Με την Κροατία θα πρέπει να παίξουμε πιο αμυντικά, με τη Μάλτα πιο επιθετικά. Θεωρείται ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε και στα δύο στυλ παιχνιδιού; «Δεν πρέπει πλέον να γίνεται διαχωρισμός αμυντικής και επιθετικής τακτικής. Προσεγγίζουμε τα παιχνίδια ανάλογα με την δυναμική του αντιπάλου και τις δικές μας ικανότητες. Μην το διαχωρίζουμε, είναι λάθος κατά τη δική μου σκέψη. Έχουμε και εμείς πολλά θέματα, έχουμε απώλειες ποδοσφαιριστών και είμαστε σε ακόμα δυσκολότερη θέση ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι όμως πιστεύουμε στους παίκτες που έχουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ