aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΗχηρή απάντηση με κατάθεση ψυχής

Ηχηρή απάντηση με κατάθεση ψυχής

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Οι Κύπριοι διεθνείς ήθελαν πολύ να δώσουν ηχηρή απάντηση για την ήττα στη Νορβηγία (0-2) την περασμένη Πέμπτη και την κριτική που ακολούθησε. Τρεις νύχτες μετά τα κατάφεραν, αφού νίκησαν με 2-1 τη Σλοβενία στο ΓΣΠ με ολική ανατροπή και πήραν τους πρώτους τρεις βαθμούς στο Πρωτάθλημα Εθνών. Παρά τη σαστιμάρα, μετά το γκολ του Μπέριτς στο 54’, δεν παραιτήθηκαν και έφεραν τα… κάτω-πάνω χάρις σε γκολ του Σωτηρίου στο 69’ και αυτογκόλ του Στογιάνοβιτς με κεφαλιά στο 89’.

Πάντως, το πρώτο ημίχρονο στο ΓΣΠ ήταν… η γη με τον ουρανό για την κυπριακή ομάδα, σε σχέση με την εμφάνισή της στο αντίστοιχο του «Ούλεβαλ» την περασμένη Πέμπτη απέναντι στους Νορβηγούς. Όλα τα άλλα τα είχε, εκτός από το γκολ. Διάθεση και ρυθμό. Καλή κυκλοφορία της μπάλας και την κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα (59%-41%). Ευκαιρίες, με κυριότερη του Γρηγόρη Κάστανου στο 2’, που υποχρέωσε τον Μπέλετς στην πρώτη από τις τρεις αποκρούσεις του σε αυτό το διάστημα. Οι άλλες δύο ήταν από τον μέσο της Γιουβέντους πάλι (11’) και τον Φώτη Παπουλή (12’). Γενικά, απειλήσαμε οκτώ φορές, ενώ ο Κωνσταντίνος Παναγή δεν πιέστηκε καθόλου, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν μόνο δύο άστοχα σουτ εκτός περιοχής (Κούρτιτς 10’, Ζάιτς 37’). Πολύ δραστήριος ήταν ο Γιώργος Εφραίμ, καθώς και ο Παπουλής, οι οποίοι απειλούσαν από τα άκρα.

Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ότι πατούσαν καλύτερα σε σχέση με το πρώτο, κράτησαν περισσότερο την μπάλα (η κατοχή μειώθηκε στο 54%-46%) και άρχισαν να δείχνουν τις διαθέσεις τους. Μάλιστα, στην πρώτη φορά που απείλησαν ευτύχησαν να προηγηθούν με κεφαλιά του Μπέριτς στο 54’. Ο Σλοβένος νίκησε στον αέρα τον Λαΐφη, έπειτα από σέντρα του Τζόκιτς. Εξέλιξη που έφερε σοκ στην κυπριακή ομάδα και η εικόνα του αγώνα ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με τα πρώτα 45 λεπτά. Ωστόσο, η πρώτη καλή συνεργασία της Κύπρου ήρθε στο 69’ και επέφερε την ισοφάριση με πλασέ του Σωτηρίου, έπειτα από πάσα του Παπουλή.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές του Ραν Μπεν Σιμόν, οι οποίοι ανέβηκαν στη συνέχεια. Έτσι, αφού χάθηκε σπουδαία ευκαιρία με τον Παπουλή στο 84’ (η απόκρουση του αγώνα από τον Μπέλετς) κι άλλη μια καλή στιγμή με κεφαλιά του Σωτηρίου στο 85′, ήρθε το αυτογκόλ του Στογιάνοβιτς έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου για να φέρει την ολική ανατροπή στο 89’. Πάντως, δύο λεπτά προηγουμένως ακυρώθηκε λανθασμένα για οφσάιντ τέρμα του Σπόρπαρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ