aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΗ Κύπρος έκανε το «λάθος» να προηγηθεί και συνετρίβη από το Βέλγιο (videos)

Η Κύπρος έκανε το «λάθος» να προηγηθεί και συνετρίβη από το Βέλγιο (videos)

Το Βέλγιο επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά πως είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του EURO 2020. Αν και αδιάφορο βαθμολογικά, συνέτριψε την Κύπρο (6-1) στο «Κινγκ Μπαουντουίν», στο τελευταίο της παιχνίδι για την προκριματική φάση.

Η εθνική μας ομάδα έκανε το… λάθος να προηγηθεί με ένα υπέροχο γκολ από τον Νικόλα Ιωάννου (14’ / δείτε το ΕΔΩ) και εισέπραξε μία μεγαλοπρεπή εξάρα, σκορ που θα μπορούσε ασφαλώς να είναι και μεγαλύτερο. Από δύο γκολ πέτυχαν για τους «κόκκινους διάβολους» οι Μπεντέκε (16’, 68’) και Ντε Μπρούινε (35’. 41’), ένα ο Καράσκο (44’), ενώ το τελευταίο γκολ προήλθε από κυπριακά πόδια και συγκεκριμένα από τον Χριστοφόρου (52’).

Το παιχνίδι δεν αξίζει ιδιαίτερης κριτικής και το τελικό σκορ μιλά από μόνο του. Η αλήθεια είναι ότι σαν ομάδα καλοί δεν ήμασταν, αν και μπήκαμε καλά στον αγωνιστικό χώρο και στην πρώτη μας ευκαιρία ευτυχήσαμε να σκοράρουμε με τον Ιωάννου. Ο άσος του ΑΠΟΕΛ σε μια υποδειγματική αντεπίθεση πλάσαρε ιδανικά και… σόκαρε τους Βέλγους. Η απάντηση, όμως, των γηπεδούχων ήταν άμεση, καθώς δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισαν με τον Μπεντέκε, γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς ο σκόρερ είχε κάνει χέρι πριν δεχθεί ξανά την μπάλα από τον Καράσκο. Από το σημείο της ισοφάρισης και έπειτα, κατήγορος.

Το Βέλγιο απειλούσε πότε από αριστερά, πότε από δεξιά και πότε από τη μέση και το δεύτερο γκολ που ήταν θέμα χρόνου ήρθε από τον Ντε Μπρούινε (35’) και το λάθος του Μιχαήλ. Ακολούθησε καταιγισμός γκολ από τους Βέλγους, με άλλο ένα από τον Ντε Μπρούινε (41’) και ένα από τον Καράσκο (44’) για να κλείσει το ημίχρονο με 4-1. Στο δεύτερο ημίχρονο, και αφού οι Βέλγοι πέτυχαν άλλα δύο γκολ, ένα αυτογκόλ με τον Χριστοφόρου (50’) και ένα γκολ με τον Μπεντέκε (68’), έριξαν ταχύτητα και το σκορ παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα. Έτσι το τελικό σκορ βρήκε την Κύπρο να δέχεται βαριά ήττα (1-6).

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Μινιολέ, Κόμπο, Ντεναγιέρ, Αλντερβάιρελντ, Τ. Αζάρ, Τίλεμανς, Βανάκεν, Καράσκο, Ε. Αζάρ (64′ Βερτσάερεν), Ντε Μπρούινε (68′ Πρατ), Μπεντεκέ (80′ Οριγί).

Κύπρο (Ραν Μπεν Σιμόν): Μιχαήλ, Ιωάννου (67′ Κούσουλος), Μερκής, Χριστοφόρου, Κυριάκου, Γουίλερ, Σπόλιαριτς (69′ Εφραίμ), Κωστή (81′ Παπουλής), Αρτυματάς, Κάστανος, Σωτηρίου.

Σκόρερ: 16′, 68′ Μπεντέκε, 35′, 41′ Ντε Μπρούινε, 44′ Καράσκο, 52′ αυτ. Χριστοφόρου / 14′ Ιωάννου

Κίτρινες:

Αποβολές:

Διαιτητής: Jørgen Burchardt (Δανός)

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ