aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΗ ΚΟΠ τίμησε την Εθνική ομάδα του 1997

Η ΚΟΠ τίμησε την Εθνική ομάδα του 1997

Το Κυπριακό ποδόσφαιρο δεν ξεχνά το παρελθόν του και στην ποδοσφαιρική μας ιστορία, υπάρχουν πολλές στιγμές που μας έχουν γεμίσει με περηφάνεια. Πριν από την έναρξη του αποψινού μας αγώνα με την Ρωσία στο Στάδιο ΓΣΠ, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου τίμησε την αποστολή της Εθνικής Ανδρών του 1997, που αγωνίστηκε στις 29 Μαρτίου 1997 στο Δημοτικό Στάδιο Παραλιμνίου και έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Ρωσία.

«Η Ομοσπονδία αναγνωρίζει και τιμά την προσφορά σας. Εκτιμούμε τα όσα έχετε προσφέρει και χαιρόμαστε που είσαστε απόψε μαζί μας, κοντά στην Εθνική μας και σας θέλουμε πάντα κοντά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, απευθυνόμενος στις παλιές μεγάλες δόξες του ποδοσφαίρου μας.

«Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο και την Ομοσπονδία για την τιμή που μας κάνουν απόψε. Πρωταγωνιστές ήταν οι ποδοσφαιριστές που τιμά απόψε η ΚΟΠ. Μέσα σε δύσκολες τότε συνθήκες, καταφέραν να πάρουν ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα και απέναντι σε μια πολύ ισχυρή Ρωσία», ανέφερε ο τότε προπονητής της Εθνικής μας Σταύρος Παπαδόπουλος.

Ο αγώνας του 1997 αφορούσε την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1998 και το γκολ για την Εθνική μας πέτυχε ο Σίνισα Γκόγκιτς στο 30ο λεπτό.

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος, που τότε καθοδηγούσε την Εθνική μας για πρώτη φορά χρησιμοποίησε τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές: Άντρο Πετρίδη, Γιώργο Θεοδότου, Πάμπο Πίττα, Σώζο Ανδρέου, Άγγελο Μισό, Νεόφυτο Λάρκου, Νίκ Παπαβασιλείου, Κώστα Μαλέκκο (86΄Βάσο Μελαναρκίτης), Γιάννο Ιωάννου (77΄Γιώτη Εγκωμίτη), Νίκο Τιμοθέου, Σίνισα Γκόγκιτς (84΄Γιάννος Οκκάς). Στην αποστολή ήταν επίσης οι Μιχάλης Χριστοφή, Λούκας Χατζηλούκα, Χάρης Χαραλάμπους και Μάριος Πασιαλής.

Κύπρος και Ρωσία τότε συμμετείχαν στον πέμπτο όμιλο μαζί με τη Βουλγαρία, το Ισραήλ και το Λουξεμβούργο και το 1-1 στο Παραλίμνι ουσιαστικά άφησε τη Ρωσία στο δεύτερο σκαλοπάτι και ακολούθως αγωνίστηκε στα μπαράζ με την Ιταλία όπου έχασε δύο φορές και αποκλείστηκε από την τελική φάση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ