aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΗ ΚΟΠ τιμά την Εθνική ομάδα του 1997

Η ΚΟΠ τιμά την Εθνική ομάδα του 1997

Το Κυπριακό ποδόσφαιρο δεν ξεχνά το παρελθόν και στην ποδοσφαιρική μας ιστορία, υπάρχουν πολλές στιγμές που μας έχουν γεμίσει με περηφάνεια.

Στις 13 Οκτωβρίου πριν από τον αγώνα της Εθνικής με την Ρωσία στο Στάδιο ΓΣΠ, θα τιμηθεί από την ΚΟΠ η Εθνική Ανδρών του 1997 που με προπονητή τον Σταύρο Παπαδόπουλο έφερε ισοπαλία 1-1 με την Ρωσία, στο Δημοτικό Στάδιο Παραλιμνίου στις 29 Μαρτίου 1997. Ο αγώνας αφορούσε την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1998 και το γκολ για την Εθνική μας πέτυχε ο Σίνισα Γκόγκιτς στο 30ο λεπτό. Οι Ρώσοι ισοφάρισαν ένα λεπτό αργότερα με τον Simutenkov.

Σε αυτό τον αγώνα ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Σταύρος Παπαδόπουλος χρησιμοποίησε την ακόλουθη σύνθεση: Άντρο Πετρίδη, Γιώργο Θεοδότου, Πάμπο Πίττα, Σώζο Ανδρέου, Άγγελο Μισό, Νεόφυτο Λάρκου, Νίκ Παπαβασιλείου, Κώστα Μαλέκκο (86΄Βάσο Μελαναρκίτης), Γιάννο Ιωάννου (77΄Γιώτη Εγκωμίτη), Νίκο Τιμοθέου, Σίνισα Γκόγκιτς (84΄Γιάννος Οκκάς). Στην αποστολή ήταν επίσης οι Μιχάλης Χριστοφή, Λούκας Χατζηλούκα, Χάρης Χαραλάμπους και Μάριος Πασιαλής.

Κύπρος και Ρωσία τότε συμμετείχαν στον πέμπτο όμιλο μαζί με τη Βουλγαρία, το Ισραήλ και το Λουξεμβούργο και το 1-1 στο Παραλίμνι ουσιαστικά άφησε τη Ρωσία στο δεύτερο σκαλοπάτι και ακολούθως αγωνίστηκε στα μπαράζ με την Ιταλία όπου έχασε δύο φορές και αποκλείστηκε από την τελική φάση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ