aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΗ Εθνική Νέων αρχίζει σήμερα τις υποχρεώσεις της με Κροατία

Η Εθνική Νέων αρχίζει σήμερα τις υποχρεώσεις της με Κροατία

Πρεμιέρα σήμερα το μεσημέρι για την Εθνική Νέων στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19.

Οι νεαροί διεθνείς μας που βρίσκονται στο Μαυροβούνιο από προχθές, θα αρχίσουν τις υποχρεώσεις τους στο δωδέκατο όμιλο της διοργάνωσης με αντίπαλο την Κροατία.

Ο κύκλος της προετοιμασίας ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι και στην αποστολή από σήμερα ενσωματώνεται και ο Λεωνίδας Κυριάκου, που δηλώθηκε στην UEFA προς αντικατάσταση του Τζακ Ρόουλς που λόγω τραυματισμού δυστυχώς δεν μπορούσε να βοηθήσει.

Ο Νεόφυτος Λάρκου (το σημερινό θα είναι το πρώτο του επίσημο παιχνίδι στον πάγκο της Εθνικής Νέων) από την πρώτη στιγμή που έφτασε η αποστολή στο Μαυροβούνιο έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της τακτικής τόσο στις προπονήσεις όσο και στις αναλύσεις του.

Η Εθνική μας καλείται να ξεπεράσει σήμερα τις δύσκολες εξετάσεις και με θετικό απολογισμό σίγουρα θα προχωρήσει με περισσότερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

«Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και θα διεκδικήσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα που θα ενισχύσει τις ελπίδες μας για ανάλογη παρουσία στον όμιλο που συμμετέχουμε.

Είναι μεγάλο το κίνητρο για εμάς τους ποδοσφαιριστές που συμμετέχουμε σε αυτή την αποστολή και καλή παρουσία μας θα έχει ασφαλώς σημαντικές προεκτάσεις.

Μέσα σε έξι ημέρες θα δώσουμε τρεις αγώνες και η καλή αρχή σίγουρα θα βοηθήσει. Κυνηγούμε τη διάκριση και με πίστη στις δυνάμεις μας και αυτοσυγκέντρωση μπορούμε να πετύχουμε και το καλύτερο» δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ ο Νικόλας Ματθαίου.

Πρεμιέρα από το 2015

Ο απολογισμός της πρεμιέρας στις τελευταίες πέντε διοργανώσεις κατέγραψε τα ακόλουθα αποτελέσματα:

2011: Νορβηγία – Κύπρος…3-3
2012: Δανία – Κύπρος…3-1
2013: Τσεχία – Κύπρος…4-1
2014: Ρουμανία – Κύπρος…0-1
2015: Κύπρος – Λουξεμβούργο…1-2

Αλλαγή γηπέδου

Σημειώνεται ότι ο σημερινός αγώνας θα διεξαχθεί τελικά σε προπονητικό κέντρο της Podgorica, χωρητικότητας 650 θεατών.

Αρχικά ο αγώνας ορίστηκε στο Stadion pod Vrmcem που βρίσκεται στο Kotor όμως λόγω της έντονης βροχόπτωσης στις τελευταίες ημέρες δεν μπορεί να φιλοξενήσει τον αγώνα και χθες βράδι επικυρώθηκε η αλλαγή με τη συγκατάθεση της UEFA.

Θα διαιτητεύσει ο Πολωνός Daniel Stefanski με βοηθούς τον συμπατριώτη του Dawid Igor Golis και τον Μαυροβούνιο Milos Asovic.

Παρατηρητής αγώνα και διαιτησίας θα είναι ο Alain Hamer (Λουξεμβούργο).

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 13:00 (ώρα Κύπρου) και την ίδια ώρα για τον όμιλο μας θα διεξαχθεί επίσης ο αγώνας Μαυροβούνιο – Νησιά Φαρόε.

Στις 11 Νοεμβρίου θα γίνουν οι αγώνες Μαυροβούνιο -Κύπρος και Κροατία – Νησιά Φαρόε και φινάλε στις 14 Νοεμβρίου με τις αναμετρήσεις Κύπρος – Νησιά Φαρόε και Μαυροβούνιο – Κροατία.

Οι δύο πρώτες ομάδες της κατάταξης θα εξασφαλίσουν εισιτήριο συμμετοχής στον Elite round.

Στην προκριματική φάση συμμετέχουν 52 ομάδες που κληρώθηκαν σε 13 ομίλους. Από κάθε όμιλο θα περάσουν οι δύο πρώτες ομάδες (σύνολο 26) και η καλύτερη τρίτη ομάδα. Απευθείας στον elite round περνά η Ισπανία.

Η τελική φάση της διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί στη Γεωργία, που δεν λαμβάνει μέρος σε προκριματικές φάσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ