aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΗ Εθνική Νέων αρχίζει σήμερα στην Ιρλανδία τις υποχρεώσεις της

Η Εθνική Νέων αρχίζει σήμερα στην Ιρλανδία τις υποχρεώσεις της

Σε ρυθμούς πρεμιέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19 η Εθνική Νέων με πρώτο αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα της Σερβίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα επιδιώξει να αρχίσει την προσπάθεια στον έβδομο όμιλο που φιλοξενείται στην Ιρλανδία με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στον ίδιο όμιλο συμμετέχουν επίσης Ιρλανδία και Αζερμπαϊτζάν, που θα αναμετρηθούν σήμερα το απόγευμα και το μεταξύ τους ραντεβού θα παρακολουθήσει ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής. Η προηγούμενη επιτυχημένη συμμετοχή της Εθνικής μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-19 από μόνη της δημιουργεί απαιτήσεις και στη νέα διοργάνωση.

Από τότε βέβαια άλλαξαν αρκετά πρόσωπα στη στελέχωση της ομάδας, αφού αρκετοί ποδοσφαιριστές πήραν προαγωγή για την Εθνική Ελπίδων και στη θέση τους ήρθαν παιδιά με θητεία στην Εθνική Παίδων.

Καμμιά διοργάνωση δεν είναι ίδια, κατά συνέπεια δεν μπορεί να γίνει σύγκριση καθώς ανανεωμένες (ηλικιακά) θα παρουσιαστούν όλες οι ομάδες που λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση.

Στην Ιρλανδία οι νεαροί διεθνείς μας θα επιδιώξουν να επαναλάβουν την υπέρβαση και να φτάσουν στον elite round για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση. Δυσκολίες σίγουρα θα συναντήσουν, όμως σίγουρα υπάρχουν και οι δυνατότητες για να εξασφαλίσουν εισιτήριο πρόκρισης.

«Από την πλευρά μας θα γίνει η προσπάθεια για το καλύτερο και το καλύτερο θα είναι η πρόκριση. Στόχος η υπέρβαση σε ένα δύσκολο όμιλο εκτός έδρας με δυνατές και φιλόδοξες ομάδες» δηλώνει καταρχήν ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Νεόφυτος Λάρκου και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο παιχνίδι για θετικό αποτέλεσμα, ούτως ώστε να μην τρέχουμε ακολούθως για το θαύμα. Το σημαντικό σε τέτοιες διοργανώσεις είναι να μπορέσεις να είσαι διεκδικητικός σε όλους τους αγώνες και ασφαλώς να παίρνεις κέρδος από όλους τους αγώνες. Θα κριθούν πολλά, ίσως και όλα και επιβάλλεται να παρουσιαστούμε διεκδικητικοί και στους τρείς αγώνες μας».

Ο σημερινός αγώνας με τους Σέρβους θα αρχίσει στις 21:00 ώρα Κύπρου και θα διεξαχθεί στο «Ferrycarrig Park» του Wexford, χωρητικότητας 597 θέσεων.

Θα διαιτητεύσει ο Βούλγαρος Nikola Popov με βοηθούς τους τον συμπατριώτη του Georgi Doynov και τον Ιρλανδό Shane Gerard O’Brien. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Ισραηλινός Haim Jakov και παρατηρητής αγώνα ο Εσθονός Oleg Harlamov.

Στην προκριματική φάση συμμετέχουν 52 ομάδες που κληρώθηκαν σε 13 ομίλους. Από κάθε όμιλο θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες και μαζί με την Ισπανία και την Πορτογαλία θα αγωνιστούν στον elite round. Οι επτά νικητές των ομίλων του elite round θα προκριθούν στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στη Φινλανδία τον Ιούλιο του 2018.

Στην προηγούμενη διοργάνωση της προκριματικής φάσης η Κύπρος έλαβε μέρος σε όμιλο που φιλοξενήθηκε στο Μαυροβούνιο και τότε τερμάτισε δεύτερη, αφήνοντας εκτός την διοργανώτρια χώρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ